6 "Én azt mondtam: »Istenek vagytok, És mindnyájan a Legfelségesebb fiai" ez mit is jelent?
Szia!
Isten a létezés egésze. Te létezel, tehát a része vagy az egésznek.
"...én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van."
A fiak kifejezés több értelemben szerepel a Bibliában:született fiú,aki egylényegű és természetű Istennel.Fogadott fiú,aki Istennel apa-fiú viszonyban áll,de a természetük,lényegük nem azonos vele stb.
Ki-ki döntse el kinek mondja ezt a zsoltárososn keresztül :)
Igékkel hadd válaszoljak:
Zsoltárok
82,6 Én mondottam: Istenek vagytok ti [Ján. 10,34.] és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:
82,7 Mindamellett meghaltok, mint a közember, és elhullotok, mint akármely főember.
János
10,34 Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek [Zsolt. 82,6.] vagytok?
10,35 Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható),
1 Mózes
1,26 És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és [rész 5,1.1. 1 Kor. 11,7. Kol. 3,10.] hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
Máté
28,18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: [rész 11,27. Eféz. 1,20- 22.] Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Isten az Ő képmására teremtett minket, azaz nekünk adta a hatalmat a Földön, amit Lucifrenek átjátszott Ádám és Éva, így magunk helyett Lucifer lett evilg istene, sátán néven. Jézus ezt a hatalmat szerezte vissza azzal, hogy betöltötte helyettünk a törvényt és megáldozta magát értünk.
6-hoz egy kérdés, ha szabad. (Kent Hovind alapján). Ha én isten vagyok, akkor jogom van magam megválasztani a törvényeimet, erkölcsi normáimat. Ha Isten vagyok, akkor én vagyok a világom koordináta rendszerében az origo, minden rám nézve áll fent és minden miattam teremtetett. Tehát pl, ha úgy tartom, hogy nekem az jó, hogy ha megölöm pl. a szomszédaimat, az renden van?
Nem hasonlít ez a felfogás az esetleges felsőbbrendű fajelméletre és az ebből kiinduló népirtásokra?
És ez a felfogás a Bibliában a sátáné, nem a Teremtő Istené, Jézus Atyjáé
"Ha én isten vagyok, akkor jogom van...."
Bizony, jogom van. Csakhogy isten nem azt teszi amihez joga van, mert mindenhez joga van. Mindent pedig nem tesz. Isten azt teszi ami jó. Ami a világ harmómiáját szolgálja.
Többek között ez különbözteti meg Istent a sátántól, Jhvh-tól.
Bűnözők vannak emberek között is, ki több ki kevesebb hatalommal bír. Az emberi minőség sem hatalom és jog függvénye.
Többek között ez a különbség a semita gyökerű, és az igaz vallások között. Pl a jézusi keresztény vallás -ami nem tévesztendő össze a vatikáni vallással- is ezt példázza.
De hát úgyis hiába mondom- aki nem lát azt vezetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!