Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények miért nem...

A keresztények miért nem Jézust követik?

Figyelt kérdés

Jézus tanítását a keresztények lépten-nyomon felül értelmezik a próféták tanítására hivatkozva.

Jézus azt tanítja, hogy az ő szavai el nem múlnak, mégis a keresztények a próféták szavát tartják isten szavának, és azt mondják, hogy amit a bibliába bele tettek, vagy válogattak, az minden isten szava. Pedig nem nehéz belátni, hogy a próféták emberek voltak, akik sok esetben tévedtek.

Több pontban is bizonyítható, hogy a próféták egészen más istenképük volt, mint amilyet Jézus bemutatott. A keresztények mégis inkább a prófétákat veszik alapul, még Jézus tanításának értelmezése estén is, és egészen más értelmezést adnak így, mint ahogyan azt Jézus tanította.

Az ószövetségi próféták egy büntető/jutalmazó istenképet mutatnak be, míg Jézus egy irgalmas, megbocsátó istenképet.

Vagy pld. Szent Pál azt tanította, hogy Jézus megváltja a bűnöket, míg Jézus azt tanította, hogy megszabadítja, de nem megváltja. (Tehát tenni kell érte, és nem csak a "sült galambot" várni).

2015. júl. 14. 16:20
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
0%

én hiszem, hogy nem így fog ítélni. Hitem szerint így fog: mindenki menne a lecsóba, de egyetlen nemzett fiam MINDENKIÉRT meghalt... így mit is tehetnék. szeretem a fiam, és értékes előttem a váltsága: MINDENKI.... FEL...

mindenkinek jár az új esély, az én szerető fiam jóvoltábol... gyertek, no, rendezzük a dolgokat egymás között... hisz vágyakozok újra látni benneteket...

2015. júl. 15. 17:37
 22/62 A kérdező kommentje:

Szerintem alapvető tévedésben vannak azok, akik azt hiszik, hogy a próféták szava az isten szava lenne a bibliában. Ennek Jézus pont az ellenkezőjét tanította:

„hallottátok megmondták a régiek, szemet szemért, Én pedig azt mondom nektek, ne álljatok ellen a gonosznak”

„ hallottátok, hogy megmondatott, szeresd felebarátod és gyűlöld ellenségedet, Én pedig azt mondom néktek, hogy szeressétek ellenségeiteket”

Jézus a próféták tanításának olyan értelmezést adott, amely alapvetően ellentétes a próféták tanításával és szemléletével. De természetesen nem törölte el a próféták tanítást, mert még azokban is volt valamicske jó, ez látható is pld. a „gyűlölni az ellenséget” prófétai tanításban.

Na most erre azt mondani, hogy az is isten szava, hogy gyűlöljük az ellenséget, meg az is, hogy szeressük ellenségeinket, ez olyan fokú zavaros gondolkodás, amely nagyon jellemző a keresztényekre.

Ja, és figyeljétek meg, hogy itt is, a mai vitákban, aki Jézust nem akarja követni (legfeljebb csak szavakban) azok hivatkoznak a prófétákra, de sohasem Jézusra. Mert Jézusra hivatkozva nem tudnák Jézus tanítását cáfolni, hanem ezt csakis a prófétákra hivatkozva tudják megtenni.

Jézust pontosan lehet ismerni, 100%-ban, az más kérdés, hogy mennyire tudjuk követni.

A mai világunkban is, ah két tanú állít egyformát, azt minden bíróság hitelesnek fogadja el.

Máté, Márk, Lukács és János négyen különböző szemlélettel ugyan azt írták le, mint tanuk, amit leírtak azok tények, és nem saját maguk által kitalált történetek, ezért sokkal inkább hitelesebb bármelyik másik bibliai sugalmazáshoz képest. A keresztények mégis inkább a próféták sugalmazását veszik alapul Jézus tanításának értelmezésében is, ami alapvető tévedés és a jézusi tanítások felülértelmezését eredményezi (pld megváltástan, ellenségszeretet).

Önmagadnak mondasz ellen, mert ha minden ok a próféták tanításával, akkor Jézus Krisztusnak miért kellet mindent felülírnia?

Isten irgalmazzon neked is.

