Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a bajuk a keresztényeknek...

Mi a bajuk a keresztényeknek a transzszexuálisokkal, miközben ők hangoztatják a legjobban, hogy a test csak egy anyagi dolog, ami teljesen elkülönül a elmétől?

Figyelt kérdés
2015. júl. 8. 01:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
67%

Az emberek nem azért utálják a transzszexuálisokat, mert keresztények, hanem mert mások. Az ember alapvetően fél az ismeretlentől, mert nem tudja hogy működik, hogy mire számíthat és, hogyan hat rá, ezért már látatlanban démonizálja azt. Szerintetek miért állítják be az ufós filmekben az idegeneket majdnem mindig gonosznak, akik ki akarnak irtani mindent? Mert nem ismerik őket és nem tudják mit csinálnának, ezért máris a legrosszabbra asszociálnak. Ugyan ez van az eltérő szexualitású emberekkel, az olyan világnézetű emberekkel, akik kisebbségben vannak és még sorolhatnám. A rendszerváltás után sokan megmaradtak a keleti blokkból származó tragacsaiknál, mert nem tudták, hogy az új kocsik mikre képesek, ezért (szintén látatlanban) kapásból szar, kapitalista mocsoknak könyvelték el őket, amik 15 km után kifinganak.

Az ember természeténél fogva gyanakvó, éppen ezért az ismeretlent és a számára nem érthetőt azonnal rossznak hiszi, mert az evolúció arra kondicionált minket, hogy készüljünk fel mindig a legrosszabbra, sajnos sok ember képtelen túlnőni ezen a primitív ösztönön, általában ők azok, akik ezeket a kirekesztő nézeteket vallják.

2015. júl. 8. 08:26
 12/28 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos a Bibliát állandóan idézgető, mindenféle erkölcsi és isteni törvényekre hivatkozva másokat elítélő keresztények szemében minden másság bűnnek számít. Életükben nem találkoztak transzszexuálissal, fogalmuk sincs arról hogy mi is az, de szakértő módjára, 1-2 bibliai versre hivatkozva elítélik. A másik magánélete fölött ítélkeznek, olyan dolog felett, amihez senkinek semmi köze nincs.

A keresztényeknek ezen csoportja kiragad 1-1 mondatot a Bibliából mely alapján ítélkezik, de sajnos csak szelektál, hiszen az Ószövetségben pl természetes dolog a rabszolgaság vagy a többnejűség, mégsem tartanak rabszolgákat, sem pedig "mellékfeleségeket". Ha valaki annyira idézgeti a Bibliát, akkor valóban tartson be mindent ami abba van, s ne csak a számára szimpatikus mondatokat hangoztassa, én így gondolom. :)

2015. júl. 8. 10:00
 13/28 A kérdező kommentje:

„Tulajdonkeppen azt akarod ezzel mondani, hogy isten rosszul teremtett meg nehany embert? Koztuk mondjuk teged is mert tevedett? Mert a mindenhato isten nem vegezte el jol a munkajat?”

Nem ezt akarom mondani. Azt akarom mondani, hogy döntsék el, hogy mi határozza meg az ember nemét. Ha a testük, akkor mondják meg annak a transzszexuális biológiailag férfinak, hogy te nem vagy nő és hazudsz, amikor azt mondod, hogy nő vagy. Ha pedig nem a testük, akkor fogadják el, hogy az illető nő és kezeljék nőként.

„Amennyiben a rendellenesség betegségnek mondható akkor igen, az.”

Ugyanaz a kérdésem, mint előbb. Ha a férfi testben valaki nőnek érzi magát egy betegség, akkor miért férfiként tekintesz rájuk? Hiszen ha ez olyan, mint egy bármilyen más betegség, akkor hogy mondhatod egy nőre, akinek van egy kis rendellenessége, hogy férfi?

