Ti áttérnétek az iszlámra?
Én erősen gondolkodom rajta és másokat is erre ösztönzök, hogy gondolkodjon el rajta.
Vallásos, katolikus családból származom, de nem bírom már a kereszténységben.
A kereszténység gyengévé, jelentéktelenné vált, kiüresedett és elveszítette már a spiritualitását.Hosszútávon mindent elfog veszíteni és megfog szűnni, a saját hibájából.
Régóta óta olvasok az iszlámról, ismerkedek muszlim emberekkel.
Az iszlám még mindig spirituális, erős és egyre erősebbé válik a világban.
Megvan benne az erő, ami egykor a kereszténységben is megvolt.
Az iszlámban a család, máig család, a nők gondoskodó anyaszerepe megmaradt.
A keresztény kultúrájú országokban meg a nők férfi tulajdonságokat követelnek maguknak, emiatt , alkalmatlanná válnak családalapításra.
Az iszlám sokkal többet ad, mint a kereszténység.
Ez most reklám, vagy térítő misszió? :)
Ez érdekesebb kérdés lehetne:
Ti áttérnétek az iszlámra, ha egy szélsőséges muszlim pisztolyt szorítana a fejetekhez?
És ez már nem is vicces, sajnos sokaknak kellett már ilyen döntést meghozniuk. És direkt írtam szélsőségest, mert amúgy nem lenne gondom az iszlámmal.
@Kérdező
Szerintem te a kereszténységet csak a "népi hit" szintjén ismered, komolyan, a hittudomány szemszögéből nem.
Kezdjük csak ott, hogy az Iszlám egy szinkretista vallás, amit a zsidó a keresztény és az ősi, arab törzsi vallásából hoztak létre. Ezen kívül még más szempontból is problémás.
Kérdésedre a válasz: Nem, soha nem térnék át az iszlám hitre.
"a nők gondoskodó anyaszerepe megmaradt"
Mármint kötelezően. Vagyis nincs apelláta. :)
"A keresztény kultúrájú országokban meg a nők férfi tulajdonságokat követelnek maguknak, emiatt , alkalmatlanná válnak családalapításra."
Ezt hívják szabadságnak, toleranciának, jogoknak. Igen, a "keresztény" (főleg európai kultúrájú) országokban a nők eldönthetik, hogyan éljenek. Ilyen téren a kereszténység útmutatást ad, az iszlám pedig előírást.
Abban igazad van, hogy a kereszténység nagy egyházai: katolikus, református, evangélikus, anglikán egyház Európa nagyobbik részén és Észak-Amerikában elvesztette az erejét és a befolyását az emberek életére, lényegében véve kiüresedtek, olyanok mint egy kitömött állat, a bunda megvan, az alak megvan, de a "tartalom" már halott.
Épp emiatt vannak újkeresztény közösségek, mint amilyen hazánkban a sokak által szidott Hit Gyülekezete, vagy a Jehova Tanúi, és még hosszan sorolhatnám. Azonban igazából a társadalom "ürítette" ki a vallást és nem fordítva. Ezzel arra célzok, hogy nézd meg az elvileg iszlamista párt által vezetett Törökországot, ami például sok téren teljesen európai normákat követ a társadalmában, ellenpéldaként ott van Dél-Amerika, ahol még hatalmas erővel bír a katolikus egyház lásd. argentin pápánk van.
De Európában is Romániában az ortodox kereszténység messze dominánsabb, mint nálunk a katolikus.
Az iszlám és a család, ez szerintem így ostobaság, amit írsz, mint már említettem Törökországban például a nők helyzete majdnem olyan mint akármelyik nyugati országban, de Izraelben például teljes szórás van a zsidók körében, vannak ateista izraeliek, meg olyanok, akik megverik azt a honfitársukat, aki szombaton autóba mer ülni!
A helyzet tehát nem fekete-fehér, a kereszténység csak Európában és Észak-Amerikában üresedett ki, míg a világ más részein továbbra is befolyásos, emellett az iszlám sem az a szélsőséges őrültek gyülekezete, amilyennek sokan gondolják őket, és ha végignézed, hogy mondjuk az iszlám államokban milyen a nők helyzete, nos azért ott sem mindenütt uralkodnak patriarchális törzsi viszonyok.
ma már modernek ők is:D lásd mobil
"Az iszlámban a család, máig család, a nők gondoskodó anyaszerepe megmaradt. "
Ezért lehet egy férfinek több felesége (használati tárgya), és a család fontossága miatt küldik öngyilkos merénylőként rá a gyerekeiket a "hitetlenekre"?
"A keresztény kultúrájú országokban meg a nők férfi tulajdonságokat követelnek maguknak, emiatt , alkalmatlanná válnak családalapításra. "
Szerintem meg a nők is az emberi fajhoz tartoznak és nem az az egyetlen dolguk a világban, hogy kölköket potyogtassanak ki magukból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!