Jehova Tanúi! Ez miféle térítés/tanítás, amit ma láttam?
Kedves Tantételbeli!
Köszönöm a választ. A Tanúk tényleg így jártak el. Én korábban beszélgettem más tanúkkal, jártak hozzám (bár az elején tisztáztam, hogy engem pusztán a szakmai érdeklődés vonz a beszélgetésben, elfogadták, és nagyon jófejek voltak), ezért merült fel bennem a kérdés, hogy ez így most micsoda.
Sajnálom, ha valaki a saját hite (vagy nem hite) mellett (legyen az bármi) nem tud emelt fővel kiállni. Sajnos én kívülállóként vagy ezt, vagy azt, hogy nincs kedvük ehhez láttam a szituációban.
Vidiripi
Kérdező!
Talán közelítsük meg gyakorlati oldalról a dolgot!
Én nem mondom hogy ez van de lehetséges hogy:
- Elfáradtak! Mert hát emberek.
- Tapasztaltak az ilyen szolgálatban s a tapasztalat azt mutatja hogy nagyon nagyon kevesen állnak meg a pult előtt s a megállók közül is kevés az aki tényleg érdeklődik!
- Épp szünetet tartottak!
Ez nem térítés nincs olyan hogy térítés. Valaki vagy megtér vagy nem tér meg! Ennyi!
Amit láttál az az Őrtorony szervezet irodalmának az egyik terjesztési módja volt!
Kedves Vidiripi!
Ezt a lehetőséget kétlem: "Elfáradtak! Mert hát emberek.", mivel reggel 9 óra volt. (Maximum fél10.) De valóban, a többi felvetésed lehet magyarázat. Akkor azonban az a kérdés, hogy ezzel a fajta magatartással, nem azt üzenik, hogy "Amúgy sem jöttök ide, ez után se gyertek"?
Valóban terjesztés és nem térítés, ezért én kérdek elnézést. De abban egyetértünk (gondolom), hogy a Jehova Tanúi vallás térítő vallás (szemben mondjuk a zsidóval), így az, hogy kiadványok minél több emberhez eljussanak, tulajdonképpen a térítés egyik első lépcsőfoka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!