Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ezek a szcientológusok bármire...

Ezek a szcientológusok bármire képesek?

Figyelt kérdés

[link]

Azért az ilyen mocsadék embereket örökre el kellene zárni a külvilágtól?

Hogy képzelik hogy csak úgy elveszik más ember szabadságát mert ők hisznek valami kitalált dologban?

Ezek honnan vették az alapokat a kommunistáktól?

2015. jan. 22. 19:00
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

"A válaszíró 10%-ban hasznos válaszokat ad"

Ebből is látszik hogy nem csak én nem hiszem el a hülyeségeidet.

2015. jan. 30. 18:47
 22/39 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Teljesen igazad van. Az emberek nagy többsége, akik olvassák ezt az oldalt nem hiszik el. Azt figyelembe véve, hogy itt a kérdések nagy többsége ami a Szcientológiáról szól, úgy kezdődik, hogy Miért nem tiltják még be ezt a szektát? Miért hagyják, hogy manipulálják az embereket? Miért ez? Miért az? Csupa csupa negatív nézőpont. Amikor valaki pozitív dolgokat ír ehhez, akkor kevesen fogják a tetszésüket kifejezni a válaszra, hisz csak a kérdésre is csupa olyan ember klikkel rá aki negatívan áll hozzá.

A kereszténység is így kezdte. Sokan ellenezték és üldözték aztán világvallás lett. Sokáig a földet is laposnak hitték és máglyára rakták azokat akik az ellenkezőjét állították. Mégis nekik lett igazuk.

Nem hiszem, hogy csak én látom, hogy rossz irányba megy a világ. Ezért azt sem hiszem, hogy nem kellene jönnie egy változásnak ahhoz, hogy visszaforduljon a leejtőn. A változás és a fejlődés ellen mindig sokan tiltakoznak az elején, mert kényelmesebb a megszokott dolgokat csinálni. Aztán mindig történik valami nagy változás, hogy a jó irányba haladjon tovább. Nem állítom, hogy a Szcientológia lesz az ami ezt a változást el fogja hozni. De az biztos, hogy a Szcientológusok azon dolgoznak, hogy ez a jó irányba történő változás megtörténjen végre. Az idő majd eldönti, hogy melyikünknek lesz igaza.

Azért aranyos vagy hogy így próbálod bebizonyítani azt, hogy én vagyok kettőnk közül a rossz ember. Ha megnézi valaki a hozzászólásainkat, akkor azt látja, hogy te csupa negatív dolgot írsz le én meg próbálok pozitív dolgot írni. Vajon melyikünk áll a pozitív változás mellet és melyikünk a tovább romlás híve?

2015. jan. 30. 20:25
 23/39 dr.cuddy ***** válasza:
85%

Kedves Zoltán,

Ön jószándékú, ámbár elvakult. Ha tényleg harmóniában akar önmagával élni és jócselekedeteket végrehajtani az élete során, ne dőljön be téveszméknek. A szabad információáramlás századában nincs olyan tudás az emberről, a világ működéséről és egészségről, amit csak pénzért lehet megszerezni. Boldog életre nem lehet tagságot vásárolni, "kontrollt" gyakorolni, mert ez egy alapvető ellenkezője a szabadságnak. Nézzen TED videókat, jógázzon, élvezze a természetet, ne korlátozza magát egy szervezet által diktált doktrínák hálójába.

A legjobbakat Önnek.

2015. febr. 24. 16:50
 24/39 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Kedves dr cuddy!

Köszönöm a jó tanácsolat. Valószínűsítem, hogy nem ismeri a Szcientológiát, ha azt gondolja, hogy a Szcientológia kontrollálja az embert. Pont a döntési szabadságot helyezi előnybe.

Járok a természetbe rendszeresen, mivel a Bükk közelében lakom, bolond lennék ha nem használnám ki ezt az előnyt. Nézel néha TED videókat és jónak találom őket, mert sok okosat tartalmaz, bár néha hiányolom belőle a módszert, hogy hogyan érjük el azt amiről szól éppen a videó. Jógázni nem szoktam ugyan, bár nem is próbáltam még, hogy hasznos e egyáltalán. Nem érzem, hogy szükségem lenne rá, bár nem is tudom pontosan, hogy mit lehet elérni vele.

Nézzen utána pontosan, hogy mi a Szcientológia és rá fog jönni, hogy nem a kontrollálásról és a szigorú szabályozásról, szól, hanem a tényleges szellemi szabadságról. Az, hogy pénzbe kerül, nem a Szcientológia hibája, hanem annak köszönhető, hogy a mai világ még itt tart tudatosságban, hogy a pénz a mérőeszköz és csere nagy része is a pénzel működik. Amint oda jut a világ, hogy nem a pénz körül fog forogni, a Szcientológiában elérhető tudás is más módon lesz elérhető. Megemlíteném itt azért, hogy a hivatalos Szcientológia honlapon ingyen elvégezhető tanfolyamok is vannak és a kiadványok nagy része a nagyobb könyvtárakban hozzáférhető.

