A föld maga a pokol?
Sok az írás erről-arról meg a hit és a vallás.
De a modern felfogás nekem ezt sugallja:
"Mi földiek miért gondoljuk azt, hogy az hogy ennünk, innunk kell, laknunk kell valahol amihez pénz kell, és még társat is találnunk kell, vagy az hogy aludnunk is muszáj, maga lenne a mennyország, és nem esetleg maga a POKOL?"
Szerintem mindenki aki a földön van bűnhödik. És valaki 20 valaki 70 éves kora után de megváltásra lel a pokol hatalma alól, ami jelen esetben maga a földi élet.
Mert egyébként nem érteném, miért ilyen "prototipus és elhibázott" az emberiség.
Ennünk, innunk és aludnunk kell. Pénz kell, megélhetést csak hatalomnak való behódolással tudjuk elérni, írányítanak minket.
kedves a humorod, csak ez nem humor kategória.
Az élet szenvedés maga, mert magától nem müködik, ez volt a lényeg. És ha meg is vannak ezek akkor se leszel egyértelműen boldog.
Had idezzem egy jo ismerosom, egy depresszios pillanataban:
"A Fold egy masik vilag pokla."
"Az élet szenvedés maga..."
Buddha is ezen kezdett el töprengeni 29 éves korában, és hat év meditáció után meg is világosodott :)
nem vagyok depressziós, van barátnőm is, csak nem értem az élet értelmét.
Az emberiség túl tökéletlen ahhoz, hogy a világ úgy álljon hozzá a földi élethez, hogy pótolhatatlan, és úgy dolgozza fel a halált, mint valami "problémát".
Miközben lehet a halál maga a megváltás.
Az más kérdés, hogy sokan hiányozzák XY-t és azért szomorúak vagy búslakodnak. Tény. De az megint más kérdés, amikor valakik félnek a haláltól és ragaszkodnak ezen tökéletlen formához itt a földön.
Furcsa lenne, elég sok boldog ember él a "pokolban".
A világ egyhangú és unalmas lenne rossz nélkül, és a pillanatnyi örömöket sem értékelnénk nélküle.
"A halál után nincs semmi, mert a halál az élet vége."
Vagy nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!