Szerinted milyen ellentmondások vannak a Koránban?
Valaki feltette itt a kérdést, hogy: "Szerinted milyen ellentmondások vannak a Bibliában?", és rengeteg ellentmondást felsoroltak.
Gondoltam felteszem a kérdést, a Koránnal kapcsolatban.
Hisz pont a Biblia hitelességét, a sok emberi beavatkozást, és ellentmondás cáfolja. Ha a Koránban egyetlen ellentmondás sincs, akkor ez pont az Istentől való hitelességét bizonyítja, ahogy maga az Isten jelenti ki benne:
" Hát nem gondolkodnak el a Koránon? Ha Allahon kívül mástól lenne, bizony sok ellentmondást találnának benne."
Nők szúra, 82.
Nem ismerem a Koránt, de eleve nem lehet nagy mű, ha elismeri a Bibliát és támaszkodik rá.
A Bibliának is ez az első és legfontosabb hibája, hogy elismeri a Tórát és szintén támaszkodik rá.
A Tórával mi a bajom?
Hát csak eleve a teremtéstörténet, amit nem tudom, melyik másik vallásból vett és támaszkodik rá, de egy baromság az egész.
A Koránt felszínesen ismerem csak, azonban az általánosságban elmondható, hogy olvasat kérdése, hogy találunk-e benne ellentmondást, vagy nem.
Aki a saját spekulációi alapján értelmezi, az minden bizonnyal a saját félreértéseiből fakadóan fog benne találni ellentmondásokat.
Akik viszont az iszlám hagyomány (a szunna) alapján értelmezik, nekik viszont minden bizonnyal egy ellentmondás-mentes kerek egész a Korán.
Ugyanez igaz a Bibliára is. Akik az eredeti apostoli tanítás szerint értelmezik a Szentírást, nem látnak benne ellentmondást. Akik viszont elvetik az apostoli értelmezési hagyományt, és a saját fejük után értelmezgetik, azok önmaguknak is és egymásnak is ellentmondó értelmezéseket tudnak csak kihozni belőle.
Ezért van ma már több ezer egymással vitázó protestáns teológia, mert a protestánsok szándékosan elvetik az apostoli értelmezést. Helyette pedig ahányan vannak, annyiképpen értelmezik a Bibliát, sokszor mindenféle felkészültség és háttér-tudás nélkül.
Idáig az egyetlen, amit találtak ellentmondás a Bibliában az a nyolc és tizennyolc éves uralkodó kora. Ez pedig egy és nem rengeteg.
A teremtéstörténetet pedig ha valaki nem érti, akkor annak javaslom a teremtes.com, a visszaavalosaghoz.hu és a termeszettudomany.hu weboldal áttekintését.
Attól mert valaki nem ért valamit, még nem azt jelenti, hogy igaza van.
"Eddig senki nem irt ellentmondást. Rendben."
Dehogynem.
Pontosan arra próbáltam rávilágítani, hogy az ellentmondások nem feltétlenül a szövegben, hanem a szöveg tágabb kontextusában lehetnek.
Amitől viszont nem lehet eltekinteni, ha nem hívő muszlim szemszögből olvassák azt. Úgy viszont van belőlük bőven. Lásd az előző kommentelő linkjét.
Kérdés az, hogy van-e értelme egyáltalán ellentmondásokat keresni akár a Koránban, akár a Bibliában vagy bármi másban. Szerintem nincs.
Mi köze van a Sátánnak(-oknak)a csillagokhoz, vagy üstökösökhöz?
(757)67,5 S bizony Mi megszépiténk a világ egeit lámpásokkal, s megtevénk azokat a Sátánok hajítóköveinek, s elkészíténk nékik a lángok gyötrelmét.
A sátánok képesek felemelkedni, és ilyenkor Allah, ha úgy akarja egy hulló csillag által visszaveti őket a földre.
(ami nem jelenti azt, hogy minden meteorit, egy sátánt vet vissza)
De ez egy kérdés volt, és nem ellentmondás, amit nem irt senki. Viszont szívesen válaszoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!