A nemi betegségeket azért találta ki Isten hogy ne szeretkezzünk mindenkivel össze-vissza?
"Most akkor ezzel azt mondod, hogy valami csak valamihez viszonyítva lehet jó? Akkor miért mondod, hogy Isten jó, ha nincs alternatíva, amihez lehetne viszonyítani? Azt viszont kijelenthetjük, hogy a világegyetem lehetne jobb is, pl. úgy hogy alkalmazkodik az összes ember akaratához. Ezért nyilvánvaló, hogy Isten nem a lehető legjobb. "
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Az egyetlen világ nem lehet 7 milliárdféle minden egyes tekintetben. Vagy azt gondolod ha kati mama kiránulni akar guszti bácsi földjére , akkor ott egyidőben ne essen az eső -mert kati mamának az jó- meg essen is mert guszti bácsi szeretné, hogy gyorsabban nőljenek a salátái?
Ha pedig ezt kiterjeszted mindenre, akkor az oda vezet, hogy több mint 7 milliárd világra lenne szükség -minden embernek egy-egy- mindegyikben más-más törvények uralkodhatnának az éppen azt a világot birtokló ember kívánalmai szerint.
"Azokra az országokra gondolsz, ahol szétválasztották az egyházi és a polgári házasságot?"
Úgy látom lusta voltál elolvasni az előzményt. Ha elolvasod meglátod, hogy miről írtam.
"Most akkor ezzel azt mondod, hogy valami csak valamihez viszonyítva lehet jó? Akkor miért mondod, hogy Isten jó, ha nincs alternatíva, amihez lehetne viszonyítani? Azt viszont kijelenthetjük, hogy a világegyetem lehetne jobb is, pl. úgy hogy alkalmazkodik az összes ember akaratához. Ezért nyilvánvaló, hogy Isten nem a lehető legjobb. "
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Az egyetlen világ nem lehet 7 milliárdféle minden egyes tekintetben. Vagy azt gondolod ha kati mama kiránulni akar guszti bácsi földjére , akkor ott egyidőben ne essen az eső -mert kati mamának az jó- meg essen is mert guszti bácsi szeretné, hogy gyorsabban nőljenek a salátái?
Ha pedig ezt kiterjeszted mindenre, akkor az oda vezet, hogy több mint 7 milliárd világra lenne szükség -minden embernek egy-egy- mindegyikben más-más törvények uralkodhatnának az éppen azt a világot birtokló ember kívánalmai szerint.
Én jobb híján elfogadom az egyetlen létezőt jónak. Szerintem hülyeség ellenérzéseket táplálni adott, megváltoztathatatlan dolgok iránt.
"Azokra az országokra gondolsz, ahol szétválasztották az egyházi és a polgári házasságot?"
Úgy látom lusta voltál elolvasni az előzményt. Ha elolvasod meglátod, hogy miről írtam.
"Objektív értelemben színek nem léteznek, ....Az már szubjektív dolog, hogy a visszavert sugarak közül melyik élőlény melyikeket képes érzékelni. "
" Következésképp számunkra csak a fekete lyuk eseményhorizontján kívüli dolgok léteznek, ez a miáltalunk érzékelhető valóság színtere."
Nem érzel ellentmondásosságot e 2 kijelentésed között?
Mellesleg én is tudom, hogy mit értünk a szín fogalma alatt. Szóval nem létezik olyan, hogy sárga szín -amelyet úgy definiálunk, hogy x és y THz frekvenciák közé eső elektromágneses sugárzás?
Ezen is vitatkozni lehetne, de úgysem visz közelebb semmihez. Nyilván mindkettőnknek lennének érvei.
"Valóság csak egy van, ami körülvesz minket. Az igazság az, ami nézőpontfüggő. "
Ezek szerint a valóság nem feltétlen egyenlő az igazsággal? Pontosan mi a definiciója a 2 fogalomnak szerinted? Hogyan viszonyul e 2 tartalom egymáshoz?
De hajlandó vagyok elfogadni így kapásból amit mondasz. Viszont akkor nekem ebből az következik, hogy a valóság az isten nézőpontjából érzékelhető csak. Ez a nézőpont pedig felette áll -kívül esik- a mi világunkon. (az egyszerűség kedvéért fogalmazok így -értsd úgy hogy neked is elfogadható legyen, és ne ebbe köss bele) Ha pedig isten kívül esik, akkor máris ott vagyunk amit a vallások is állítanak.
Másrészt ha kívül esik -és ha igaz a fekete lyukra vonatkozó megállapításod- akkor érthető, hogy isten miért a teremtő és miért nem avatkozik be (szabad akarat). Mert nem is tud beavatkozni. Legalábbis tudatosan nem tud, mert még ha be is tudna avatkozni -mondjuk bejuttat akármit ami módosítja a világunk viszonyait- visszaigazolást nem tud szerezni a beavatkozás hatásairól, lévén hogy kifelé nem megy semmi információ. És akkor mi a helyzet az un fehér lyukakkal? Melyikkel modellezhető a mi világunk?
> ""Objektív értelemben színek nem léteznek, ....Az már szubjektív dolog, hogy a visszavert sugarak közül melyik élőlény melyikeket képes érzékelni. "
> " Következésképp számunkra csak a fekete lyuk eseményhorizontján kívüli dolgok léteznek, ez a miáltalunk érzékelhető valóság színtere."
Nem érzel ellentmondásosságot e 2 kijelentésed között?"
