Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek valahol nem...

Szerintetek valahol nem egészséges, vagy helyes az efféle hit? (Kifejtés lent)

Figyelt kérdés

Arra az emberekre gondolok, akik ilyen és ehhez hasonlókat írnak (nem pontos idézetek, csak tartalmukban megegyezőek) :

"Bennem lakik Jézus, befogadtam, így nem lehet baj"

"Én már most örökké élek, hála Istennek"

"Sajnállak téged/titeket, hogy nem látjátok azt a fényt, mint én"

stb. stb.

Kisebb nemtetszést váltanak ki bennem az ilyen mondatok, mert hit és vallás ide vagy oda, nem úgy lenne rendjén, hogy nem iszunk a medvebőrére, és amikor tudjuk felülvizsgáljuk magunkat?

Ti hogy vélekedtek erről?

ui.: Tudom hogy az ilyen vak meggyőződést nem csak a hívők tanúsítanak, ez független minden világnézettől, hisz mindegyikben előfordulhat. Én csak azért ezekkel a példaidézetekkel álltam elő, mert ezek maradtak meg leginkább a fejemben.

2015. júl. 16. 23:33
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Örülök, ha hitben járó Testvérrel találozom. Köszönöm szavaid. Végre valaki tökéletesen érti, hogy nem magammal, hanem Krisztussal dicsekszem.
2015. júl. 21. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!