Isten hogy kérhet ilyet?
Az egyik válaszoló mumusos válasza nagyon tetszett.
Én hiszek abban, hogyha isten létezik, a választást nem úgy érti, hogyha nem vagy hajlandó csatlósa lenni, megkeserülöd. Szerintem ezt a mondatot úgy kell értelmezni, hogy ha Isten mellett állsz, az azt fejezi ki, hogy jó ember vagy, a jó utat választod. Ha pedig nem vagy mellette, akkor te nem a jó oldalt választod, olyan dolgokat teszel, ami rossz. Nem kerülsz semmilyen pokolba, csak elveszítel valamit. Rossz emberré válsz és nem tapasztalod meg, hogy milyen jó dolog jó embernek lenni.
Isten szimplán annyit akar, hogy jó ember legyél. Én nem hiszek az egyházak által kreált törvényekben. Én nem hiszem el, hogy a melegek pl. isten ellen cselekednek és Isten utálja őket ezért. Senkisem tehet arról, hogy hogyan érez. Isten pedig nem fog valakit azért bántani, amiről ő nem tehet és nem tud ellene tenni semmit. A gonoszkosás megint más dolog. Ha valaki rossz érzéseket táplál és tudja is, hogy az rossz, vagy elsősorban árt vele másoknak, tehetne is ellene, mégsem tesz, az már bűn. A homokosok szerintem nem ártanak senkinek, nem tudják befolyásolni az érzéseiket, szóval szerintem ők nem követnek el bűnöket. A házassági papír nélkül együtt élő emberek sem követnek el semmi bűnt. Isten már rég áldását adta a kapcsolatra, különben nem hozta volna őket össze a sors.
Isten, ha létezik, akkor jó szívű. Ha valaki mégis elkövet hibákat, akkor sem fogja Isten őt bántani. Nem lehet valakinek az megelégedés, ha mást bánt. Egy jó ember nem élvezi, ha mást megbűntet.
Nagyon nehéz ezt érthetően leírni. Én nem hiszek az egyházban, azt nem tudom, hogy hiszek e istenben, inkább csak jó ember akarok lenni. Én úgy gondolom, hogy ez már tökéletesen elég.
"Én nem hiszek az egyházban, azt nem tudom, hogy hiszek e istenben, inkább csak jó ember akarok lenni. Én úgy gondolom, hogy ez már tökéletesen elég."
Legteljesebb egyetértésem.
Én stabilan nem hiszek benne (a bibliaiban semmiképp, bár azt nem zárom ki, hogy egy értelmes isten attól még létezhet, de akkor annak semmi köze a Bibliához), és szintén egyszerűen csak jó emberként élem az életem, amennyire csak tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!