Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A föld maga a pokol?

A föld maga a pokol?

Figyelt kérdés

Sok az írás erről-arról meg a hit és a vallás.

De a modern felfogás nekem ezt sugallja:

"Mi földiek miért gondoljuk azt, hogy az hogy ennünk, innunk kell, laknunk kell valahol amihez pénz kell, és még társat is találnunk kell, vagy az hogy aludnunk is muszáj, maga lenne a mennyország, és nem esetleg maga a POKOL?"

Szerintem mindenki aki a földön van bűnhödik. És valaki 20 valaki 70 éves kora után de megváltásra lel a pokol hatalma alól, ami jelen esetben maga a földi élet.

Mert egyébként nem érteném, miért ilyen "prototipus és elhibázott" az emberiség.

Ennünk, innunk és aludnunk kell. Pénz kell, megélhetést csak hatalomnak való behódolással tudjuk elérni, írányítanak minket.

2015. máj. 22. 17:18
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

"Miért keveritek ide a jót meg a rosszt?"

Talán mert erről beszélsz? Ha nem erről beszélsz, akkor miért így jellemzed a mondataid tárgyát?

"Mégis ennem kell, innom kell, dolgoznom kell, fizetnem kell, és a fél életemet át kell aludnom.

Na ez biztos hogy annyira jó, mint amennyire leírjuk? "

ANNYIRA JÓ??? Hát, akkor te miért kevered ide a jót meg a rosszat?

"olyanok vagyunk mi emberek, mint egy rosszul megsütött sütemény, amiből hiányzik valami, ezért csak pótolva lehet megenni."

ROSSZUL megsütött??? Miért kevered ide a jót meg a rosszat?

---

A Föld és a világunk nem egy büntető telep. Mint már említettem a világ csak van, és te abban létezel. Az, hogy eszel nem jó és nem rossz, az csak egy állapot. Lehet, hogy neked nyűgnek látszik az evés, nekem speciel nagyon is tetszik, mert szeretek finomat enni.

Mint már írtam, csak a lelkiállapotunktól és belső világunktól függ, hogy milyennek látjuk a világot.

---

Anonymus

2015. máj. 22. 21:51
 22/33 anonim ***** válasza:

És ha ezt valaki élvezi? Mi van azzal az emberrel, aki élvezi az életet, szeret enni, szeret aludni. Nem zavarja, hogy dolgozni kell, szereti a munkáját...stb. Ő mazochista?

És miért baj, hogy fizetni kell? Ha valamit használsz, akkor azért fizetsz. Az nem mindegy, hogy mennyit. És az pokoli, hogy saját magadnak kell párt találnod? Hát bocs...

Az már rég rossz, hogy kötelességként fogja fel valaki a dolgokat. Élvezni kell az életet, nem besavanyodni. Persze nyugtathatod magadat azzal, hogy ez a pokol, de semmi nem fog változni.

Amúgy meg az egész kérdés egy nagy hülyeség. A többi élőlényes kérdésem el lett intézve annyival, hogy ők is a pokol szereplői. Az állatok alapjában véve nem rendelkeznek bűnökkel --> jók. Akkor mit keresnének a pokolban? Vagy ők csak díszlet? Akkor miért tudnak gondolkodni, érezni...stb.

2015. máj. 22. 21:55
 23/33 A kérdező kommentje:

mindenki lehet állat, az is lehet hogy valamelyik lepke a hozzátartozód volt valamikor.

az más kérdés mikor lesz valakiből ember, vagy majom esetleg denevér...

mert ha a halálon túl van egy jobb élet... onnan is vissza lehet jutni ide a pokolba. csak nem mindegy hogy férfiként, nőként, vagy hangyaként.

2015. máj. 22. 22:24
 24/33 anonim ***** válasza:

Jah értem, tehát te most egy teljesen új vallást akarsz itt tanítani? Vagy épp tesztelni, hogy mennyire veti ki magából az emberi elme? :)

---

Anonymus

2015. máj. 22. 22:40
 25/33 anonim ***** válasza:

Ha nem létezik jó és rossz, akkor hogyan derül ki, hogy halála után ki mehet a menybe és ki marad a földön ganéjtúró bogárként?

A rossz dolgokról (evés, alvás, munka - ami neked rosszak) már volt szó. De mi van a pozitív dolgokkal. Ha annyira pokoli lenne a Föld, akkor miért vannak jó dolgok a világban?

Amúgy eléggé úgy tűnik, hogy hiába nem akarsz a vallásról hallani, mégis a meglévő vallások elemeit mosod össze (lsd. pokol, reinkarnáció..stb)

2015. máj. 22. 23:09
 26/33 ceri ***** válasza:

A világból azt látod amit átengedsz a saját szűrődön. Engedd át a jót is. A rossz dolgokat meg ne támogasd. Lehetőleg még azzal sem, hogy azokat helyezed a gondolkodásod középpontjába. És amennyire teheted ne működj velük együtt.

Az általad említett negatív jelenségeken túl -evés, ivás, párosodás, anyagi szint- más is van. "Velük" ebben nem tudsz versenyezni. Ez az állati szint, és abban ők a jobbak. Az ember emelkedjen ezeken felül, bár kétségtelen, hogy élni kell. Viszont ha leállunk velük ebben versenyezni, akkor csak veszíthetünk. Az ember több mint anyag, bár sokan ez ellen tiltakoznak. Akik viszont többnek gondolják magukat, azok próbálják meg az anyagi szinten túl(is) megtalálni az élet értelmét.

2015. máj. 23. 06:02
 27/33 anonim ***** válasza:
46%
Mohamed próféta azt mondta(értelmezés szerinti fordítás)(béke legyen vele): A hívő számára a földi élet a pokol, és a túlvilág a mennyország. A hitetlen számára a földi élet a mennyország, és a túlvilág a pokol.
2015. máj. 24. 19:08
 28/33 A kérdező kommentje:

Mohamed tudhatta a frankót én is ezt hajkurászom, független hogy elvileg "boldog" életem van.

kár hogy Mohamed nem most él, és nem tudtunk egyet sörözni, és elbeszélgetni erről, mert úgy látom vele megegyezett a felfogásom.

2015. máj. 24. 19:48
 29/33 anonim ***** válasza:
10%
Nem kell, hogy most éljen ahhoz, hogy tanulj tőle. Ismerkedj meg az Iszlámmal, és lassan minden mozaik a helyére kerül!
2015. máj. 24. 20:00
 30/33 anonim ***** válasza:
62%

"kár hogy Mohamed nem most él, és nem tudtunk egyet sörözni, és elbeszélgetni erről, mert úgy látom vele megegyezett a felfogásom."

Nehezen sörözhetnél vele, mivel az általa alapított vallás tiltja az alkohol fogyasztását. Amúgy meg ne akarjuk feltámasztani, egyszer is bőven elég volt. Bár soha ne született volna meg.

2015. máj. 24. 21:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!