Jehova Tanúi ti milyen szépirodalmi műveket és/vagy történelmi könyveket olvastatok mostanában?
hát...
olvastam a ....
mit tanít valójában a biblia című szép, irodalmi művet.
(azt, hogy hogyan lehet játszani a vesszőkkel, a zrt től tanúltam, mert pl: bizony, mondom neked ma, vagy bizony mondom neked ma. úgyhogy nem szépirodalmi, hanem szép, irodalmi)
aztán még az örtornyot, és ébredjeteket is, amik szintén szépek, ugye? az egyiken kis teknősök vannak, milyen cukik!!!
aztán kaptunk új füzetet, a térj vissza Jehovához-t, na azt nagyon kiolvastam. tudtad, hogy az elkóborolt juh az a TÉTLENEKET SZEMLÉLTETNI???
nem, mi? azt hitted, a hitehagyottakat... hát, pedig a tétleneket, biza. megmondta a hű és bölcs ragszolga Vezető Testület!!!
történelmi könyveket? ó, 66-ot is olvastam, biza!!!
mind a bibliában van. igazán nem mondhatsz semmit, hisz a biblia könyvekből áll, és történelmi is.
aztán persze ott a közeledj Jehovához könyv, aztat is olvastam.
ezenkívűl mit is? ja, a szervezet 100 évéről szóló történelmi, szép, irodalmi művet.
meg... ja, hogy ne vádolhass fanatizmussal, olvastam valamit Deák Ferenctől is, de mit is???
pedig többször is volt a kezemben...
ja, megvan, az a húszezresen volt, amikor fagyit akartam enni a lányommal, Zsófival. de aztán mégiscsak a jw.org terem adományládájába dobtam, hogy lássa, minden pénzt oda kell dobni...
meg olvastam valamit szent Istvánrol is, vagy az meg a lányom tízezresén volt, amit ő dobott be?
nem tudom már, annyi mindent olvasok, hogy alig van hely a fejemben.
ha új dolgot tanulok, elfelejtek egy régit. igazából már a bibliára sem emlékszem, ami 1500 oldal, mert 150 000 oldalnyi nem ihletett társulati kiadványt olvastam el TÖBBSZÖR, és ezek vannak az elmémben...
szóval... mit is kérdeztél?
ja persze, van nállam örtörony, és igazad van,nagyon szépek. szeretnélek megdícsérni, milyen jó kérdéseket teszel fel. látod, itt az első oldalon mi van? felolvasom, várj...
óóóÓÓÓ!!!!
eszembe jutott még!!!
olvastam CHARLES T. RUSSELtöl is egy csomó mindent, legutóbb éppen a "pogányok ideje- című írásából olvastam.
te ismered? nekem Ő a kedvenc írom....
aztán J rutherfordtol is olvastam ám, őt is ismered?
nagyon szeretem. neki volt a kedvenc könyve a jack daniels cimkéje, igen. azt minden nap olvasta...
Nathan Knorr? bizony, régi szép idők, amikor még nevüket adták az írók az írásaikhoz...
a minap kezembe került Raymond Franz - Lelkiismereti válság című könyve, aki Vezető Testületi tag volt, mondom elolvasom.
hát, azt a hitehagyott, elméjében beteg, fertőző mindenit...
gondoltátok volna, hogy Vezető Testületi tagokat is kiközösítenek? biza, meg kell válogatni gyülekezeten belül is, kivel barátkozol... mert sátán még a Vezető Testülete tagjait is megfertőzheti.
még szerencse, hogy azóta ez a hét Vezetőnk, ÁLMOS, ELŐD, KOND, TASS HU.... HÚ, de bolondságokat írok, az más volt. szóval: szundi, szende, hapci tudor, vi...
ja, ezek se azok... szóval, még szerencse, hogy ŐK azóta felvették a hű és értelmes rabszolga nevet is, ami eddig tizenvalahányezer emberre vonatkozott, de mostmár csak rájuk. ez GARANCIA, hogy őket nem kebelezte be abbadon... akarom mondani sátán. kicsit meg vagyok zavarodva, mert olyan ez az új megvilágosodás, mint a stroboszkóp a diszkóban, ahova SOHA NEM JÁRTAM, persze, a házastársamat a Jehova Tanúi társkeresőn ismertem meg, és úgy választottam, hogy ki szól hozzá legtöbbet a programokon a lehetséges jelöltek közül, és hogy ki énekel a legnagyobb átélássel, mert ez az alapja a jó házasságnak.
mit is kérdeztél?
nem sorolom fel, bár József Attila a kedvenc költöm, és vizsgáztam is belőle, s Nemeskürtyt is olvastam, stb
Még jó hogy a Teremtő nem ezek alapján figyel minket.
wd:
:-( ajjaj... nem az volt a kérdés, életedben miket olvastál...
hanem az, hogy mostanában...
pl az elmúlt héten...
nekem is van kedvenc költőm, akit rendszeresen olvasok, a fürdőben vannak az "összes művei".
szóval? a múlt héten miket olvastál???
elmondom neked, fehér galamb, miért jó és fontos ez a kérdés.
legyen bármilyen az általános műveltséged, ahhoz biztosan plusszt ad a biblia olvasása, és, egy ideig, a zrt kiadványok olvasása is...
DE:
egy idő után, ha csak ezeket olvasod, eléggé beszűkül a tudatod, és az agyad elkezd arra a sémára járni, amire a nem ihletett kiadványok késztetik.
ha hiszed, ha nem, ez alkalmas arra, hogy manipuláljanak. Egy csomó bibliavers, egy csomó érzelem, egy csomó igazság, és a sorok között elrejtve kiadványonként egy két három emberi tanítás, ami a sok jó dolog között fel sem tűnik. Tíz kiadványnál ez már tíz húsz harminc emberi tanítás, száz kiadványnál száz kétszáz háromszáz, és mivel te több, mint 20 éve tanú vagy, esetedben több ezer kiadványról beszélhetünk, ami ezer kétezer háromezer emberi tanítás, amiről te meg vagy győződve, hogy bibliai eredetű....
jaja, ha csak ezt viszed be, wd, simán elhiszed, hogy azok a szakértők, akikre a biblia hivatkozik, nem tanúk... pedig de.
simán elhiszed, hogy azok a megnevezett nem tanú szakértők azt mondták, amit beidéztak tőllük... pedig nem egy per van abból. hogy olyan dolgot adtak a szájukba, AMINEK PONT AZ ELLENKEZŐJÉT MONDTÁK...
apropó, József Atilla milyen vallású volt?
ott lesz e az új világban?
"nem sorolom fel, bár József Attila a kedvenc költöm, és vizsgáztam is belőle, s Nemeskürtyt is olvastam, stb
Még jó hogy a Teremtő nem ezek alapján figyel minket."
Azért nem kicsit lesátánozta az olvasott műveket, mert szerinte baj lenne, ha Isten ez alapján figyelné. :D
De ha nem ez alapján, akkor miért nem olvastok mást is a megszokott szervezet-magazinokon kívül?
MERT AZ VILÁGI!!!! (nem, ez kicsit sem rasszista jelző!!! Á, dehogy...)
Dehogynem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!