Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » 6 "Én azt mondtam:...

6 "Én azt mondtam: »Istenek vagytok, És mindnyájan a Legfelségesebb fiai" ez mit is jelent?

Figyelt kérdés
zsoltárok 82:6
2015. aug. 2. 19:25
1 2
 1/11 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Isten a létezés egésze. Te létezel, tehát a része vagy az egésznek.

"...én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van."

2015. aug. 2. 19:35
 2/11 Roland G. ***** válasza:

A fiak kifejezés több értelemben szerepel a Bibliában:született fiú,aki egylényegű és természetű Istennel.Fogadott fiú,aki Istennel apa-fiú viszonyban áll,de a természetük,lényegük nem azonos vele stb.

Ki-ki döntse el kinek mondja ezt a zsoltárososn keresztül :)

2015. aug. 2. 20:22
 3/11 szp72 ***** válasza:
38%
Az "istenek" és az Isten fiai egyaránt az angyalok elnevezései. A zsoltáros persze a nagyhatalmú igazságtalan emberi bírókat nevezi gúnyosan isteneknek, vagyis hiába oly nagy a hatalmuk, hogy szinte az angyalokéval vetekszik, Isten őket is megfogja büntetni.
2015. aug. 2. 21:14
 4/11 anonim ***** válasza:
47%

Igékkel hadd válaszoljak:

Zsoltárok

82,6 Én mondottam: Istenek vagytok ti [Ján. 10,34.] és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:

82,7 Mindamellett meghaltok, mint a közember, és elhullotok, mint akármely főember.

János

10,34 Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek [Zsolt. 82,6.] vagytok?

10,35 Ha azokat isteneknek mondá, a kikhez az Isten beszéde lőn (és az írás fel nem bontható),

1 Mózes

1,26 És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és [rész 5,1.1. 1 Kor. 11,7. Kol. 3,10.] hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

Máté

28,18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: [rész 11,27. Eféz. 1,20- 22.] Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

Isten az Ő képmására teremtett minket, azaz nekünk adta a hatalmat a Földön, amit Lucifrenek átjátszott Ádám és Éva, így magunk helyett Lucifer lett evilg istene, sátán néven. Jézus ezt a hatalmat szerezte vissza azzal, hogy betöltötte helyettünk a törvényt és megáldozta magát értünk.

2015. aug. 3. 12:08
 5/11 ceri ***** válasza:
41%
Azt jelenti ami oda van írva -istenek vagyunk. Mint ahogy Jézus is azzá vált. A saját képmásra teremtés is arra utal, hogy potenciális istenek vagyunk. Jézus pedig megmutatta, hogy hogyan váltsuk valóra ezt a potenciált.
2015. aug. 4. 11:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem tudtok ti semmit. Itt egy film 22perces, alig beszélnek benne csúnyán, de a lényeg, hogy Isten mondja egy srácnak, hogy én vagyok az Isten, mire a srác is mondja, hogy ő is Isten, és ez tök jó. https://www.youtube.com/watch?v=4BVDz3NkxQM
2015. aug. 4. 21:07
 7/11 anonim ***** válasza:
47%

6-hoz egy kérdés, ha szabad. (Kent Hovind alapján). Ha én isten vagyok, akkor jogom van magam megválasztani a törvényeimet, erkölcsi normáimat. Ha Isten vagyok, akkor én vagyok a világom koordináta rendszerében az origo, minden rám nézve áll fent és minden miattam teremtetett. Tehát pl, ha úgy tartom, hogy nekem az jó, hogy ha megölöm pl. a szomszédaimat, az renden van?

Nem hasonlít ez a felfogás az esetleges felsőbbrendű fajelméletre és az ebből kiinduló népirtásokra?

És ez a felfogás a Bibliában a sátáné, nem a Teremtő Istené, Jézus Atyjáé

2015. aug. 5. 11:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Az összes szomszédomat megöltem már. Ha a filmet megnézted volna, akkor tudnád, hogy vicceltem. Megnézted?
2015. aug. 5. 19:18
 9/11 anonim ***** válasza:
#8-hoz. Nem néztem meg, de asszem értem. Bocsánatot kérek az ítélkezésemért!
2015. aug. 6. 10:31
 10/11 ceri ***** válasza:

"Ha én isten vagyok, akkor jogom van...."

Bizony, jogom van. Csakhogy isten nem azt teszi amihez joga van, mert mindenhez joga van. Mindent pedig nem tesz. Isten azt teszi ami jó. Ami a világ harmómiáját szolgálja.

Többek között ez különbözteti meg Istent a sátántól, Jhvh-tól.

Bűnözők vannak emberek között is, ki több ki kevesebb hatalommal bír. Az emberi minőség sem hatalom és jog függvénye.

Többek között ez a különbség a semita gyökerű, és az igaz vallások között. Pl a jézusi keresztény vallás -ami nem tévesztendő össze a vatikáni vallással- is ezt példázza.

De hát úgyis hiába mondom- aki nem lát azt vezetik.

2015. aug. 6. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!