Üdv. Mindenkinek!

2015. júl. 15. 18:31
 23/62 Roland G. ***** válasza:
0%

Rasztás Dzsimi :

Ez mind igaz,és ezt kell követni,de ne keverjük össze az egyház és az állam feladatait.Az államhatalom feladata a rossz megbüntetése (Róma 13)

2015. júl. 15. 19:02
 24/62 ceri ***** válasza:
0%

"De Mária zsidó nő volt......"

Ezt honnan veszed? mi bizonyítja? Pontosan, hogy nem volt zsidó.

2015. júl. 15. 19:50
 25/62 anonim ***** válasza:
0%

22 #4 Önmagadnak mondasz ellen, mert ha minden ok a próféták tanításával

Kimondta, hogy minden OK? vannak, prófétálnak.

És általában, olyan nagyon sokat nem foglalkoznak az ÓSZ-gel, mint azt gondolod.

"Jézus tanítását a keresztények lépten-nyomon felül értelmezik a próféták tanítására hivatkozva. "

ezt pl nem tudom mire alapozod? a hitgyüli az álladóan ezen rugózik, de hát egy cionista alapítású szekta, a keresztények megvezetésére.

A többiek meg nem "értelmezik felül" az ÓSZ-gel.

2015. júl. 15. 19:52
 26/62 anonim ***** válasza:
77%

"De Mária zsidó nő volt......"

Ezt honnan veszed? mi bizonyítja? Pontosan, hogy nem volt zsidó.

AKI AZT MONDJA HOGY JÉZUS NEM VOLT ZSIDÓ,AZ NEM ISMEREI JÉZUST IGAZÁN!

DE Nézzük a tényeket:

1. Jézust a családfájában Ábrahám és Dávid király leszármazottjának tüntetik fel. (Máté 1:1-17)

2. Jézus édesanyja, Mária rokonságban állt Keresztelő (Bemerítő) János édesanyjával, Erzsébettel. (Lukács 1:36) Erzsébet zsidó asszony volt, Júdában lakott és egy Zakariás nevű pap felesége volt.

3. Mária betartotta a zsidó szokásokat. (Lukács 2:21,22,23)

– Mária áldozatot mutatott be Jézusért, aki az ő elsőszülöttje volt

– Jézus 8 napos korában körül lett metélve

4. Jézus családja rendszeresen, évenként megtartotta az Örökkévaló Mózes által elrendelt ünnepeit! (Lukács 2:41)

5. Jézus bejáratos volt Jeruzsálemben a Templomba. (Lukács 2:46) Ha nem lett volna zsidó, akkor nem mehetett volna be, legfeljebb a pogányoknak fenntartott udvarig jutott volna.

6. Jézus a Templomban felolvasott az Ószövetségből, Ézsaiás próféta könyvéből. (Lukács 4:17, 18) Kizárólag zsidó ember vehette a kezébe az írásokat és olvashatott fel belőlük.

7. Jézus rendszeresen járt zsinagógába. (Lukács 4:16)

8. Kiválóan ismerte az ószövetségi iratokat, hivatkozott rájuk, idézett és tanított belőlük. (Lukács 4:15 ; 25-27; 6:3,4; stb…)

9. Követői Rabbinak is hívták. (János 1:39, 50)

10. A zsidó törvénytanító mestereket hívták így. ( Lukács 11:45)

11. Sem ellenségei, sem barátai, sem senki más soha nem vonta kétségbe zsidó származását. (János 4:9; 18:35)

12. Zsidó szokás szerint temették el. (János 19:40)

A Krisztus név messiást jelent.

Az Ószövetségben, a zsidók szent iratában több, mint 300 prófécia utal az eljövendő Messiásra, Aki Dávid utódjaként zsidó nemzetiségűként születik meg.

Ezeknek a próféciáknak mindegyike ráillik arra a Jézusra, Aki önmagát az ószövetségi Messiásnak mondta…

2015. júl. 15. 21:52
 27/62 Roland G. ***** válasza:

26#

Erre csak azt tudom mondani:Ámen!

2015. júl. 16. 01:15
 28/62 anonim ***** válasza:
0%

"én hiszem, hogy nem így fog ítélni."

