A keresztények miért nem Jézust követik?
Jézus tanítását a keresztények lépten-nyomon felül értelmezik a próféták tanítására hivatkozva.
Jézus azt tanítja, hogy az ő szavai el nem múlnak, mégis a keresztények a próféták szavát tartják isten szavának, és azt mondják, hogy amit a bibliába bele tettek, vagy válogattak, az minden isten szava. Pedig nem nehéz belátni, hogy a próféták emberek voltak, akik sok esetben tévedtek.
Több pontban is bizonyítható, hogy a próféták egészen más istenképük volt, mint amilyet Jézus bemutatott. A keresztények mégis inkább a prófétákat veszik alapul, még Jézus tanításának értelmezése estén is, és egészen más értelmezést adnak így, mint ahogyan azt Jézus tanította.
Az ószövetségi próféták egy büntető/jutalmazó istenképet mutatnak be, míg Jézus egy irgalmas, megbocsátó istenképet.
Vagy pld. Szent Pál azt tanította, hogy Jézus megváltja a bűnöket, míg Jézus azt tanította, hogy megszabadítja, de nem megváltja. (Tehát tenni kell érte, és nem csak a "sült galambot" várni).
Dzsimi!
Erre csak azt tudom mondani:ámen!Egyetértek amit írtál,ez így helyes.(Csak nem válaszoltál a kérdésemre) :)
Isten áldjon!
Dzsimi, Roland G. :
Nem is értem mit beszéltek itt össze-vissza, már ne is haragudjatok.
Pl-:"Elvileg a Tízparancsolat nem vonatkozik a keresztényekre."-Ilyet még sohasem hallottam, ezt ki is mondta?
"Az ószöv. ugyanúgy ihletett,mint az új,de a keresztényekre az újszöv-ben leírtak érvényesek!"- Ez érdekes, mert Jézus, mint ha mást mondott volna.
Máté 5,17 :
„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy eltöröljem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy eltöröljem, hanem hogy teljessé tegyem.
18 : Igazán mondom nektek: amíg az ég és a föld létezik, egyetlen betű vagy pont sem vész el a törvényből, amíg minden be nem teljesedik.
19 : Ha valaki nem tart fontosnak akár csak egyet is a parancsolatok közül, nem engedelmeskedik neki, és ezt tanítja az embeknek, az a legkisebb lesz a mennyek királyságában. Aki viszont megtartja a parancsolatokat, és ezt tanítja az embereknek is, az nagy lesz a mennyek királyságában.
20 : Igazán mondom nektek: ha nem vagytok sokkal különbek, mint a törvénytanítók és a farizeusok, nem mentek be a mennyek királyságába.”
Kell-e ehhez valamit hozzáfűznöm kedves barátaim?
Roland!
"Jézus amikor elítélő hangnemben beszél,akkor nem az egész zsidóságról beszél,hanem a júdeaiak egy bizonyos vallási irányzatához tartozókról,a farizeusokról."
Én sem az egész zsidóságról beszélek, csak azokról az elvekről és arról az embertelem ideológiáról amit képvisel az a kultúrkör.
Az az állatian önző szemlélet amit képviselnek -istenükkel az élen- és az a kisszerűen önző magatartás amivel az emberiséget mérgezik és taszítják a nyomorba évezredek óta.
Különben meg minden embert egyénileg ítélek meg -mert muszáj megítélni, mint ahogy a tüzet is fel kell ismernem, ha nem akarok megégni- függetlenül attól hogy milyen a színe, stb. A megfogalmazott és képviselt eszmével nem tudok egyetérteni lelkiismereti okokból. Kaint is áldozatnak tartom -akár sajnálhatnám is, ha ismertem volna- de a tettével soha sem tudnék azonosulni. Mint ahogy JHVH-val vagy Adonajjal sem ugyanilyen okból.
"kérlek a rasszizmus odatt ne keverd a hittel.
Jézus nem volt rasszista. "
Ebben egyetértek veled. A zsidók viszont rasszisták, legalábbis a vallásuk szerint. Tehát nekik címezd ezt a jelzőt. Meg az istenüknek. Én elítélem az ilyen hozzáállást, de mivel velem is ezt teszik ők, nem tehetek úgy, mintha nem létezne a jelenség.