Nem. Miért, te igen? Mutass rá akkor, kérlek.
"Szóval nem létezik olyan, hogy sárga szín -amelyet úgy definiálunk, hogy x és y THz frekvenciák közé eső elektromágneses sugárzás?"
Létezik, de csak szubjektív értelemben. Vagyis mi neveztük el sárgának azt a színérzetet, amelyet az adott frekvenciájú elektromágneses hullámok generálnak szervezetünkben. De ettől még maga a sárga szín objektív értelemben nem létezik. Objektív értelemben csak az adott frekvenciatartományba eső elektromágneses hullámok léteznek.
"Ezek szerint a valóság nem feltétlen egyenlő az igazsággal? Pontosan mi a definiciója a 2 fogalomnak szerinted? Hogyan viszonyul e 2 tartalom egymáshoz? "
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudomany..
"De hajlandó vagyok elfogadni így kapásból amit mondasz. Viszont akkor nekem ebből az következik, hogy a valóság az isten nézőpontjából érzékelhető csak."
Nekem meg ebből a fejtegetésedből az következik, hogy te is azok közé tartozol, akiknek lételeme az, hogy a világképükbe valahová (akárhová, bárhová) beszuszakolják Istent, akár szükség van rá, akár nincs.
"És akkor mi a helyzet az un fehér lyukakkal? Melyikkel modellezhető a mi világunk?"
A fehér lyukak amolyan hipotetikus objektumai univerzumunknak. Fekete lyukakat ismerünk, és tudjuk, hogy onnan anyag vagy energia nem juthat ki, ha bekerült az eseményhorizontja mögé. Ebből logikailag következik, hogy létezhetnek fehér lyukak is, amelyek pont ellenkezőleg működnek: onnan csak kifelé (univerzumunkba) áramolhat anyag és energia, befelé semmi, mert ahhoz hogy átlépd egy fehér lyuk eseményhorizontját, el kellene érned a fénysebességet.
A probléma annyi, hogy hiába vezethető le logikailag ezek léte, és talán még univerzumunk fizikájával sincs ellentmondásban, valójában azonban még soha senki sehol sem talált belőle egyet sem. Ez is olyasmi, mint a titokzatos tachyonok, amelyek képesek a fénynél nagyobb sebességgel haladni - a fizika, a relativitáselmélet megengedi létezésüket, de még soha senki semmikor sem detektált egyetlen darabot sem. Tehát mint ahogyan a tachyonokat, a fehér lyukakat is nevezhetjük hipotetikus objektumoknak. Létezhetnek, de egyelőre nem mondhatjuk, hogy léteznek is. Nyitott kérdés a létük.
"Vagy azt gondolod ha kati mama kiránulni akar guszti bácsi földjére , akkor ott egyidőben ne essen az eső -mert kati mamának az jó- meg essen is mert guszti bácsi szeretné, hogy gyorsabban nőljenek a salátái?
Ha pedig ezt kiterjeszted mindenre, akkor az oda vezet, hogy több mint 7 milliárd világra lenne szükség -minden embernek egy-egy- mindegyikben más-más törvények uralkodhatnának az éppen azt a világot birtokló ember kívánalmai szerint."
És mi akadályozza meg Istent, hogy így csinálja meg a világegyetemet? Mégse mindenható így?
"Úgy látom lusta voltál elolvasni az előzményt. Ha elolvasod meglátod, hogy miről írtam."
Nem derül ki a válaszodból mire gondolsz, csak arra lehet következtetni, hogy volt az utóbbi időben a házasság kiterjesztésére több országban példa és még nem tetted túl magad ezen. Már csak a homofóbok definiálják úgy a házasságot, ahogy te szeretnéd. De biztosan menni fog, hiszen azon is túltették magukat az emberek, hogy szétválasztották az egyházi és polgári házasságot.
"Én jobb híján elfogadom az egyetlen létezőt jónak. Szerintem hülyeség ellenérzéseket táplálni adott, megváltoztathatatlan dolgok iránt."
Akkor te vagy az, aki megpróbálja a szavakat újradefiniálni. A jó sose azt jelentette, hogy az egyetlen létező egyik tulajdonsága.
ceri írta:
"A kórokozó anyag ott van mindig." "..Én már kijöttem így súlyos betegségből, hogy átgondoltam mindent,..."
Nem hiszem, hogy a HIV vírus ott él benned. Ha igen, akkor csak óvatosan, nehogy megfertőzd a párodat. :) . Ha súlyos betegségből ki tudsz jönni csak úgy, akkor rajtad nem fognak a mérgek, nyugodtan szedhetsz gombát az erdőben, más belehal, de neked nem árthat.. :)
"Súlyos" betegségből én is kijöttem könnyedén, (pl. influenzából : ), csak én közben saját magamban hittem (akaraterő).
Úgy látom semmit nem értetek abból amit írtam. Úgy látom ti már tényleg az átdefiniált mindent összemosó nyelven beszéltek, gondolkodtok. Talán nem is magyarok vagytok? Csúsztattok, félrebeszéltek.
Utolsónak annyit- Olyan hogy HIV vírus nincs is. Ezt is csak azért vetetten ide, mert a van és nincs értelmét gondolom nem lehet összemosni.
"hogy ne lenne HIV vírus?"
Mármint HI vírus? Merthogy az utolsó betű az a vírus szó a nevéből.
Vagy HIV - vagy HI vírus. De az utóbbit nem használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!