Miért a jehovások erőltetik legjobban a vallásukat, miért a legaktívabbak?
Nem vagyok Jehovás. Tanú vagyok
S elhiheted, hogy sokan az erőltetés alatt mást értenek és más kép csapódik le mindenkinél.
sokaknak már az is erőltetés, ha megnyomom a csengőt az ajtónál pedig még meg sem szólaltam.
S ahogy irtam, ne legyél elkeseredve, mert Jézust sem halgatták meg és nem mindenki lett keresztény aki halgatta Őt.
Őt is megölték, mert nem ismerték fel, hogy Ő az, mert eltért a megszokottól...
Pedig nekik is ott volt az irás a kezükben, sőt jobban tudták mi van benne mint bár ki aki nem végzett rabbinikus iskolát
De nem ez a lényeg.
Jézus tanitványai akik egyszerü emberekből álltak, jobban értették, és alkalmazták ezeket, mint a Tanult papok
S Jézus őket használta fel a munkára...
Miért aktivabbak?
Mert Jézus azokat használja fel akik elég alázatosak és tanithatóak, és nem emberi iskolázottságtól teszi függővé a keresztény életet, hanem a gyakorlati alkalmazástól.
s ezt bárki elsajátithatja, nem kell hozzá emberi Iskola
kedves Ceri válaszolónak.
(János 15:14) 14 Ti a barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit parancsolok nektek. . .
Van amit nem kér hanem bizony parancsol, mert ezzel nyomatékositani akarja, hogy meg kell tenni....
nincs választási lehetősége bizonyos dolgokban az embernek
ezt parancsnak nevezzük.
De a Te bibliádban is igy van benne. akkor?
(5Mózes 4:2) 2 Ne tegyetek hozzá e szavakhoz, melyeket parancsolok nektek, és ne is vegyetek el belőlük, hanem tartsátok meg . . .
(5Mózes 4:39, 40) . . .. 40 Tartsd meg rendelkezéseit és parancsolatait, melyeket parancsolok ma neked,. . .
Nekem nincs gondom a JT-kel, kapásból lenyomom őket.
Ez ugyan nem róluk szól, de érdemes elolvasni, mert ilyen szinten is lehet vitázni. Az enyém a mostani utolsó, a 22. válasz.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Erre a szintre nem sok ér fel közülük, mert tapasztalatom szerint más témában is nagyjából könnyedén lesöpröm a JT-t, nem túl műveltek.
Ha gyorsan le akarom őket rázni, arra van kidolgozott menetrend, amit variálok is néha, mert számomra már unalmas egy kissé. Ha kedvem van vitázni egy kicsit, akkor vele mondatok ki két ellentétes példát, először az egyiket, aztán később a másikat, majd ráeresztem mindkettőre, bogozza ki ő a bonyodalmat, ami nem könnyű, talán lehetetlen is és ekkor már nem érdeklem, mert a probléma jobban foglalkoztatja.
Az utóbbi időben véletlenül pont akkor találkoztunk, amikor nem értem rá, de szerencsére nem akadékoskodott és ez, ha jobban visszagondolok kétszer is megesett, vagyis értik ők az udvarias beszédet is, ha nem érsz rá, akkor nem akadékoskodnak, legalább is én ezt tapasztaltam.
Azert,hogy megprobaljak megmenteni az eletedet amig nem keso.
Kar,hogy nem figyelsz.
12-es !
Lehet, hogy használta ezeket a szavakat, lehet, hogy csak így van fordítva, vagy az apostolok adták a szájába. Mindenesetre nem sokat ért az Jézus szellemiségéből -és a vallás lényegéből sem- aki azt gondolja, hogy erőszakos zaklatással lehet terjeszteni. A legszentebb dolgokat sem lehet, sőt nem is szabad. Nem hivatkozok az emberben lévő jó érzésre, empátiára, mert az bennetek nyilvánvalóan nincs. Szóval lehet, hogy a szavak így vannak interpretálva, de ha értenéd az újszövetség jézusi mondanivalóját, akkor nem ilyen piaci légy módjára viselkednétek. Jézus nem így viselkedett !!!
A vallás amúgy is az ember személyes legbensőbb ügye. Az ember belső ügyeibe pedig nem illik berontani -főleg nem hívatlanul. (mellesleg kontraproduktív is) Ha ezzel a viselkedéssel el akarjátok riasztani a a szelídebb lelkű embereket, akik nem szeretik ezt a házaló módszert, akkor gratulálok, el is éritek. De hát hogyan is értenétek ezt meg ti? Vakondnak hiába is magyarázom a színeket.