2015. júl. 8. 10:39
 14/28 anonim ***** válasza:
50%

Kepzeld el, hogy van egy falu. Kozepkor. Nincs leirva, de iratlan szabaly, hogy a kerites szine: zold. Akarhova mesz a kerites zold. Ennek vannak kulonbozo arnyalatai, de mind zold. Az uzletben eleg azt mondani, keriteshez kene festek, maris kezedbe nyomjak a zold festeket. Teljes a nyugalom, egyetertes szinte mindenben, a lakok buszken tekintenek vegig a falun, es mosolyogva nezik a zold keriteseket. Ha van is valami osszezordules, hamar elcsitul, mert a zold kerites nyugtat. Beke van, jo let es mosoly, orom es vidamsag. Senki sem kerdojelez meg semmit, mert a kerites szine: zold. Ez a normalis. Aki ebben a szellemben nevelkedett, meg sem kerdojelezi a kerites szinet, mert oriasi szegyen lenne ha eltevejedne mas iranyba. Ha barki is titokban eljatszik a gondolattal, igen hamar veti magara a kereszteket, es alig varja hogy vasarnap gyonhasson. Mert tudja hogy minden normalis ember ellene fordulna. Tudja, hogy barmennyire nem tetszik neki a kerites szine, alkalmazkodnia kell, mert ott el. Jol erzi magat otthon. Nem meri bevallani, hogy neki bizony nem tetszik a zold szin. Nem meri mert tudja hogy o a kissebbseg. Nem terheli a tobbieket ezzel a renitens gondolkozassal. Mert tudja hogy ugy rekesztene ki magabol a tarsadalom, hogy elete vegeig borzalom lenne az elete, es eluznek otthonrol.

Vajon lefesti-e mas szinre a keritest, vallalva ezzel minden borzalmat, szenvedest, megvetest, kikozositest, vagy inkabb nem bolygatja fel a falu kozosseget, keretlenul raeroltetve a tobbiekre egyeni problemajat, es ugy dont hogy inkabb szetnez mashol, hatha talal maganak valo kozosseget, ahol olyanra festheti a keritest amilyenre akarja.

2015. júl. 8. 13:22
 15/28 anonim ***** válasza:
55%

Normális keresztény embernek semmi problémája nincs az LMBT személyekkel. Egyszerűen az a helyzet, hogy bennük is ott van valahol a hajlam, és ezt próbálják mindenféle módszerrel kiirtani magukból és a világból. Nem képesek felvállalni saját magukat, és önző módon mást sem engednek arra, hogy olyannak mutassa magát, amilyennek érzi.

A Biblia még rá is tesz egy nagy adag lapáttal az ilyen beteg elméjű emberek gondolkodásvilágára, amikor tisztátalanságnak/utálatosságnak írja le az ember teljesen természetes hajlamát a vele azonos neműek felé. Minden embernek joga van a boldogsághoz ebben az életben, de ők ettől megakarják fosztani a másikat, mert ha már ők sem szophatnak dákót férfiember létükre, akkor más sem.

2015. júl. 8. 14:52
 16/28 anonim ***** válasza:
A Biblia tanítása szerint az ember egységet alkot a testével- nem különül el a test, nincs olyan, hogy "csak anyagi dolog".
2015. júl. 8. 21:06
 17/28 anonim ***** válasza:

- vagyis a test, lélek és szellem egy egység. Hogy a testet lekicsinyeljük és "csak anyaginak tekintsük", nem keresztény tanítás.

Pál, mikor a testiről beszél, akkor a világi dolgokról, szenvedélyekről stb. (szemben az üdvösség elérésének céljával), és nem szó szerint az ember biológiai testéről beszél.

2015. júl. 8. 21:10
 18/28 A kérdező kommentje:
Azt, hogy mit jelent az egység nem tudom, nem is hiszem, hogy egy agnoszticista ezt bármikor megértheti, de azt, hogy nem különül el nem értem. Ha egyszer létezik test is és szellem is, akkor elkülönül, hiszen van külön mind a kettő.
2015. júl. 8. 21:33
 19/28 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy független, hanem elkülönülő.
2015. júl. 8. 21:36
 20/28 ceri ***** válasza:

"Egyszerűen az a helyzet, hogy bennük is ott van valahol a hajlam,"

Ezt meg honnan veszed? Te vagy pl én? Honnan tudod, hogy én mit érzek?

Elmondom, hogy pont fordítva van -csak hogy felhomályosítsalak. Én pl minden velem azonos nemű testi közelségétől viszolygok, és tartom is a távolságot. A nőkkel meg pont fordítva vagyok. Ennek semmi köze a valláshoz. Egyszerűen csak az vagyok aminek látszom. Remélem ez nem bűn a mai önmagából kifordult, képmutató világban sem!

"Azt, hogy mit jelent az egység nem tudom, nem is hiszem, hogy egy agnoszticista ezt bármikor megértheti, de azt, hogy nem különül el nem értem. Ha egyszer létezik test is és szellem is, akkor elkülönül, hiszen van külön mind a kettő"

Nem, nincs külön. Az ember földi élete erről szól, hogy a szellem anyagi testet ölt. Egységben létezik. Miért nem érti ezt egy agnosztikus?

A testünknek is különböző szervei vannak sőt sejtjei, mégis egységben működnek -ha nem azt betegségnek hívják.

2015. júl. 9. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!