Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézusnak miért fehér volt a...

Jézusnak miért fehér volt a bőre, hogyha kis-ázsiában született?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 3. 13:50
1 2 3 4
 21/31 Ozmium42 ***** válasza:

Fail: 3Mózes 26, 7-12

7. Sőt elűzitek ellenségeiteket, és elhullanak előttetek fegyver által.

8. És közületek öten százat elűznek, és közületek százan elűznek tízezeret, és elhullanak előttetek a ti ellenségeitek fegyver által.

9. És hozzátok fordulok, és megszaporítlak titeket, és megsokasítlak titeket és szövetségemet megerősítem veletek.

10. És réginél régibbet ehettek, és az új elől is régit kell kihordanotok.

11. És az én hajlékomat közétek helyezem, és meg nem útál titeket az én lelkem.

12. És közöttetek járok, és a ti Istenetek leszek, ti pedig az én népem lesztek.

2015. ápr. 4. 12:56
 22/31 MöjMöj válasza:

Ha tanulnátok filozófiát tudnátok, hogy az adott népek önmagukhoz hasonlítják az isteneiket :D

Szem. véleményem szerint Jézus abban az értelemben volt fehér bőrű, hogy nem néger volt :P

2015. ápr. 4. 19:50
 23/31 Bartos Máté 2001 ***** válasza:
Ki mondta,hogy fehér volt????Mélyen elutasítom és ki kérem az ő nevébe hogy cigány volt!!!Aki ezt írja majd még kap istentől!!!!Bármilyen volt a bőre amit tett azt soha nem felejtjük el....Majd mindent megtudunk ha Isten elött leszünk!!!!
2015. ápr. 6. 12:53
 24/31 anonim ***** válasza:

Mit kell ezen ennyit vitázni? Lehet, hogy kívül más a bőrünk színe, de belül mindenki sötét!

Egyébként pedig Jézus az Istennek és Máriának a közös gyermeke. És mivel Istent nem látta senki, hogy milyen bőrszínű, és Máriáról sem tudunk semmit, sem származást, sem etnikumot, sem bőrszínt, így aztán totál értelmetlen ezen vitázni.

Attól, hogy József a nevelőapja az egy dolog. Attól, hogyha valaki fekete, még nem fehéredik ki, mert fehér a nevelő apja.

Az ábrázolásokon pedig azért fehér Jézus, és szinte mindenki, mivel a fehér a tisztaságot jelenti, konkrétan ebben az esetben a tiszta fényt. De Jézust öltöztetik például világoskékbe is, de bíborban is. Mindkét esetben más a jelentése a színeknek.

Ezt hívjuk művészetnek, illetve művészi kifejezésnek... Sok tévén nevelkedett...

---

Anonymus

2015. ápr. 22. 13:14
 25/31 anonim ***** válasza:

Hoppá, ez eszembe se jutott!

Akkor isten házasságtörő volt? Elvégre egy férjezett asszonnyal hált együtt, vagy mi a szösz?

2015. ápr. 22. 13:32
 26/31 anonim ***** válasza:

'Mélyen elutasítom és ki kérem az ő nevébe hogy cigány volt!!!'

Miért nem lehetett cigány? Az talán nem ember? Hátha Isten is cigány?

"Aki ezt írja majd még kap istentől!!!"

Miért kapna, ha igaz is lehet?

A 14 es válasz bizonyítja, hogy a szamaras esetben a tulajdonosokkal nem volt semmi megbeszélve, csak egyszerűen elorozták az állatot, erővel elvették Istenre hivatkozva. Megjegyzem, ez szokás volt a középkorban, a papok, a szerzetesek egy időben azt sajátítottak ki a szerencsétlen emberek tulajdonából, amit csak akartak, esetleg odavetették a szentenciát - Isten fizesse meg -, a nyomorult meg csak nézte, hogy kiforgatják a tulajdonából.

Ilyenek a papok és Jézus sem volt különb a történet szerint. Azért, hogy valami hülye jóslat beteljesüljön, képes volt elorozni egy szamarat, más tollával ékeskedni, vagy csak unta a gyaloglást.

Már akkor is az volt a módja, hgy valamiért fizetnek, ha használják. Meg is vehették, vagy bérbe vehették volna a szamarat, a jogtalanság mindenképpen fennáll, akár lopás, akár nem. Ha valaki manapság elvisz egy autót, aztán otthagyja, akkor az tényleg nem lopás, hanem jogtalan használat, de majdnem ugyanannyi a büntetése, mivel az is bűn.

