Hogy magyaráznád meg egy anyának, aki elvesztette gyermekét, hogy Isten okkal tette?
Régebben olvastam egy válaszban, egy nőnek meghalt valami betegségben a gyermeke és elhagyta 'istent', de erre valami vak buzgó hívő szépen próbálta meggyőzni, hogy ez biztos azért van, hogy isten próbára tegye őt,meg okkal történt, stb,stb. Hogy lehet valakit ezzel nyugtatni, most komolyan?
Ha veletek ez történne, próbálnátok bemagyarázni magatoknak, hogy "sajnos ez van Isten akarata,majd lesz másik"????
Vagy egyszerűen csak Isten nem szól bele a földi dolgokba közvetlenül. Az, hogy valakinek meghal a gyermeke, vagy kirobban egy háború nem Isten műve, hanem a véletlené, vagy az embereké.
Ha kicsit elvetjük Istent és a buddhista vallást hozzuk fel (lélekvándorlás, karma, állandó fejlődés), akkor lehet értelme annak, hogy az anyuka abból is tanul, vagy épp a karmája miatt bűnhődik.
Igazából az a kérdés, hogy a gyerek mennyi idősen hal meg. Ha éppen születéskor, akkor azt fel lehet fogni úgyis, hogy az anyának tanulnia kell belőle (vagy rossz karma), hisz a gyermek ebben az esetben minimálisat szenvedett, sőt megkérdőjelezhető, hogy volt-e egyáltalán lelke.
Ha veletek ez történne, próbálnátok bemagyarázni magatoknak, hogy "sajnos ez van Isten akarata,majd lesz másik"????
Miért, mi mást tudsz csinálni? Azt mondani, hogy nincs Isten, szimplán balszerencsém volt?
És akkor jobb lesz?
Van Isten de nem minden dolog függ közvetlen tőle, és nem azért van h többet adakozz a templomban... sajnos nem szokott látványos csodákat művelni mostanában.
Pl. tegyük fel kiugrasz a 100-al menő kamionsor elé!
Ha meghalsz az nem Isten műve, és nem is az "ördögé".
Most ha egy orvos véletlenül ráken egy vírust a kisgyerekre és ez egy olyan vírus ami kinyírja a gyereket, azt Isten tette?
-szerintem nem...
Viszont szokott lenni olyan h néha meggyógyul vki csak úgy, arra szokták rámondani h Isten műve (az is)
Igazából az egész világ isten műve és úgy van megteremtve h ha aláállsz egy szikla alá és rádszakad akkor meghalsz.
De Isten nem fogja minden esetben megváltoztatni a saját törvényeit, pl gravitáció.
Elég komikusan nézne ki ha az úton minden pillanatban ott teremne egy angyal aki megállytja a kamionokat, vagy odamegy minden második orvoshoz h nézd már itt egy vírus a kezeden.
Összegezve nem kell bebeszélni ilyen dolgokat, hogy Isten próbára tevésből ölte meg a gyerekedet.
Próbálja meg összeszedni magát az ember (tudom h nem könnyű) és élje tovább az életét. Ne várjon Istenre.
Segíts magadon Isten is megsegít.
Második válaszoló vagyok.
Nem tudom, ki volt az a hülye, aki lepontozott, én csak egy tényt osztottam meg veletek, ami igaz. Egyetemista vagyok, és filozófiát tanulok.
Olvasd el, és megmagyarázza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!