Isten miért teremtett autista vagy Down-szindrómás gyermeket?
"Hosszú viták, veszekedések után elismerték a tudósok is, hogy a globális felmelegedés nagymértékben az ember tettének a következménye"
Menjél te a fenébe.
Egyrészt: nem. Valószínűleg beleszólunk, de max. 10-40%-ot. Nehéz megmondani, mert ugye magától is változik.
De voltak már sokszor ilyen változások, amikor még ember sehol se volt, vagy nem volt jelentős (olyan volt, mint a többi állat).
Másrészt: ezek a szegény békák évmilliók óta így élnek.
Ember még nem is létezett akkor!
Oké, a baktériumok meg a vírusok, létrejöhetnek maguktól, isten csak növényeket meg állatokat teremtett.
Bár örökítőanyag mindkettőben van, és ha jól tudom az információt isten teremtette…
És mi van azokkal a baktériumokkal, amik pozitív hatással vannak ránk?
És pl. egy szemféreg mit csinált az édenkertben.
Vagy akkor még elvoltak gyümölcsökkel csak a bűnbeesés után hirtelen úgy döntöttek, hogy mostantól emlősök szemében keresik a biztonságot, vagy isten kérte meg őket erre?
Vagy ők is maguktól jöttek elő? Csak mert ők már teljes jogú állatok…akkor pedig…
Másik téma a globális felmelegedés, meg a többi környezetszennyező emberi tevékenység, amiből ti valamiért szeretitek kihúzni magatokat, de gondolom minden vallásos, áramnélküli vályogházban él és mindent megtermel magának, meg az állatainak, és gondolom kiskapával szántja fel azt a mennyiségű földet, ami kell neki, a családjának meg az állatainak…
Várj, tudom, azt még elbírja a Föld, csak azt nem amit mások csinálnak.
ha kis kapával kellene, vállalnám.
de az emberi vezetés nem ad hozzá földet.
az áram pedig olyan energia ami nem szennyezi a légkört, vagy a földet és az élőket
régen nem is volt ennyi betegség és halálozás rövid élettartammal,
Isten pedig nincs ellene a fejlődésnek ha nem okoz kárt semmiben
"az emberi vezetés nem ad hozzá földet"
A föld érték. Szerezd meg, ha használni akarod.
"az áram pedig olyan energia ami nem szennyezi a légkört, vagy a földet és az élőket"
Csak a termelése... az viszont néha elég csúnyán.
"régen nem is volt ennyi betegség és halálozás rövid élettartammal"
Te egyszerűen hülye vagy.
Régen pl. a gyerekek fele szülés közben vagy röviddel utána meghalt - és 4. vagy 5. gyerekénél esetleg ment utána az anya is.
"Isten pedig nincs ellene a fejlődésnek ha nem okoz kárt semmiben"
Csakhogy a fejlődés MINDEN ESETBEN a hatalomról szól.
Pl. egy bottal is sok mindent csinálhatsz, amit puszta kézzel sokkal nehezebb. Könnyebben vetsz, vagy könnyebben versz agyon mást.
Most akkor az isten támogatja a bot feltalálását?
Lényegében az atomenergia is ugyanerről szól, csak kicsit nagyobb hatalmat jelent.
"ha kis kapával kellene, vállalnám."
Te most vagy nem kapáltál még vagy nem láttál még egyben 1 ha földet.
Az árammal arra céloztam amire használod, az elektronikus eszközökre, tudod azokat gyártani kellett.
Talán azért, hogy nehogy többnek képzeljük magunkat az autistáknál vagy a Down-szindrómásoknál. :)
1. A kereszténység (és sok más vallás) szerint az emberi élet elsődleges célja a túlvilág üdvösség és nem az evilági boldogság.
2. Egyáltalán nem biztos hogy egy autista vagy egy Down-os alapból boldogtalanabb lenne, mint itt bármelyikünk. (Down-osokat ismerek többet is, de egyikük sem szokott ilyeneket kérdezni.)
Sok autista még meg is köszönné neki, hogy az lett, ami.
A Down-szindrómások pedig ugyan értelmileg és nyelvileg nem a legjobbak, de ők is tudnak boldogok lenni.
kedves 15-ös
a földet Isten hozta létre, és ingyen adta az embereknek
s amig emberek lesznek a vezetők addig nem lesz saját tulajdonú földje senkinek csak azoknak akik anyagilag megszegték magukat
De igen tudom mi a hektár, s bár nem kapáltam egy hektárt de kevesebbet igen sőt kaszálni is próbálkoztam, és villáztam is a lekaszált burjánt
nem kis munka ebben a világban és főleg tökéletlen testtel
a Férjemmel fent tudnánk mezőgazdaságot tartani, de csak akkorát ami nekünk elég lenne, mert nem vagyok telhetetlen.
Nem ez a lényeg, bár szerintem nem menne gépek nélkül.
De, amíg ti sem a saját öko-tanyátokon éltek addig nincs jogotok mutogatni a másikra, hogy te meg te teszed tönkre a földet, mert amíg te is (mindegy miért) a tesco-ban veszed a kajátokat addig pont annyira járulsz hozzá a környezetszennyezéshez és a föld kizsigereléséhez mint én. Vagy lehet hogy ti még jobban, nem tudom hogy éltek.
(Részemről ez az utolsó off, de ha gondolod beszélhetünk még a mezőgazdaságról privátban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!