Ami meg Jézust illeti, vitázhatnánk azon, hogy zsidó volt-e, mint ahogy Júdás kivételével az apostolokon is. Van egy fogalom -prozelita.
Mindenesetre eléggé egyoldalú un bizonyítékok vannak arról a korról. Sokan Jézus létét is megkérdőjelezik.
Jézus szellemisége mindenesetre nem volt zsidó. Ez nagyon jól látszódik a neki tulajdonított cselekedetekből. Nem véletlen, hogy a zsidók megfeszítették elismerésük jeléül. A tettek magukért beszélnek.
Zrínyi Miklós anyja is horvát volt, mégis kevés magyarabb ember élt a kárpát medencében.
A nemeslelkűséget az állati viselkedéstől elég jól meg lehet különböztetni. Jhvh és eszmeisége számomra nem kétséges, hogy melyik minőséget hirdeti. Csak sajnálni tudom az emberiségnek azon részét akiknek ezek a dolgok nem kristálytiszták.
"„Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy eltöröljem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy eltöröljem, hanem hogy teljessé tegyem. "
"Eltörlők, minden törvényt, újat adok nektek. Szeressétek egymást!"
Íme a hamisítások egy bizonyítéka. Persze környezetéből kiragadva mindegyik, de mégis ki mit gondol erről?
Én azt, hogy ha valaki tiszta és nyitott szívvel olvassa az ó- horrort, és az újszövetséget, akkor rá kell, hogy jöjjön az igazságra.
Aki meg bégetni akar és mer, az csak bégessen nyugodtan. Mi emberiség viseljük mindkettőnek a következményeit.
Ebben egyetértek veled. A zsidók viszont rasszisták, legalábbis a vallásuk szerint.
nem nem azok.csak a felekezet tagjai az egyedüli kiválasztott népnek tartják magukat.
a szent népnek.
szegények olyasmit várnak ami már régens rég be teljesedet.
de vannak a zsidók közt is akik elfogadják Jézust.
tehát nem azt a hülyeséget vallják mi szerint Jézus nem a messiás volt.
mellesleg még ők sem firtatják Jézus zsidó származását.
azt mondják igaz hogy zsidó volt,de nem az ők messiásuk.
csak egy zsidó rabbi.
ceri:
"Eltörlők, minden törvényt, újat adok nektek. Szeressétek egymást!"
Ez az ige így melyik Bibliában van? Az enyémben ilyen nincs.
A másik dolog pedig az, hogy teljesen haszontalan dolgokat írsz, amik senkit sem visznek előre.
Csak halkan megjegyzem külön számodra, mert látom neked ez fontos: Jézus zsidó volt, mint ember.
Az Ószövetség és az Újszövetség az egységet alkot.
Butaságokat írsz, már ne is haragudj!
"nem nem azok.csak a felekezet tagjai az egyedüli kiválasztott népnek tartják magukat.
a szent népnek. "
De ugye ezt nem isten mondta nekik? Vagy mégis?
Ki a hazug? az ószövetségi isten? vagy csak az azt megíró zsidók?
Ki nem hiteles, vagy mi nem hiteles? A zsidók hazudnak, vagy Adonaj, Jhvh?
Vagy rasszista az egész banda úgy ahogy van. Döntsék el maguk között.
Mindenesetre nem csodálkozom azon, hogy jóérzésű emberek inkább materialisták maradnak, lesznek, mert nem is lehetnek mások felfogva az ószövetséget. Ösztönből elutasítják, még különösebben átgondolni sem kell.
És hát aztán láthattuk, tudhatjuk, hogy mire volt képes egy ilyen hazugságra épült alakulat.
Amelyik vallás (iszlám, kereszténység) elfogadja az ószövetséget, az mind zsarnok, hódító, embertelen. Ez csak ezekről mondható el és a politikai diktatúrákról.
Másféle hitrendszer, világnézet képviselői ilyet nem tesznek, hogy embereket, gyilkol, nyomorgat azok hite miatt.
Jézus tanai alapján nem, hogy bántalmazni, de még csak gúnyolni sem szabadna ilyenért senkit.
Akkor miről beszélünk itt a judaizmus továbbfejlesztésről? Ég és föld a kettő. Vagy nálatok mindegy az emberélet? Semmi, csak mert nem a mi falkánk, népünk?
Milyen ember tudja közös nevezőre hozni a 2 féle eszmerendszert?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!