János

3,17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a [rész 12,47. Luk. 9,56.] világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.

3,18 A ki hiszen [vers 36. rész 5,24.6,40.47.20,21.] ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.

Róma

10,9 Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, [Mát. 10,32.] és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta őt a halálból, megtartatol.

2015. júl. 16. 09:55
 29/62 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem alapvető tévedésben vannak azok, akik azt hiszik, hogy a próféták szava az isten szava lenne a bibliában. Ennek Jézus pont az ellenkezőjét tanította:

„hallottátok megmondták a régiek, szemet szemért, Én pedig azt mondom nektek, ne álljatok ellen a gonosznak”

„ hallottátok, hogy megmondatott, szeresd felebarátod és gyűlöld ellenségedet, Én pedig azt mondom néktek, hogy szeressétek ellenségeiteket” "

Azért mondja így, mert a törvénynek, az Ószövetségnek, mózesi szövetségnek, kárhoztatás szövetségének vége, most a szeretet szövetsége van érvényben.

2 Péter

1,20 Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.

1,21 Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől [2 Tim. 3,16. 1 Kir. 22,14.] indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.

2 Tim

3,16 A teljes írás [2 Pét. 1,19.21.] Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,

2015. júl. 16. 09:58
 30/62 ceri ***** válasza:
6%

26 ! "DE Nézzük a tényeket:"

Máté 23:15Hungarian Károli (KAR)

15 Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek õt, kétszerte inkább magatoknál.

Amiket itt pontokba szedtél az mind szép és jó, de a 3 pont kivételével semmi köze ahhoz amit én írtam, irreleváns. Mondjuk én ebben inkább hiszek a kortárs zsidóknak, annál is inkább, mert ha valamit ők számon tartanak, akkor ez az a kérdés. Mindenesetre ez is egy vitás eset, de a lényeg nem ez.

A lényeg Jézus tanai, amely gyökeresen ellent mond a Jhvh (az emberölő)-i eszmeiségnek. Felrúg minden ilyet, a szombattól kezdve mindent. Pedig aki azt megszegi azt Mózes után ki kell irtatni.

Jézus: " ..Őrizkedjetek az írástudóktól, akik szeretnek hosszú köntösben járni, és szeretik, ha köszöntik őket a tereken, szeretnek a főhelyeken ülni a zsinagógákban és az asztalfőn a lakomákon; felemésztik az özvegyek házát, és színlelésből hosszan imádkoznak: ezekre vár a legsúlyosabb ítélet.”

Nos ez zajlik ma is. A Biblia Kb 450 éve a kereszténység útmutatója. Előtte az evangéliumok voltak az iránymutatók. Ez a Biblia A tridenti zsinat eredménye, amely elismerten legalább 500, a rosszmájúak szerint vagy 5000 helyen tér el az evangéliumokban leírtaktól.

Tehát van egyszer a gonosz ótestamentum, amely a zsidók világlátását tükrözi, és van a meghamisított új.

""Eltörlők, minden törvényt, újat adok nektek. Szeressétek egymást!"

Hol van ebben bármiféle folytonosság megfogalmazva? És mikor emlegette valahol is a szentírásokban Jézus atyjaként Jahvet, Jehovát, Adonajt ? Mutass erre egyetlen helyet a Bibliában. Vagy idézz egyetlen helyet ahol Jézus azt mondja -mi zsidók. Ő a zsidókkal kapcsolatban mindig azt mondj Ti, Ti atyátok... stb. Ezek a tények hálistennek.

Ezek után nekem az hihetetlen, hogy emberek -akik állítólag nyálazgatják a Bibliát, és egyáltalán érdeklődnek ilyen dolgok iránt- hogyan lehetnek ennyire vakok és logikátlanok? ha már érzés nincs bennük, és nem tudják megkülönböztetni a jót a gonosztól. Legalább gondolkodnának!

Ezekből az ellentmondásokból amiket itt felsoroltam egyetlen egy is elég kellene, hogy legyen, hogy ne lehessen igaz a pápista kereszténység. A helyzet azonban az, hogy ez csak csepp a tengerben.

2015. júl. 16. 10:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!