A biblia ír sárkányokról? Mert ha isten létezett akkor sárkányok is nemde?
Nem vagyok hívő,és nem is provokativ a kérdés,hanem csak érdekelnek a sárkányok,és mivel mítosz ezért kérdem az itt lévőket,mivel ha a tudomány topikba teszem fel a kérdést,egyből elküldenek melegebb éghajlatra.
Szóval a biblia ír sárkányokról?
Itt meg a pokolba fognak, az egy kicsit melegebb hely, nem de? :D
Egyébként ír valami nagy darab cuccokról 1-2 helyen a Biblia, ha jól emlékszem. De konkrétan sárkányokról nem hiszem. Persze ettől még létezhettek pl. másik kontinensen vagy más formában.
A magyar fordítású Biblia 22 helyen említi a sárkány szót.
Néhány példa:
Zsolt 91,13 Oroszlánon és áspiskígyón jársz, megtaposod az oroszlánkölyköt és a sárkányt.
Ézs 27,1 Ama napon meglátogatja az Úr kemény, nagy és erős kardjával Leviatánt, a futó kígyót, Leviatánt, a keringő kígyót, és megöli a sárkányt, mely a tengerben van.
Ézs 51,9 Kelj föl, kelj föl, öltözd fel az erőt, oh Úrnak karja! kelj föl, mint a régi időben, a messze hajdanban! Avagy nem te vagy-é, a ki Ráhábot kivágta, és a sárkányt átdöfte?
A héber sárkány:
תַּנִּים תַּנִּין (tanním tannín)
- 1) óriási tengeri lény (hal, bálna)
2) kígyó; óriáskígyó, tengeri kígyó; krokodil
A görög, újszövetségi sárkány szó:
δράκων (drakón)
- sárkány, kígyó
1. Isten létezik, nem kell róla múltidőben beszélni.
2. Ír róluk a Biblia.
3. Kérdezd meg a kínaiaktól, hogy miért szerepel az ő kultúrájukban sárkány? Akár a 12 állatövi jegyet nézve, ahol van 11 ma is élő állat és egy állítólagos kitalált.
4. Minden más kultúra része a sárkány és javarészt ugyanúgy néz ki, még akkor is, ha a két kultúra sosem találkozott.
Talán mert léteztek? És ma máshogy hívják őket, és a kihalt állatok közé sorolják őket. Csontok? Vannak. De ha beismerné a tudomány, hogy azok nem 45 millió évesek, hanem csak pár ezer, akkor bukna az egész ateista vallás.
"De ha beismerné a tudomány, hogy azok nem 45 millió évesek, hanem csak pár ezer, akkor bukna az egész ateista vallás."
Vagy inkább fordítsuk meg a dolgot. Ha beismerné a vallásosok meghatározott része, hogy ezek a csontok sokmillió évesek, akkor ha nem is bukna a vallás, de megújúlna, és ez sokaknak borzalmas lenne. :)
Jelzem, katolikus keresztény vagyok egyébként, csak én nem utasítom el a tudomány eredményeit, hisz azok kétséget kizáróan körbevesznek már minket, abban élünk.
Én nem állítom, hogy a Biblia kamu. Azt állítom, hogy egyesek rosszul értelmezik, és azt is állítom, hogy a Biblia nem egy tudományos mű. Továbbá mint tudjuk a Bibliát is emberek írták, méghozzá nem tudósok, hanem emberek akikhez vagy beszélt Isten, vagy nem beszélt, de leírtak történelmi eseményeket, illetve tanúi voltak bizonyos dolgoknak. Ezek az emberek is ugyanazokat a dolgokat is különféleképpen írták le, lásd pl. az apostolokat, melyik, hogy emlékezett vissza mondjuk pl. Jézus tetteire. Lényegileg ugyanazt írták, de az egyik ezt hagyott ki belőle, a másik azt, az egyik levont belőle bizonyos következtetést, a másik nem. Az ember szubjektíven ítél, következtet, mert ember.
Ezenfelül egy csöppet gyanúsak nekem az ókori zsidók is, akik amikor gyilkoltak, belevonták ebbe Istent is, hogy csak az ő utasításait követték, és ők piszkosul ártatlanok ám az egészben.
A tudomány ezzel szemben kézzelfogható tényekkel áll elő. 2000 éve az a számítógép amin írok most neked, meg az a szolgáltatás amit ma internetnek nevezünk megmagyarázhatatlan csoda lett volna, és az emberek csak hinnének benne, hogy vagy az Istentől van, vagy a Sátántól, de gőzük sem lenne a valóságról. A számítógép itt van előttem, emberek csinálták, méghozzá gondolkodó, kételkedő, megismerésre vágyó értelmes, tudós emberek. Elméleti fizikusok, matematikusok, aztán kutatók, fejlesztők, mérnökök és miegymás, és ez a CSODA most itt van előttem, és ezzel a csodával tudok veled és akár millió más emberrel beszélni akkoris ha éppen a Föld másik oldalán vannak. Ebben még te is hiszel, mert nem tehetsz mást, most milyen alapon vonod kétségbe akkor a régészetet, a csillagászatot, vagy a mikrobiológiát, evolúciót? A kreacionisták ezt teszik, minden ami látszólag is szemben áll a Bibliával, azt igyekeznek cáfolni, és közben újra és újra felsülnek. A kreacionistákat nem a világ megismerése vezeti, hanemcsak annyi, hogy gyerekesen makacsul ragaszkodnak elképzeléseikhez, és megpróbálják védeni a védhetetlent tudományosnak szánt érvekkel, és ezzel önmagukat teszik nevetségessé.
A különbség egy tudós és egy kreacionista között pont az, hogy az előbbi észérvekkel, bizonyítékokkal meggyőzhető, az utóbbi viszont csak mímeli a tudományosságot, és ha elbuk egy vitát, mert bizonyítékokkal cáfolják, akkoris abban hisz ami neki jó, és megpróbál újabb és újabb támadási felületet találni csakazért, hogy igazolva legyen az ő gyermeteg világképe a szószerinti Bibliáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!