Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen tapasztalaitok vannak...

Milyen tapasztalaitok vannak a Jehova tanúiról? Tapasztaltatok szeretet rajtuk? Jézus azt mondja, hogy a szeretetről felismerjük az ő juhait. Akkor a szeretetnek tanúskodnia kell róluk .

Figyelt kérdés
Írjatok tapasztalatokat léci és ne vitatkozzatok .
2015. jan. 6. 00:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
51%

"Esetleg azt eltudom képzelni, hogy valamiben nem értettek egyet és a Testvérek elmondták a Biblia néző pontját, de nem "neki támadásért""

Én úgy gondolom, hogy például az, hogy a Katolikus Egyházat egy az egyben a Jelenések Könyvében megjelenő parázna Babilon képével azonosítják, az nem több, mint egy alaptalan támadás és rágalmazás, ami a könyv szimbólumrendszerének saját maguk szájíze szerinti értelmezéséből fakad.

Persze lehet, hogy csak én tapasztaltam ezt, és nem minden tanú gondolja így.

2015. jan. 6. 22:55
 12/25 anonim ***** válasza:
66%

Kedves 10-es! Nincs hitük? Nincs bennük szeretet? Ezt egyik ember mondja a másikról?

Ha nem tapasztaltuk volna Isten szeretetét, ha nem ragaszkodnánk ehhez a szeretethez, ha nem szorítanánk a háttérbe az önös vágyainkat azért, hogy viszonozni tudjuk ezt a szeretetet, ha nem lenne számunkra kézzelfoghatóan valóságos az ő szeretete, akkor nem tudnánk kiállni a hitünkért! Miért sérted meg sok felebarátodat azzal, hogy kétségbe vonod a hitüket és szeretetüket? Ez szerinted felekezethez van kötve? Mert szerintem nem.

2015. jan. 6. 23:02
 13/25 anonim ***** válasza:
69%

Neki támadtak.... tudjátok, hogy sokszor tapasztaltam, mikor a Biblia jó üzetéröl beszéltem, hogy ezt egyes emberek automatikusan támadásnak vették.

Egyik kolleganöm édesanyja meghalt, és én mondtam neki, hogy a Jézus Krisztus szavai szerint a János 5:28,29-ben lesz feltámadás. Újra találkozhat édesanyjával itt a Földön.

Szörnyü hisztit rendezett le. Az emberek sokszor panaszkodnak, hogy milyen nehéz az élet, mikor megmondjuk nekik, hogy a Biblia üzenetét, hogy gyönyörü jövö vár, akkor ez azonnal támadásnak van véve.

Sokan vannak, akiket a Biblia üzenete megvigasztal. Sokaknak segít. :)

2015. jan. 7. 07:49
 14/25 anonim ***** válasza:
47%

Nézd kedves válaszoló.

Ha valaki ilyen magatartást tanúsit a szolgálata iránt az eléggé szomorú, ugyan is a testvéreire és Istenre és a nevére hoz szégyent, ha igy történt

A szolgálatát pedig a Teremtő nem fogja elfogadni, mert nem ezt tanitja Jézus sem.

(1Péter 3:15) 15 hanem szenteljétek meg a Krisztust mint Urat a szívetekben, mindig készen állva a védelmezésre mindenki előtt, aki a bennetek levő reménység okát követeli tőletek, de ezt szelíden és mélységes megbecsülést tanúsítva tegyétek.

igy kell a prédikáló szolgálatot végezni, ahogy a biblia vers irja, ezt tanuljuk.

S ahogy a Testvérem irta vannak akik felnagyitva sérelmezik a szolgálatunkat,

2015. jan. 7. 08:46
 15/25 anonim ***** válasza:
57%

kedves 11-s hozzászólónak:

A jelenések könyvében leirtak szerint nem csak a Katolikus egyházakra vonatkozik hanem minden olyan magát kereszténynek valló csoportra akik eltértek Isten és Jézus eredeti tanitásától keverve emberi pogány szokásokkal, ezt a verset nem is lehet másként értelmezni:

(Jelenések 18:22–24) 22 És soha többé nem hallatszik benned hárfás énekesek hangja, zenészeké, fuvolásoké és trombitásoké, soha többé nem találják meg benned semmilyen mesterség kézművesét sem, malomkő hangja sem hallatszik benned soha többé, 23 lámpafény sem világít benned soha többé, és vőlegény és menyasszony hangja sem hallatszik benned soha többé; mert utazó kereskedőid a föld főrangú emberei voltak, mert azzal, hogy spiritizmust gyakoroltál, félrevezetted az összes nemzetet. 24 Igen, próféták és szentek vérét találták benne, és mindazokét, akiket legyilkoltak a földön.”

