Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért olvasok annyi negatív...

Miért olvasok annyi negatív dolgot a Jehova Tanúiról miközben más vallások például a szcientológia egy véres egyház, amely kíméletlenül bánik az emberekkel?

Figyelt kérdés
Nem mellesleg Jehova Tanúi ugyanazt hirdetik nagyjából amit más tételes vallások (katolikus, protestáns) is hirdet, azaz világvége, feltámadás és új élet.
2015. febr. 26. 23:43
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:

Ami a JT-knél megy, az inkább közröhej tárgya, és inkább szánalmasak, mint veszélyesek.

Egyetlen egy jót látok a JT-kben: ilyen birka népség szinte biztos hogy nem fog hozzá újságírókat halomra gyilkolászni meg középületeket robbantgatni.

2015. febr. 27. 22:09
 22/41 anonim ***** válasza:
25%
Mert ők maguk is rendszeresen tesznek fel itt kérdéseket,válaszokat írnak,és ezek alapján(is)kritizálhatóak.Vasárnaponként becsöngetnek ismeretlen emberekhez téríteni.A Szcientológusok sokkal kevésbé aktívak ilyen téren.
2015. febr. 28. 08:53
 23/41 anonim ***** válasza:
Ja,és tegyük hozzá a kritizálhatóságuk egyik lényeges oka az,hogy rendszeresen terelnek egyes témákban,nem a kérdésre válaszolnak,vagy egyáltalán nem válaszolnak,ezen megnyilvánulásaik közel állnak a hazugsághoz.
2015. febr. 28. 09:02
 24/41 T. Zoltán ***** válasza:

Kedves Jehova Tanúja!

Nekem semmi bajom a te vallásoddal. Szcientológus vagyok és pontosan azért kapod te is a sok negatív kritikát amiért te magad is negatívan állsz más vallásokhoz. Nagyon sok hamis adata van az embereknek mind a te vallásoddal kapcsolatban, mind az enyémmel.

2015. márc. 4. 13:12
 25/41 T. Zoltán ***** válasza:

Sokat segít ezen, ha az érdeklődőknek igaz adatokat adsz és ezzel elkerülöd, hogy negatív híreket fogadjanak el a vallásoddal kapcsolatban. Ha valakinek nincs adata valamiről az befogad bármilyen adatot ami azzal kapcsolatos. Sajnos ma a média és az emberek nagy többsége a negatív dolgokat könnyebben elfogadja mint a pozitívat, ezért azok jobban terjednek.

Javíts a környezeteden és legyél sikeres abban amit csinálsz és a kritikusaid el fognak hallgatni.

2015. márc. 4. 13:17
 26/41 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Csak egy rövid hozzátoldás. Egy szóval nem írtam, hogy a vallási csoportosuláshoz tartozom. Egyáltalán sehová nem tartozom, kétkedő vagyok. Sajnos mégis azt kell látnom, hogy más vallásokat nem támadnak, kizárólag őket. Miért nem támadják mondjuk a Hit Gyülekezetét? Miért elfogadottabb?

2015. márc. 4. 16:06
 27/41 anonim ***** válasza:
Azért a Hitgyüli is volt támadva,meg katolikusra is volt már példa.
2015. márc. 4. 16:15
 28/41 T. Zoltán ***** válasza:
Nem támadnak más vallásokat? Azért ennek utánanéznék a helyedben.
2015. márc. 5. 11:36
 29/41 anonim ***** válasza:

Ahogy én láttam,nem használnak más bibliát.Csak kiemelnek olyan részleteket,amik általában elfelejtődnek.

A vérátömlesztéssel kapcsolatban;nekik köszönhetjük,hogy a vérplazma felhasználása elindult,aztán elterjedt.

Mellesleg a plazma -eddig- biztonságosabbnak tartott.

Ahogy hallottam,egymásnak rengeteget segítenek,jól együtt élnek.A baj az,hogy viszont a nem jehovás családtaggal nem tartják a kapcsolatot.DE ha kell,azért segítenek a nem jehovás családtagnak is,ápolják a szülőket akkor is.

Az ünnepeket egyáltalán nem tartják,még születésnapot se.Az egyetlen a húsvét,amit tartanak,de talán azt sem ünnepelik,hanem emlékeznek rá.

A tagok fölajánlásokat tesznek,hogy hány óra hetenkénti

önkéntes munkát szánnak a mások megtérítésére,a lapjuk osztogatására.És komolyan veszik,hogy ők a másik lelki üdvéért áldozzák föl az idejüket.

Ahogy tudom,nem harcolnak,nem csak fegyverrel nem de könnyen meg is adják magukat közösségilag és inkább máshova mennek.

Nem tudom,miért írnak annyi elmarasztaló dolgot róluk,talán mert nem láttak közelről jehovásokat,és nem tudtak sokat róluk.

2015. márc. 12. 16:19
 30/41 anonim ***** válasza:
Mert a Mate 24:9 verse azt mondja"akkor nyomorusagra adnak beneteket,es megölnek titeket:es gyülöletesek lesztek minden nep előtt az en nevemert"ha hisszük ha nem ez a profecia telyesedik a Jezus szavai szerint.
2016. febr. 22. 18:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!