Nem tudom eldönteni hogy most a zsidókat utáljam vagy ne?
Kérdésem nem ilyen nyers mint ahogy azt leírtam. Úgy értem én mindig liberálisnak tartottam magam, számomra minden ember egyenlő, sosem vetettem meg senkit származása miatt. Viszont rengeteg anyag van fent youtuben amiket ha megnézek nem tudom szeretni a zsidókat. Én próbálom őket elfogadni de akárhányszor látok egy ilyen videót képtelen vagyok. Most akkor mi az igazság? Rájuk igaz a sok sztereotípia és összeesküvés elmélet vagy pedig tényleg csak egy elnyomott vallási réteg?
https://www.youtube.com/watch?v=u0wLYzdn1xo
Ilyen videóra gondolok, mikor egy zsidó beszél a zsidókról ilyen negatív hangnemben. És mindarról amiről beszélt megbizonyosodtam hogy van valóság alapja, szóval le vagyok döbbenve.
Nem nézem meg a videót, mert csakis konkrét és értelmes valláskritikát vagyok hajlandó olvasni vagy nézni vallással kapcsolatban. Vallásos emberek szövegével nincs kedvem felidegesíteni magam.
Utálni nem kell senkit, max konkrét személyeket utálhatsz, akik mások bántanak, másoknak nem ártó személyeket nincs értelme utálni, max nem kedveled őket, és távol tartod magad tőlük.
Minden vallásnak vannak fanatikus tagjai, extrémistáknak hívják azokat akik már erőszakkal próbálják elérni a céljaikat.
Vannak ateisták akik tiszteletben tartják mások vallását amennyiben nem viszik túlzásba és nem bántanak vele másokat és nem próbálják rábeszélni másokra.
Minden valláshoz tartozó emberek között vannak normális és rendes személyek, akik nem követik vakon pl a biblia összes írását, inkább csak hisznek valamiben, de a saját kereteik között.
Biztos vagyok benne, hogy zsidók között is vannak ilyenek, akik csöndben elvannak a saját vallásukkal és nem kötik mások orrára, nem próbálnak rábeszélni másokat és nem is bántanak senkit. Ezért nem jó dolog ha az összes embert utálod aki az adott valláshoz tartozik.
Bőven elég ha magát a vallást és az extrémistákat utálod.
Szeretni nem kötelező senkit. De ne általánosíts.
Ilyen szempontból én is mondhatnék rád elég csúnya dolgokat, szimplán csak azért mert magyar vagy. Az emberek nem egyformák.
Ha magad sem tudod okát, miért kéne utálni őket?
Szeretni sem.
Ha azokat a videókat keresed és nézed, amik utálatukról szólnak és erre buzdítanak, ne csodálkozz.
"Én próbálom őket elfogadni de akárhányszor látok egy ilyen videót képtelen vagyok."
Ne nézz ilyen videókat! - és megoldottad.
A gond az, hogy a youtube-ra minden marha tehet fel videót.
Néha hallani a hírekben hogy miféle dolgokat művelnek az extrémista vallásgyakorlók. Na azok pontosan az extrémisták, a többiek meg békésen élnek, nincs szükségük arra hogy még több ember bántsa őket, mikor nem ártottak senkinek.
Egyébként youtube olyan videókat dob ki, amiket gyakran nézel. Ha elkezdesz minél több másfélét nézni, akkor előbb utóbb egyre kevesebb ilyet fog ajánlani neked.
Megnéztem az első pár másodpercét a videónak, hogy a zsidók uralják az amerikai kormányt...
Ez így tulajdonképpen igaz, hogy vannak "hiénák" mint Rotschildék, Sorosék stb, akik ott lobbiznak ahol akarnak. De az átlag "mezei" zsidónak mi köze van ehhez? Legalábbis egy liberálistól (ha már annak vallottad magad) ez lenne az elvárt gondolkodás...
ha Jézus tanitására gondolunk akkor elemezd magadban a következő verset:
(Máté 22:38, 39) . . .. 39 A második ehhez hasonló: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.«
Jézus elmondott egy szemléltetést arról hogy ki a felebarátunk,
mindenki, még az ellenségünk is.
(Máté 5:43, 44) . . .« 44 Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,
(Máté 5:46) 46 Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, milyen jutalmatok van? . . .
a tetteket nem kell szeretni, Isten a bűnösöket is szereti, és ezért vár még az itélettel...
Ki vagyok Én hogy a Teremő helyett itélkezek?
elveszem a jogot Istentől, hogy majd "Én megmutatom.."
akkor mivel vagyok különb és mitől vagyok keresztény?
egyébként van valós alapja annak amit irsz, de nem a mi feladatunk ezzel foglalkozni akik Isten útmutatása szerin akarunk élni.
csak elmondom neked, hogy a második világháborút is ők támogatták anyagilag, és sok testvérüket küldtek a táborokba meghalni
De ne feledd Jézus azt mondta róluk, hogy elhagyta őket a Teremtő mert nem ismerték fel a meglátogatásuk idejét,
ám ez már nem a mi feladatunk, a gonoszt jóval kell legyőzni
(Róma 12:21) 21 Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, hanem a rosszat mindig győzd le a jóval.
a jézusos válaszolónak:
A kérdező szerintem nem arra volt kíváncsi, hogy egy másik vallás mit gondol az emberekről, hanem hogy mi, emberek, mit gondolunk egy vallásról (vagyis pontosítva, ő nem tudja eldönteni, mit gondoljon).
Ha már ennyire szereted a bibliai szövegeket, akkor el kéne olvasni az egész bibliát és meglátni a valóságot amit diktál, nem csak az internetre feldobott meg a papod által kiszemezgetett sorokat idézni.
Ha úgy érzed nem válaszoltam neked, bocsi, de most nem volt erőm értelmezni, amik ide vannak írva és a videót sem láttam és nem is érdekel.
A lényeg az, hogy ha az előtérben minden kóser, akkor tök mindegy, hogy a háttérben mi van.
Ok nélkül pedig ne utálj senkit. Nem kell általánosítani.
Kérdezö
én sem néztem meg a videót. Tudod általában nem is szoktam megnézni /az idömet pocsékolni/ a sok mindenféle-fajta bulváros, pletykos, blogos dolgokra.
Ezek csak egyes emberek nézetei, akik lehetnek öszinték, csalók, hazugok, sokan kergetik a szenzációt.
Engem a szüleim úgy neveltek fel, hogy minden ember, nemzet Isten elött teljesen egyforma. Mindegyikben vannak jó emberek, vannak gonosztevök is.
Megtörtént egyszer, hogy az azutóbuszon szégyelltem, hogyan viselkedett egy fiatal magyar csoport? Azt hitték övék a világ, ordítoztak fennhangon a borosüveggel a kezükben. Szörnyü élmény volt. :(
Míg máskor mikor magyar csoporttal találkoztunk, kedvesek barátságosak jókedvüek voltak.
Úgy hogy kedves kérdezö, megfogadod vagy nem a tanácsomat, NE legyél azzal le döbbenve, hogy mit látsz egy videón, inkább alakíts ki saját nézetet, tapasztalataid és a megbízható források tanulmányozása alapján. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!