Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az égen a bűnbeesés előtti...

Ozmium42 kérdése:

Az égen a bűnbeesés előtti világot látjuk?

Figyelt kérdés
A csillagok fényének több millió vagy milliárd év kell, hogy eljussanak a földi szemlélőhöz. Ez a fény sokkal korábbi állapotokról hoz nekünk képet, mint az emberiség néhány ezer éves bibliai pályafutása. A bűnbeesés elvileg drasztikusan megváltoztatta a világ eredeti állapotát, amiből sok korlátunk és problémánk adódik. Az égen azonban tökéletes és gondtalan múltbéli állapotokat kellene felfedeznünk, egy másfajta fizikát. A csillagászat azonban nem egészen erről tanúskodik. Mi a bizonyíték arra, hogy valaha más volt a világ, mint most?
2015. jún. 8. 02:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

a vallásos emberek össze tudják egyeztetni valahogy, de én nem értek hozzá, akiket én ismerek azok legalábbis azt mondják ,hogy ez a 6000 éves dolog a középkor óta nincsen, gondolom vannak szekták amik szeint még igen

amúgy szerintem annyira nem elképzelhetetlen, végülis a tudomány jelenlegi állása szerint (illetve 2012-es szerint) az emberiség, de még a már kihalt fajták is egy 20-30 fős csoporttól származnak, sőt minden élet valami ősélő dologtól "őslevestől" származik, szóval így annyira nem nehéz elképzelni ,hogy akkor akár 2 őstől is származhat az emberiség, bár tényleg furva érzés belegondolni

2015. jún. 8. 22:34
 12/17 A kérdező kommentje:

Az engem nem érdekel, hogyan ferdítik egyik a másikhoz, másikat az egyikhez. A tények érdekelnek. Két tény van:

1. a Biblia szerint 6000 évvel ezelőtt élt Ádám, ő az emberiség közös őse, ő esett bűnbe, általa jött be a világba a halál, a betegség, meg minden szarság, ami az emberiséget gyötri. Ez van leírva.

2. A természettudományok homlokegyenest mást mondanak, az emberiség nem 6000 éves, első ember nincs, csak elmosódott evolúciós fejlődés, igen, az egysejtűektől a főemlősökön át a mostani formánkig, és ezzel még nincs is vége. Halál gyakorlatilag mindig is volt, bár az egysejtűeknél bonyolultabb a helyzet, de általánosságban elmondható, hogy a halál fizikai szükségszerűség, nincs köze a bűnhöz. Ja, és mellesleg nem Isten teremtette az egész Univerzumot 6 nap alatt, stb. stb.

Ez utóbbit most félreraktam, és az első ponttal foglalkozok csak. Ha az igaz lenne, akkor annak látszódnia kellene az égen.

2015. jún. 9. 00:19
 13/17 anonim ***** válasza:

Te Ozmium42!

A Biblia alapvetően igen hasznos írás, de ettől függetlenül nem matekkönyv, nem tudományos szakkönyv, nem szakácskönyv.

Ha jártas vagy kicsit a vallástudományban akkor tudod hogy miért íródott így a Biblia.

Egyébként, a betű szerinti értelmezés már nem menő. Tulajdonképpen a keresztény szellemiségtől mindig is távol állt volna, de az egy másik téma. A bigott fundamentalizmus az más, nem kell foglalkozni velük. Elvannak a maguk egyszerű világában.

2015. jún. 9. 08:55
 14/17 anonim ***** válasza:

na megkérdeztem a haveromat, azt mondta, hogy ez a 6000 éves dolog téves, nem kiszámolható a Bibliából, és egyik egyhzás se tartja, csak az ilyen amarikai kicsik, akik egy gyülekezet=egy egyház, szóval fundamentalisták

a 6 napot már én is kérdeztem még régebben, azt mondja az ilyen költészet kategória, szóval pl ha valakire azt mondod, hogy "mint egy pillangó" se arra gondolsz ,hogy ízeltlábú, meg tud repülni, hanem olyan elvontan, meg azt mondja, hogy 2szer van leírva a teremtés, és ott vannak ellentmondások, meg hogy az ókorban már a zsidók sem szó szerint értették ,hogy 6-szor 24 óra, mert elvileg fanmaradtak ilyen könyvek amit a vallástudósaik írtak

azért a zsidókat írom amúgy, mert ugye ez rész, meg elvileg az egész biblia első nemtudom már hány része az azonos a zsidók tórájával, csak azzal annyira nem szoktak kötekedni mert félnek ,hogy antiszemitának nézik őket

2015. jún. 9. 16:03
 15/17 Molnár Sándorné ***** válasza:
0%

6/14-es, kedves valaszado!

Bizony ir arrol a Biblia, hogy Satant kigyonak nevezi. A Jelenesek konyve 12:9 verse ezt irja: "Es vettetek a nagy sarkany, ama regi kigyo, aki neveztetik ordognek s a Satannak, ki mind az egesz fold kerekseget elhiteti, vettek a foldre, es az o angyalai is o vele levettetenek."

Tehat valoban, Satannak tobb neve van, koztuk a "kigyo, oskigyo" is.

A masik felvetesedre is valaszolnek, ugyanis azt irtad, hogy Satannak volt igaza nem Istennek, mert Adam es Eva nem haltak meg.

Nezzuk meg mit ir a Biblia, mennyi idot elt meg Adam?

Mozes I. 5:5 ezt irja: "Es lon Adam egesz eletenek ideje 930 esztendo; es meghala."

A Peter II. 3:8 ezt irja: "Ez az egy azonban ne legyen elrejtve elottetek, szeretteim, hogy egy nap az Urnal olyan mint ezer esztendo, es ezer esztendo mint egy nap."

Tehat Adam es Eva valoban "meghaltak azon a napon"

mivel nem ertek el az 1000 esztendot. Mar abbol is lathato hogy ez igy van, hiszen Adamnak es Evanak gyermekei szulettek az idok folyaman. Tehat az "azon a napon meghalsz" igeret nyilvan nem szo szerinti 24 oras napra vonatkozott.

Tehat akkor hi hazudott, Isten vagy Satan?

Ha barmi kerdesed van, szivesen valaszolok. Udv: Judit!

2015. jún. 11. 09:51
 16/17 anonim válasza:

Legyél szíves és tedd le a bélyeget/varázsgombát.

Nem volt semmiféle bűnbeesés, az ember mindig is hajlamos volt a bűnre. Persze, ameddig primitívebbek voltak, addig nem nagyon fogták fel az egész súlyát, és könnyen meg lehetett úszni egy gyilkosságot is például, ezért kezdték el őket riogatni a tízparancsolattal, mert a megítélőképességük, a jóról és a rosszról alkotott képük még nem volt olyan, mint amilyen most.

Mostanság az emberek nagyrésze már felfogja mivel jár egy gyilkosság, hogy ez nem helyes...

2015. jún. 16. 16:29
 17/17 anonim ***** válasza:
Semmi.Nem létezik bűnbeesés.Az égen csillagokat látunk és nagyon hosszú utat tett meg a fényük,hogy nézegethessük.Szerintem minden hozzáképzelt (álmodott),történet nélkül is elég szép...
2015. jún. 17. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!