Ha Isten szereti az embereket, miért hagyja hogy bárki is elkárhozzon?
elvileg az ő szeretete nagyobb mint az emberé.
de én ha szeretek valakit, nem bántanám akkor se ha gyilkolt...akkor most hogy van ez? :D isten szeretete mégse nagyobb mint az enyém?
Az igaz próféták nem az írják, amit akarnak, hanem, amit Isten Szent Szelleme diktál...
2 Péter
1,20 Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.
1,21 Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Szellemtől [2 Tim. 3,16. 1 Kir. 22,14.] indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.
bocs még csak az első pár kommentnél járok..de kissé félreértettétek.
nem az a kérdés miért nem léphet be a mennybe aki bűnös...hanem az hogy örökké égnie meg szenvednie miért kell
mondhatná azt is isten h jó, ok a mennybe nem jöhet, legyen hát örök fiatal itt a földön amég bűnben él. és nincs szenvedés csak amit egymásnak okoznak, egész jól ki is jöhetne belőle az ember, és még istennek se kéne elviselni a bűnösöket maga mellett.
de nem. ő büntetni akar. vagy csak végignézni ahogy bűnhődnek. én ha szeretek valakit. igazán, nem nézném végig ahogy szenved.
Ozmium42
igen valami ilyesmire akartam kijukadni, hátulról megközelítve a kérdést.
hogy az ami a bibliában van sokminden csak nem szeretet....
mindenki.
nem az üdvözülés a kérdés.
hanem a pokol. hogy az miért kell.
miért nem lehet örök élet a földön azoknak akik nem akarnak isten törvénye szerint élni.
és akkor most a többi komment, már aki nem arról írt hogy a mennybe miért nem juthatunk..
3-as
..az elég rémisztő lenne...miért kér számon ha azt mondta dönthetek..a feltétlen szeretet arról szól hogy nincs feltétel.
4-es.
én ha a két testvéremet egyenlőként szeretem, és egyik megöli a másikat, örülnék hogy legalább még a gyilkos megmaradt nekem, ha a megöltet már úgyse láthatom többé. gyűlölném érte, igen, meg sem bocsátanám, de én nem vagyok isten, és még így se taszítanám el hogy akkor halj meg te is..
7-es
..te sem értetted. a lényeg hogy nincs szakadék.
ami van szakadék, azt apuci tette oda, el is vihetné és kicserélhetné matracra...
"Ez nem sokat javít a helyzeten, bár akkor minek van szabad akaratuk a prófétáknak, és miért velük íratja le, mi ennek a szerepe, ha úgysem maguktól írják? Ennyi erővel alászállhatott volna a mennyekből is."
Alá is szállt:
1,1 Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen [4 Móz. 12,6.7.] szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által,
1,2 A kit tett mindennek örökösévé, a ki által a világot is teremtette, [Ján. 1,1.3. Kol. 1,16.]
1,3 A ki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának [2 Kor. 4,4.] képmása, a ki hatalma szavával fentartja a mindenséget, a ki minket bűneinktől megtisztítván, [Ján. 1,29.] üle a Felségnek jobbjára a [Márk. 16,19. Fil. 2,9.11.] magasságban,
Egy gondolatindító: engem sem kényszerített Isten, szabad akarattal választottam Őt. Tudod, szabad akarattal nem csak a rosszat tudjuk választani;)
17-es még mindig nem érted.
miért tette oda? a bukottakat miért nem szereti? azt mondják mindenkit szeret...kivéve a bukottakat, a bűnösöket a melegeket a boszorkányokat, a rózsaszín hajúakat a kékszeműeket....stb...ehh
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!