" isten házasságtörő volt"

Bizony az, sőt parázna is, mert Mária nem a felesége neki sem és még a káromkodás is igaz ebben az esetben, mert Máriával kétség kívül megtette.

2015. ápr. 22. 13:55
 27/31 anonim ***** válasza:

először is Jézus nem lopott el semmit csak tudta előre

hogy ott lesz a szamár s hogy aszt az agya készítette elő neki.mert így volt meg írva.s nem aszt mondta a tanítványainak hogy lopjátok el hanem ha kérdik hogy hova

viszitek,mondjátok aszt hogy az úrnak van rá szűksége.

s el engednek titeket. s így is volt!

és nem volt az atyja se házaságtörö sem parázna

mivel Mária eleve még nem volt házas s nem testileg tette meg

vele,hanem szent lélek által.és csak egyedül Jézus volt

az egyetlen tökéletes szent ember s hibátlan ezen a földön.

2015. ápr. 22. 15:54
 28/31 anonim ***** válasza:

"Jézus nem lopott el semmit csak tudta előre

hogy ott lesz a szamár "

Sráckoromban divat volt a kocsik elkötése és előfordult, hogy aki jogtalan használatot kapott minősítésként, két év letöltendőt kapott, mert visszaeső volt és a tényleges kocsilopásért más meg megúszta felfüggesztettel.

Ha nem fizetnek érte, akkor semmit sem használhatnak, Jézus nyilván kiszúrta a szamarat korábban és nem hiába küldött több embert, a létszámfölényre és a korai babonás emberek félelmeire alapozott, de közlöm veled, ha enyém lett volna a szamár, Rambó módjára bátran küzdöttem volna érte és a rablók egy részét bizonyára sikerült volna átsegítenem a másvilágra és ha az élethalál harcban alul is maradtam volna a túlerővel szemben, a hitvány gazok is megemlegették volna, akik el akarták volna rabolni a jogos tulajdonomat, fizetség nélkül. Lehet, hogy fizetségért sem adtam volna oda és zsarolni biztosan nem hagytam volna magam az átkozottaktól.

Az USAban és Szicíliában sem terjednének az efféle maffiamódszerek, ha minden ember kiállna magáért és érvényesülne a törvény, ami régen is élt, csak rendőrség hiányában nem juthatott érvényre a jog minden esetben és az ilyen aljas rablások gyakoriak voltak.

"az úrnak van rá szűksége."

Akkor az Úr vegyen magának, vagy teremtsen szamarat, mi az neki, de ne vegye el a másét, mert az lopás, erőszak és gonosztett.

" nem volt az atyja se házaságtörö sem parázna "

Nana, a gének átadásához sperma kell.

" szent lélek által"

A szent léleknek van pénise és spermája? Fura, ezt még nem hallottam sehol.

"csak egyedül Jézus volt

az egyetlen tökéletes szent ember s hibátlan ezen a földön."

Már ugye a Biblia szerint, de azt meg ezek a csaló papok írták és állították össze, az a keresztényietlen Egyház, amelyet mindenki bírál és nyilván ebben az esetben is elszállt velük a ló, szűz, meg anya, ez nehéz ügy, meg aztán a szentháromság, amit soha nem értett senki, hogyan lehet valaki a saját apja, vagy saját maga gyermeke és a többi zagyvaság...

2015. ápr. 22. 17:05
 29/31 anonim ***** válasza:

ez egy kicsit úgy hangzik hogy ősze kevered a hitet

az élet benn lévő bűnnel.természetesen ami az én tulajdonom

nehogy már más el lopja.oké ez rendben.de Jézus csak aszt tette amiért az agya küldte e földre hogy feláldozta magát értünk.és ezért nem akár milyen szenvedésen ment keresztül.szerintem legkevesebb megérdemel annyit hogy ne

nevezzük tolvajnak.ja és Jézus előtt nem lehet raboskodni.a szent lélek meg fütyi nélkül is működik.

pld Ádám és Éva lelket lehelt belé.s nem kelet semmit csinálni csak a szájába lehelt vagy fújt. ahogy tetszik.

2015. ápr. 22. 18:39
 30/31 anonim ***** válasza:
Amikor a portugálok a hosszú ideje elszakadt etióp keresztényekkel felvették a kapcsolatot, kölcsönösen csodálkoztak rá egymás ábrázolásaira "fekete Jézus ?!?!?!?!?!" illetve "Fehér Jézus?!?!?!?!?!?!?!?!" tehát azért ábrázolták más rasszúnak Jézust, mert egyszerűen egy magukhoz hasonló embet képzeltek el, és más színű emberrel ritkán találkoztak, ennyi...
2015. ápr. 22. 21:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!