Aki nem öl háziállatot (disznót, tyúkot) azért, hogy jóllakjon vele az nem számít igazi kereszténynek?
de, sőt talán még pozitív is, de nem tudom, sajnálom én is az álatokat :( igaz én is eszem húst, de függetlenül a kereszténységemtől
mi alapján merült fel benne, de hogy baj lenne egyáltalán?
Isten akarata szerint az emberek nem ettek húst, sem más állat nem evet állatot, mindenki növényeket evett. a legnagyobb testű szárazföldi állat mai napig növényeket eszik, egy oroszlán is ellene szalmán, hidd el.
kedves bibliaversem:
Nem ártanak és nem pusztítanak sehol szent hegyemen, mert telve lesz a föld Jehova ismeretével, miként a vizek beborítják a tengert
Nekem meg ez az rgyik kedvencem:
Rm 14,2
Némely ember azt hiszi, hogy mindent megehetik; a hitben erőtelen pedig zöldséget eszik.
Illésnek a hollóval húst vittetett, Jézus hallal kínálta a sokaságot, bárányt evett. Ne játszuk már meg magunkat!
Elvileg minden élőlény Isten teremtménye.
Ezek nagy része kevés vagy szinte semmi önálló tudatos gondolkodással sem rendelkezik, elvileg ártatlannak mondható.
De mégis az állatok és a növények egy kis része más élőlényeket eszik, hogy életben maradjon. Ezeket nyilván eleve így teremtették.
Ennek fényében furcsa dolog ilyen szemmel megítélni a keresztényi viselkedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!