Sátán miért nem öregszik és hal meg, mint az ember?
Az volt az általad linkelt kör kezdete, amikor elkezdték rajzolni. Vége pedig akkor lesz, amikor törölni fogják mindenhonnan (netről, gépről, CD-kről, pendrájvokról stb.). A kérdésedre nem lehet érdemben válaszolni, mert a „Sátán” ugyanolyan értelmezhetetlen fogalom, mint a „mennyek országa”, a „védőangyal” vagy a „testetlen szellem”. Ilyen alapon akár azt is kérdezhetted volna, hogy Manitu miért nem öregszik és hal meg, mint az ember.
:):):)
-----
Luci-ferr!
A kör nem végtelen, mert vannak határai. Az önmagába záródó körvonal szintén nem végtelen, ott ér véget, ahol a kör bezárul. Ilyen egyszerű ez.
Azok a tanok, teóriák amelyek egyáltalán beszélnek róla nem anyagi, hanem szellem lénynek határozzák meg Sátánt.
Materialista nézőpontból ilyen (Sátán) nem létezik, ami pedig nincs azzal ilyesmi (meg más sem) történhet.
Azon tanok, amelyek más logika szerint gondolkodnak, azok is csak azt mondják, hogy van (még). Nem azt mondják, hogy nem öregszik és, hogy nem halhat meg. Mindenesetre sok irányzat van, nem lehet mindegyik felfogást egy kalap alá venni. Van olyan amelyik beszél olyanról, hogy Sátán majd el fog pusztulni.
Az öregedést viszont pontosan definiálni kellene, hogy mit is jelent ahhoz, hogy kijelenthessük, hogy sátánnal e téren mi a helyzet. Ha az öregedést fizikai (anyagi) romlásnak tekintjük, akkor nyilván értelmezhetetlen ez a szellemvilágban. Ha ugyanezt a fogalmat történések sorozatának fogjuk fel, amely hat az érintett entitásra, akkor Sátán esetében is beszélhetünk öregedésről.
Isten öröktől fogva létezik, neki nincs az időben se kezdete, se vége. (Mivel az időt is Ő teremtette, tehát kívül áll rajta.)
A teremtett szellemi lényeknek (angyaloknak és bukott angyaloknak) kezdetük van, de nincs végük, az örökkévalóságig fognak létezni.
Ugyanez vonatkozik az ember szellmére/lelkére (pneuma) is, a megteremtése pillanatától fogva örökké fog létezni. Az embernek is csak a biológiai teste és "másik lelke" a pszichéje enyészik el a halállal.
Szerintem én pedig pont a kérdésre válaszoltam. 27-es voltam.
Most, hogy a kiegészített kérdést is megválaszoljam:
A sátán azért nem öregszik és hal meg, mert nincs fizikai-biológiai teste, ami elpusztulhatna.
Az embernek is csak a biológiai teste pusztul el, a lelke/szelleme az embernek is örök, ahogy ezt az előbb is írtam.
Az ember nem volt örök életű soha!
Eleve halandónak lett teremtve, legalább 2 kérdés foglalkozik itt már ezzel, olvasd el ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!