Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi történik Jehova tanúinál?

Mi történik Jehova tanúinál?

Figyelt kérdés
a minap elmentem egy összejövetelre. volt, aki porschéval érkezett. az összejövetelen azt kérdezték, hogyha egy testvér aranyórában érkezik, meg sem kell halgatnunk? vagy ha armani öltönyt vesz fel, ne foglalkozzunk vele? ergo arra akartak rámutatni, hogy ezek már nem tartoznak az életben birtokolt javak látványos fitogtatása közé. régebben hallottam egy történetet egy nagyon gazdag tanúról, aki középszerő autóval járt. mikor megkérdezték tőlle, miért, azt mondta, hogy ne botránkoztassa meg a testvéreit. mi változott, hogy aranyórában, aranygyűrűkkel vezetnek műsort, és porschéval járnak összejövetelre? engem teljesen ledöbbentett! nemrég kaptam ugyanis egy könyvjelzőt egy hitgyülistől, amin ez az idézet szerepelt: "Isten áldása gazdaggá tesz" a háttérben pedig egy porsche volt. egyből levontam a következtetést: nem pont erre utal ez az írásszöveg. lám, a tanúkat tényleg megáldja e világ istene, akit "Mindenféle drágakő borított: rubin, topáz és jáspis; krizolit, ónix és jade; zafír, türkiz és smaragd; aranyból voltak kidolgozva foglalataid és mélyedéseid tebenned." ? ez ellen az irány ellen nem kellene fellépni a helyi véneknek?
2015. ápr. 10. 08:05
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
ez is jelzi, hogy probléma van: nem érted, hogy miért baj az, hogy egy vezetőtestületi tag aranyórával a kezén vezet le egy műsort, vagy hogy valaki porschéval jár összejövetelre. miközben az egyszerű szemről, és egyszerű életről beszél. mivel fitogtathatod a földi javaidat? ha luxuscikkeket veszel, és használod is őket. pl van óra 10 millióért is, amiről nem mondanád meg, hogy drága, MERT NEM ARANY. van autó, ami drágább, mint a porsche, de nem mondanád meg rólla, mert nem luxusautó. ilyenek lesznek a vég idején az emberek: van szemük, de nem látnak.
2015. ápr. 12. 12:25
 12/14 anonim válasza:
Elorebocsatanam:nem a JT-hez tartozom,de megfogott a kerdes,es neha kulso szemlelo nezopontja is hasznos lehet. Ha nem,lepontozni er!:) boven atlag felett keresek,es tenyleg jol elek,amiert halas vagyok. Viszont leszogeznek valamit:a porsche semmikepp sem atlagauto! Nekem ezek szerint el meg egy kenyszerkepzet a fejemben a bibliai mertekletessegrol,es Jezusrol,akinek nincs sajat vagyona,ami a Biblia szerint eloknek nem szo szerint ertendo. Nincs ezzel semmi baj,senkitol sem varnam el soha,hogy egy oltozet ruhaja legyen,vagy gyalog tegyen meg merfoldeket stb. Viszont az elobbi kommentek nagyon durvan behoztak egy kepet:kozepkori puspok aranyban-barsonyban,elhizva a nyajnak predikal..nem tehetek rola,ez ugrott be. Nekem ez igy kivulallokent erre hasonlit,de hangsulyozom:ez nem tukrozi a teljesen semleges es tapasztalatmentes velemenyem a JT-rol,es csak erre az esetre ertendo.Egyszeruen en is furcsanak talalom,hogy egy ilyen mertekben hivo es Biblia szerint elo kozossegben elofordul a fent emlitett,korantsem mertekletes pelda. Mert azt viszont hatarozottan tartom,hogy a porsche az nem atlagauto ma sem!Ennyi lett volna,remelem senkit sem sikerult megsertenem,mert nem az volt a cel. Pusztan egy kulso nezopont hozzaadasa.
2015. ápr. 12. 21:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Csupán az irigység beszél belőled, kedves kérdező.

Miért nem lehet egy kereszténynek luxus autója, vagy arany karórája? Ha egyensúlyban tudja tartani a fizikai és szellemi dolgokat, akkor semmi gond.

2015. máj. 31. 18:59
 14/14 anonim válasza:
Hát, kedves kérdező, gondolom ezen válaszolók után te sem leszel Jehova tanúja, ahogy én sem. Láttad, és remélem sokan mások is lássák, hogy milyenek is ők valójában. Itt is magasról fütyülnek a Biblia tanítására, csak hogy a sajátjukat védjék. Foggal körömmel kapaszokdan egymáshoz egymás után. Még ők nekik áll feljebb, ők vannak meg sértődve, ők érzik bántva magukat, szokás szerint itt is terelnek és a kérdezőre gyakorolnak nyomást, és hibáztassák, mikor csak annyit kért hogy magyarázzák már el neki amit nem ért és csodálkoznak ha valaki nem áll be közéjük. Tényleg, szánalmas egy emberi csoport.
2018. okt. 10. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!