Letezett e a Halál Isten elott?
A válasz nem!
Isten az idő kezdete "előtt"már létezett,mivel az idő is egy teremtett valóság.
Az Isten "előtt" kifejezés éppen emiatt értelmetlen,mivel az emberi értelem számára felfoghatatlan,hogy van olyan létezési forma,ahol nincs idő.Mi csak térben és időben tudunk gondolkodni.
Az ilyen jellegű kérdéseknél mindig önellentmondásba kerülünk.
A halál soha nem megsemmisülést jelent,hanem elválasztást,elszakítást.
3 formájáról beszél a Biblia:
1.Fizikai halál:amikor az ember szelleme/lelke elszakad a testétől.
2.Szellemi halál:amikor az ember szelleme el van választva Istentől.Ez következett be a bűnbeeséskor,hiszen nem haltak meg fizikailag azon a napon,de szellemileg igen.
3.Második halál:amikor az ember teljes lénye,teste,szelleme és lelke örökre el lesz választva Istentől.
Plusz a halál egy bukott angyal is egyes értelmezések szerint.
-Roland
Az Istent és a halál fogalmát is mi emberek teremtettük.Előttünk egyik se létezett...:)
Kivéve,ha egy másik értelmes faj nem agyalt ezen korábban.
Kedves Kérdező!
Szerintem a földi halál nem külön entitás, csupán a test biológiai folyamatainak vége. Isten eszköze, mellyel a test elválhat a lélektől. Így az egyén földi élete nem tart örökké, és eljöhet számára az ítélet.
Kedves Sanyji!
Amikor a jelenések könyvéből idéztél, ott azt úgy értették hogy a második halál, hogy a lélek halála. Mivel a pokol az elkárhozottak helye. Úgyhogy a pokol az egy lelki halál, nem a fizikai.
Egyébként szeritnem a fizikai halál nem köthető a bűnhöz. Ádám és Éva, az Édenkert sem létezett, ez csak egy "példa" hogy szemléltesse az egészet, nem szó szerint kell érteni.
Kedves 15-ös hozzászóló!
"Egyébként szeritnem a fizikai halál nem köthető a bűnhöz. Ádám és Éva, az Édenkert sem létezett, ez csak egy "példa" hogy szemléltesse az egészet, nem szó szerint kell érteni."
Mire alapozod a feltételezésed? Nem értek veled egyet. A bűn zsoldja a halál, én úgy tudom.
Ádám és Éva és az Édenkert sem létezett? Ezzel sem tudok egyetérteni, a Biblia világosan fogalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!