Jehova Tanúi szerint miért kell verni a férjnek a feleségét, ha az nem engedelmeskedik?
ez durva, az újszövetségben úgy van hogy a férjnek úgy kell szeretni a feleségét ahogy Jézus, szóval ha van is valahol az ószövetségben olyan, felülírja az a rész
de a zsidók se bántják a feleségüket szóval itt valami félremagyarázásról lehet szó, ha valóban igaz
amúgy hol hallottad h a Jt-k verik a feleségüket?
Szervusz!
Ez megint egy vad ellenunk, ami nem igaz. Egy kereszteny soha nem vetemedne arra, hogy tettlegesen bantsa a feleseget. Ha meg is megteszi, akkor "nem kereszteny".
A Szentiras reszletes tanacsokat ad a hazastarsak viselkedesere, sot a gyermekeknek is.
A ferjnek szeretnie kell a felseget, mint a "sajat testet".
Ha valami problema merulne fel, akkor a ferjnek meg kell hallgatnia a felesege nezetet is. A dontes viszonta ferje lesz. Mert a noknek is lehet jo meglatasuk. Es ha a ferj is latja hogy jo tanacsot ad a feleseg, elfogadhatja.
De a noknek is tiszteletben kell tartaniuk a ferjuket, mint a csalad fejet. A gyermekeknek pedig engedelmeskedniu kell a szuleiknek.
Szoval aki azt allitotta, hogy egy Jehova tanuja veri a feleseget, ez ragalom. Ha barmi kerdesed van, szivesen valaszolok. Udvozlettel: Judit!
Hello!
Meg kell, hogy mondjam, hogy nem vagyok egy Jehova Tanúi rajongó. De az, hogy ők verik a feleségüket, és erre buzdítanak másokat, nos, nem igaz. Ezt nem tudom honnan hallottad. A Bibliában az áll, hogy a a feleség a "gyengébb edény" (fizikailag, néha lelkileg is törékenyebb), és a férjnek szeretnie kell. Ez egy szép hasonlat. Gondolom te sem szoktad a falhoz vágni a porcelánt. Azt is írja a feleségről, hogy a segítőtársa a férjnek, és engedelmeskednie kell neki. Igen ám, de az is benne áll, hogy nem vakon. Ha a férfi feje Isten, nem fog lehetetlent, rosszat kérni a nejétől. Ha pedig nem, akkor a nő sem tartozik neki engedelmességgel. Ez is inkább az Ószövetségben van. És mint tudjuk a kereszténykre inkább (!) az új érvényes. Bár a zsidók közt sem elterjedt az ilyesfajta erőszak.
Szóval sem Isten (Biblia) sem a Jehova Tanúi nem tartják helyesnek a nők/asszonyok verését.
U.I. Nem tarom kizártnak, h van olyan tanú, aki megveri a feleségét, de a többség, a nagyon nagy többség nem teszi.
A 90-es évek elején uzleti kapcsolatban áltam
Pozsonyban egy vénnel, aki gyakran tolmácsolt
angolból a kongresszuson eloadó Vezeto testuleti tzagog eloadásainál.Ez a vén tevékenyen részt vett az UVFerdítésnek angol nyelvbol szlovák nyelvbe való fordításában.
Mivel az irdoda, amelyben egyutt dolgoztunk,
a villájuk alagsorában volt, gyakran találkoztam a csaláfja tagjaival is.
Egyik alkalommal a felesége kisírt szemmel bejott az irodába, ahol a vén férjével egyutt tartózkodtunk, és zokogva konyorgott, hogy segítsek a férjének, mert rendszeresen bántalmazza ot testileg.Ez abban az idoben volt, amikor a lakásukban készult az UVFerdítés fordítása. Ezt az esetet azért emeltem ki, mert itt
olyan vénrol van szó, aki kozvetlen kapcsolatban volt a brooklyni kozponttal, aki az UVFerdítésu
biblia fordításán dolgozott, ami azt jelenti, hogy
bovelkednie kellett volna az éleslátás szellemében. Mielott valaki azt gondolná, hogy ez ritkán fordul elo jehova tanúi kozott, azt ki kell, hogy ábrándítsam. A jehova tanúi pályafutásom
harminc éve alatt számtalan esetnek voltam tanúja, amikor a családfo,aki jehova tanú és vén volt, és tetlegesen bántalmazta, sot késsell
megolésssel fenyegette meg élettársát vagy gyermekeit.
Ezt nem azért írtam le, hogy sározzam jehova tanúit, hanem azért, hogy rámutassak mennyivel nehezebb életuk van, mint más vallások tagjainak, és mennyire kihat ez az egészségi állapotukra is.
Nem véletlenul tapasztalják meg azok, akik elhagyták a szervezetet, hogy hirtelen jó irányú változás áll be egészségi állapotukban is.
Ami miatt jehova tanúi hátrányosabb helyzetben vannak, ami a bunuktol való megszabadulást illeti, annak legfobb oka, hogy a szervezetben, amelyet oly nagyra becsulnek, szisztematikusan , redszeresen káromoltatják veluk az Istent Krisztust, azt állítva, hogy nekik ilyen krisztus nem kell. Az o krisztusuk egy szellem teremtmény , ráadásul Abaddon a mélység pusztítító angyala. A Szetszellemet pedig megtagadtatják veluk, az Ur Krisztus és a Szentszellem az,aki segíthetne nekik megszabadulni képmutató , buneiket titkoló
tudathasadásos állapotukból.
Ezért arra kérek mindenkit, hogy vegyék mindezt figyelembe, amikor jehova tanúinak próbálnak segítséget nyújtani
Könnyebb élete van annak, aki hitehagyottá válik? Szerintem egy egész életén át cipeli utána a berögzült ideológiák terhét, amelytől később majdhogynem összerogyik.
Ha valakit valóban meg is vernek, az a tudatra sokkoló hatással van, így később sem tud majd szerintem kiteljesedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!