Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted milyen ellentmondáso...

Szerinted milyen ellentmondások vannak a Koránban?

Figyelt kérdés

Valaki feltette itt a kérdést, hogy: "Szerinted milyen ellentmondások vannak a Bibliában?", és rengeteg ellentmondást felsoroltak.

Gondoltam felteszem a kérdést, a Koránnal kapcsolatban.

Hisz pont a Biblia hitelességét, a sok emberi beavatkozást, és ellentmondás cáfolja. Ha a Koránban egyetlen ellentmondás sincs, akkor ez pont az Istentől való hitelességét bizonyítja, ahogy maga az Isten jelenti ki benne:

" Hát nem gondolkodnak el a Koránon? Ha Allahon kívül mástól lenne, bizony sok ellentmondást találnának benne."

Nők szúra, 82.

2015. febr. 21. 11:21
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
38%

Nem ismerem a Koránt, de eleve nem lehet nagy mű, ha elismeri a Bibliát és támaszkodik rá.

A Bibliának is ez az első és legfontosabb hibája, hogy elismeri a Tórát és szintén támaszkodik rá.

A Tórával mi a bajom?

Hát csak eleve a teremtéstörténet, amit nem tudom, melyik másik vallásból vett és támaszkodik rá, de egy baromság az egész.

2015. febr. 21. 12:41
 2/27 anonim ***** válasza:

A Koránt felszínesen ismerem csak, azonban az általánosságban elmondható, hogy olvasat kérdése, hogy találunk-e benne ellentmondást, vagy nem.

Aki a saját spekulációi alapján értelmezi, az minden bizonnyal a saját félreértéseiből fakadóan fog benne találni ellentmondásokat.

Akik viszont az iszlám hagyomány (a szunna) alapján értelmezik, nekik viszont minden bizonnyal egy ellentmondás-mentes kerek egész a Korán.

Ugyanez igaz a Bibliára is. Akik az eredeti apostoli tanítás szerint értelmezik a Szentírást, nem látnak benne ellentmondást. Akik viszont elvetik az apostoli értelmezési hagyományt, és a saját fejük után értelmezgetik, azok önmaguknak is és egymásnak is ellentmondó értelmezéseket tudnak csak kihozni belőle.

Ezért van ma már több ezer egymással vitázó protestáns teológia, mert a protestánsok szándékosan elvetik az apostoli értelmezést. Helyette pedig ahányan vannak, annyiképpen értelmezik a Bibliát, sokszor mindenféle felkészültség és háttér-tudás nélkül.

2015. febr. 21. 13:29
 3/27 anonim ***** válasza:

Idáig az egyetlen, amit találtak ellentmondás a Bibliában az a nyolc és tizennyolc éves uralkodó kora. Ez pedig egy és nem rengeteg.

A teremtéstörténetet pedig ha valaki nem érti, akkor annak javaslom a teremtes.com, a visszaavalosaghoz.hu és a termeszettudomany.hu weboldal áttekintését.

Attól mert valaki nem ért valamit, még nem azt jelenti, hogy igaza van.

2015. febr. 21. 13:36
 4/27 A kérdező kommentje:
Eddig senki nem irt ellentmondást. Rendben.
2015. febr. 21. 13:48
 5/27 anonim ***** válasza:
2015. febr. 21. 15:16
 6/27 anonim ***** válasza:

"Eddig senki nem irt ellentmondást. Rendben."

Dehogynem.

Pontosan arra próbáltam rávilágítani, hogy az ellentmondások nem feltétlenül a szövegben, hanem a szöveg tágabb kontextusában lehetnek.

Amitől viszont nem lehet eltekinteni, ha nem hívő muszlim szemszögből olvassák azt. Úgy viszont van belőlük bőven. Lásd az előző kommentelő linkjét.

Kérdés az, hogy van-e értelme egyáltalán ellentmondásokat keresni akár a Koránban, akár a Bibliában vagy bármi másban. Szerintem nincs.

2015. febr. 22. 02:38
 7/27 anonim ***** válasza:
Bocsi, az előbb lemaradt a 6-osnál, hogy én voltam a 2-es is. Az 5-ös viszont nem én voltam, csak a százalék azonos.
2015. febr. 22. 04:39
 8/27 A kérdező kommentje:
Még mindig nem irt senki ellentmondást. Rendben.
2015. febr. 22. 08:49
 9/27 -a- ***** válasza:

Mi köze van a Sátánnak(-oknak)a csillagokhoz, vagy üstökösökhöz?

(757)67,5 S bizony Mi megszépiténk a világ egeit lámpásokkal, s megtevénk azokat a Sátánok hajítóköveinek, s elkészíténk nékik a lángok gyötrelmét.

2015. febr. 22. 11:38
 10/27 A kérdező kommentje:

A sátánok képesek felemelkedni, és ilyenkor Allah, ha úgy akarja egy hulló csillag által visszaveti őket a földre.

(ami nem jelenti azt, hogy minden meteorit, egy sátánt vet vissza)

De ez egy kérdés volt, és nem ellentmondás, amit nem irt senki. Viszont szívesen válaszoltam.

2015. febr. 22. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!