Kedves ateisták így van ez?
"Zuhanó repülőn nincsenek ateisták"
1) Az a nagy érved, hogy amint az emberek nem tudnak tisztán gondolkodni, máris fogékonyabbak a vallásra? Komolyan?
2) Alá tudod támasztani az állításodat valamivel? Nem.
De még ha alá is tudnád, akkor sem tüntetne fel titeket pozitív színben...
"Amikor az ember szarban van, hirtelen mégis hajlik a vallás felé. Hát nem különös?"
- Nem, nem különös, hogy magadból vagy egy közhelyből kiindulva általánosítasz. Sajnos eléggé gyakori.
Ami az állítást illeti, az nem igaz.
"Vagy csak magadból kiindulva általánosítasz, ami elég gyakori?"
- Egy univerzális kijelentés (értsd: általánosítás) cáfolatához elég egyetlen példa. És egy általánosítás tagadása nem általánosítás (egy egyszerű elsőrendű logika). Szóval a visszavágásod nem talált.
Állítás:
"Amikor az ember szarban van, hirtelen mégis hajlik a vallás felé."
Cáfolat: van olyan ateista, aki nem hajlik a vallás felé ilyen esetben. Aki ezt tagadja, az nem tudom, hol él.
Az ateisták élete éppen annyi hullámvölgyet tartalmaz, mint bárki másé. Ha igaz lenne az általánosítás, nem létezne az ateizmus mint eszme(rendszer), nem születnének filozófiai művek erről a témáról, hiszen csak puszta hóbort lenne.
Ráadásul nem ritka, hogy sokan éppen a nehézségek, az igazságtalanságok miatt válnak ateistává. Személyesen is ismerek ilyet. Vagy akkor olvasd el ezt:
Cimbi.
Ja, hogy van olyan? Ez volna a nagy cáfolat? :)
Na fussunk csak vissza az álltásomhoz, ami egyébként egy félig vicces szólás, tehát nem én találtam ki a gyengébbek kedvéért: Zuhanó repülőn nincsenek ateisták. Nos? Szerinted ez az állítás nem igaz. Akkor cáfolj. :)
A primitív hülyézőt pedig jelentettem. Csak hogy ne érje váratlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!