Durva lelkű tudatlan bunkóktól nem is lehet mást várni. A vallásotok önkényesen túlhangsúlyozott motívumairól, a meghamisított jézusi minőségről már szólni sem érdemes.
A választott nép könyörtelen bunkó mentalitását hordozzátok, ami Jehovából egyenesen következik. Az a nép nem véletlenül áll háborúban a környezetével félszáz éve, és nem véletlenül örvend közutálatnak világszerte. Ugyanazt a felsőbbrendű kivételezettséget képviselitek, és a többi embert még embernek sem tartjátok. Nem tudtok és nem is akartok disztingválni, hiszen ti tudjátok a tutit -felsőbbrendűek vagytok.
Jézust "trójai faló"-ként használjátok, de a szellemiségéhez semmi közötök.
Sajnálom, hogy igy gondolod, jogod van hozzá,
Én és a testvéreim azonban felelősségünknek érezzük nem véletlen. és tesszük amit kell.
(1Korintusz 9:16) 16 Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjek, mert szükség nehezedik rám. Bizony, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!
(Ezékiel 3:18–21) 18 Ha azt mondom a gonosznak: »Bizony meghalsz«, és te nem figyelmezteted, és nem szólsz, hogy figyelmeztesd a gonoszt az ő gonosz útja miatt, és megóvd az életét, akkor ő gonosz lévén meghal a vétkében, de vérét a te kezedből fogom számon kérni. 19 Ha azonban figyelmeztetted a gonoszt, és mégsem tér meg gonoszságából és gonosz útjáról, akkor ő meghal a vétke miatt, de te megszabadítottad lelkedet. 20 És ha az igazságos személy elfordul igazságosságától, és igazságtalanságot cselekszik, én pedig botláskövet teszek eléje, akkor ő meg fog halni, mert te nem figyelmeztetted. Bűne miatt hal meg, és igazságos cselekedetei nem maradnak emlékezetben, de a vérét a te kezedből fogom számon kérni. 21 Ha pedig te figyelmeztetted az igazságos személyt, hogy ne vétkezzen az igazságos, és ő nem is vétkezik, akkor életben marad, mert figyelmeztetést kapott, és te a te lelkedet megszabadítottad.”
Kedves 13-as!
Milyen okos vagy! Egészen lehengerelt a tudásod! Már nem is hiszek Istenben, inkább követlek téged! Még több kinyilatkoztatást! Még, még!
:D Meg sem hallod a másikat. Kiválóan másra ERŐLTETED a saját logikáját, de az érzelmi intelligenciád egy 3 évesével vetekszik.
Isten nem lenne igazságos, ha csak az okos emberek ismerhetnék meg őt. Egy egyszerű embernek épp úgy megadja a lehetőséget. Isten szemében ugyanolyan jogai vannak a buta, unintelligens jehovásnak, mint neked.
Kedves 19/19-es!
Nagyon nem mindegy hogy milyen uton akarunk Istenhez kozel kerulni. A Szentiras megirja, hogy "egyetlen egy ut vezet Istenhez" az amit O megszabott.
A Mate 7:13,14 vers ezt irja: "Menjetek be a szoros kapun. Mert tagas aaz a kapu es szeles az az ut amely a veszedelemre visz, es sokan vannak, akik azon jarnak.
Mert szoros az a kapu es keskeny az az ut amely az eletre visz es kevesen vannak, akik megtalaljak azt."
Peldabeszedek 16:25 ezt irja: "Van oly ut, mely igaz az ember szeme elott, de vege a halalnak uta."
A Szentirasban talalhatjuk meg azt az utat, amit kovetnunk kell. Ha mindegy lenne, hogy ki milyen vallasban van, mert ugy is eljut Istenhez, akkor Jezusnak sem kellett volna predikalnia hogy terjenek meg az emberek. Mindenki maradhatott volna a sajat hiteben, hiszen "ugy is eljuthatott volna Istenhez".
Az okorban sem kellett volna elkulonulniuk a zsidoknak /Isten valasztott nepe/ a kornyezo nepektol, mert akkor azok is eljuthattak volna Istenhez.
Remelem ertheto a megfogalmazasom? Ha kerdesed van, szivesen valaszolok. Udvozlettel: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!