(Jelenések 18:3) 3 Mert paráznasága haragja borának áldozatul esett az összes nemzet, és a föld királyai paráznaságot követtek el vele, és szégyentelen fényűzése hatalmának köszönhetően meggazdagodtak a föld utazó kereskedői.”

Sajnos ezek beleavatkoztak és mélyen benne vannak világi dolgokba politikábaa nemzeti háborukba, stb nem véletlen hogy irja peráznaságot követnek a földön lévő emberi vezetőkkel, vagy is politizálnak és belefolynak abba....

2015. jan. 7. 08:53
 16/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ,de kicsit sok választ kaptam a tanúktól .Nem saját véleményükre voltam kiváncsi mit gondolnak magukról.
2015. jan. 7. 10:29
 17/25 anonim ***** válasza:

"Ez szerinted felekezethez van kötve? Mert szerintem nem"

Én is azt hittem, hogy nem, aztán kiderült ennek ellenkezője. És itt tapasztalatokat kérdeztek, nem értem a pontozást: van erre rossz válasz? Talán hazudok?

Ezt tapasztaltam. Nyilván az tetszene, dícsérnélek titeket, de azt nem tudok, mert az igazságot fogom mondani: egy észvallást követtek (és még finoman fogalmaztam), nem Jézust.

2015. jan. 7. 10:33
 18/25 anonim ***** válasza:
51%

@08:53

A Jelenések könyvével kapcsolatban te leírtál, nem volt más, mint a szervezeted értelmezése, következésképpen semmi jelentősége nincs.

Az meg hazugság, hogy a Jehova Tanúi nem hagyják meghalni a gyermekeiket. Rengeteg hír, és forrás van arról, hogy az agymosott fanatikus vallásosságból adódóan több Tanú - köztük gyermekek - is az életüket veszítették azért, mert az Őrtorony tanításai miatt. Itt egy példa:

[link]

Végül is a legfelsőbb Bíróságnak kellett elrendelnie a gyermeknek a vértranszfúziót, mert az agymosott szülei ezt az Őrtorony tanítása szerint ellenezték. Az teljesen természetes, hogy az ilyen hírek, a régi Őrtorony kiadványok stb... nem kerülnek ki az Őrtorony hivatalos honlapjára csak külsődleges forrásokból értesülhetünk róla, hiszen nem akarják magukat lejáratni. A Februári Őrtoronyban ahol - az általuk hitetlennek minősített - emberek sorsát ecsetelik, így írják: "A pusztítás világméretű lesz" -->Elhiszed, hogy ez így van az eredeti angol szövegben is? Akkor hülyének néznek. Az angolban "carnage" kifejezés szerepel, ami szó szerint: "vérfürdőt", 'vérontást", "mészárlást" jelent. Csodálkoztok akkor, hogy a magyar fordításban az enyhébb "pusztítás" szóval adják vissza az angolt? De ez csak egy nagyon apró példa volt ennek a szervezetnek a fanatikus tevékenységéről.

2015. jan. 7. 13:12
 19/25 anonim ***** válasza:
Erőszakosak, mindenáron tériteni akarnak, de nekem egyáltalán nem hiányzik egy se.
2015. jan. 7. 22:27
 20/25 anonim ***** válasza:

Én inkább képmutatást tapasztaltam mint igazi szeretetet.

Itt van például Pál apostol szeretet himnussza;

"A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel.

Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt,

Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal;

Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.

A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik."(1Kor.13:4-8)

Hát ha csak az első két versszakot vesszük figyelembe...nos,no komment! :)

A Tanúk soha nem fogják ezt beismerni!

Bármilyen más keresztény felekezethez tartozó egyén ezt beísmerné,de ők ezt aztán soha. :)

2015. jan. 7. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!