Szép napot kívánok!

2015. febr. 26. 15:58
 25/39 dr.cuddy ***** válasza:
75%

Kedves Zoltán,

Testközelből ismerem a szcientologiát, mondhatnám azt is, hogy magasabb szellemi szinteken. A szervezet működése és általa diktált - ha Önnek jobban tetszik - kínált, eszme és értékelési rendszer korlátok közé szorítja a gondolkodó embert, holott a tényleges tartalomnak van értelme. L R Hubbard nem saját kútfőből merített, minden építő es szellemi tartalom jelen volt már több évtizede például a vedanta kultúrában vagy judaizmusban. Nem célom vitatkozni Önnel - netalán azt feltételezi, hogy alacsony a tónusom.. A szabadakarat fogalma valóban azt jelenti, hogy mindenki saját utat választ. Ezt sem a szcientológia túlbonyolított tana ajándékozza az embernek, hanem maga a tény, hogy erre a csodás világra született.

Örülök, hogy a természet közel all Önhöz. Talán az elcsendesedés, önmagába tekintés egy szép tavaszi napon egy tó partján vagy az erdőben ráébreszti, hogy a tudás és boldogság Önben van.

a legjobbakat Önnek!

2015. febr. 28. 23:03
 26/39 T. Zoltán ***** válasza:

Kedves dr cuddy!

Ha ismeri a Szcientológiát akkor azt is biztosan tudja, hogy L. Ron Hubbard több művében is megemlíti, hogy amit ő leír az nem az ő felfedezése. A sok adatot ő nagy részben "csak" összeszedte és rendszerbe foglalta. Ami új az a módszer amivel el lehet érni azt amiről a nagy keleti filozófiák írnak és nem több életen keresztül történő úton. Ez a Szcientológia. Az, hogy egy szervezet van rá felépítve, az sem véletlen és nem véletlenül fektette le ő maga azt, hogy ez így legyen. A tudás nagy része azért veszett el és kellett újra megkeresni és újra leírni, mert nem volt szervezeti keretekbe téve és sokféleképpen megváltoztatták. Csak a sok különböző vallást és módszert kell megnézni a világon. A céljuk mind ugyan az, mivel az alapjuk is ugyan az.

Mivel sem tanulási technológiájuk nem volt, sem arra nem figyeltek, hogy illetéktelenek kezébe ne kerüljön, ezért elveszett ,vagy megmásított tudás lett belőle, ami már rég nem azt a célt szolgálja, mint ami az eredeti cél volt.

Nem tudom, hogy alacsony e a tónusa, hisz még a nevét sem tudom. (bár aki titkolózik az fél és a félelem nem túl magas tónus) Azt tudom, hogy ha tényleg tanulmányozta valaha a Szcientológiát, akkor valamit nagyon félreértett még az elején.

A Szcientológia technológiájával elérheti az embert a teljes szellemi szabadságot, de ha ezt nem valamilyen szabályozott rendszerben teszi, akkor nem is tudná garantálni, hogy azt szolgáltatja az emberiségnek amit megígért.

Mindenki szabadon járja az útját, ahogy akarja. És sosem fogja megmondani a Szcientológia senkinek, hogy ki mit csináljon. Az tudja megmondani, hogy a Szcientológia módszereivel mit fog elérni, ha azt úgy csinálja ahogy kell. Ha keveri más dolgokkal, vagy megmásítja, tegye. Viszont akkor ne várja ugyan azokat az előre jósolható eredményeket.

Szép napot Kedves Névtelen és sok sikert, bármivel is foglalkozik!

2015. márc. 1. 22:14
 27/39 anonim ***** válasza:
0%

Hubbardnak is az volt a kezdeti (!) felismerése, hogy az összes vallás agymosás ... utána valami miatt mégis vallásos agymosás lett a cuccából.

...

Az én szememben egyébként az emberiség állapotát minősíti, hogy a vallások még mindig létezhetnek. (A Földön sajnos örök középkor van.)

2015. márc. 4. 02:27
 28/39 anonim ***** válasza:

Ron régi tanítása szerint úgy van, hogy az átvert és lehajított thetánokat mindenféle vallásos és egyéb képpel befolyásolták (még akkor, amikor nem voltak fizikai testekben).

...

Ha valaki utálta és megvetette a vallásokat, hát Ron Hubbard volt az, aki utálta és megvetette a vallásokat.

2015. márc. 4. 02:29
 29/39 anonim ***** válasza:
Semmit nem utált és nézett le úgy (vetett meg), mint a vallásokat és a vallásoskodást. Képmutató, álszent és manipulatív színjátéknak tartotta.
2015. márc. 4. 02:30
 30/39 anonim ***** válasza:
...(őket, ahogyan én is)
2015. márc. 4. 02:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!