Ozmium42 kérdése:
Miért borzalmasak a Jehova tanúi által készített
filmek?
Nos, végignéztem és ez lehetne akár egy sima oktató film is. Ezek után bizton merem állítani, hogy a tanuk többet foglalkoznak a teremtőjükkel, mint bármely más keresztény felekezet. A legtöbb ki sem emeli a fejét a bibliából(ha egyáltalán olvassa), itt pedig rengeteg érdekességgel találkozhat az ember, mely az ő szemszögükből bizonyíték lehet az intelligens teremtésre. Sőt, a 49:05- kor kezdődő utolsó rövidfilm valóban elképesztő dolgokat mond el, mely más felekezetek, mint mondjuk a kreacionisták is nemhogy elfogadhatónak tartanak, de fel is használnak. Aki pedig gondolkodónak tartja magát, annak ugyancsak beindíthatja az agytekervényeit az utolsó kisfilm, hisz ezek tények és nem a tanuk találták ki, ezzel a tudomány is tisztában van.
Kérdező, komolyan nem értem, mi kivetnivaló van számodra ebben a filmben!
2014. dec. 14. 20:22
12/22 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem értek egyet a mondanivalóval, de ettől eltekintek, mert attól még lehetne színvonalas, vagy legalább nem borzalmas a megvalósítás. Ami engem roppant mód zavar, az a stílus, az előadásmód. Olyan, mintha egy 0-5 éves kislánynak mondana dajkamesét. Esetleg tévedek, és tényleg direkt ennek a korcsoportnak szánták, akkor elnézést kérek, mert erre a célra még éppen meg is felelne. A gond az, hogy ezt én kaptam Jehova tanúitól DVD-n, a szokásos kiadványaik mellé, pedig nem nézek ki 0-5 éves kislánynak. Kérték, hogy nézzem meg, mert nagyon jó és hit erősítő. Számítottam rá, hogy a tartalommal nem fogok egyetérteni, kicsit arra is (megszokásból), hogy dedós és szájbarágós lesz, de ez utóbbit jócskán alábecsültem ez alkalommal.
Nekem jobban tetszenek a földön fetrengős, őrjöngős hitgyülis filmek....
2014. dec. 15. 08:54
Szia
A kérdést többes számban tetted fel:filmek - melyik film borzalmas még neked?
És számodra mit is jelent pontosan a "borzalmas" megfogalmazás?
Mert a filmet nézve én sem értem, hogy mi a bajod.
Amúgy ha nekem nem tetszik valami max kikapcsolom - de eddig ne kezdtem el az interneten szapulni, mert biztosan van sok olyan ember akinek tetszik.
Mindenkinek más a tolerancia küszöbe.
2014. dec. 15. 18:02
15/22 A kérdező kommentje:
Nem ez volt az első film, amit láttam, és nem tetszett, ezért indokolt a többes szám.
Ha figyelmes voltál, láthattad, hogy a Teremtés filmben egy apa beszél a fiával, tehát jogos, hogy a filmnek a gyerekek számára is érthetőnek kell lennie. Amiért neked is hasznos lehet, az a sok-sok érdekesség a világegyetemről, természetről, annak törvényeiről. Ne mondd, hogy mindent ismertél azokból, amiket láttál. Nem volt borzalmas, sőt! Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem!
2014. dec. 16. 18:18
17/22 A kérdező kommentje:
Nem csak, hogy mindent ismerek, ami a filmben elhangzott, de annál még jóval többet is tudok, ÉS nem érzem úgy, hogy ez meglepő és kiemelkedő teljesítmény lenne a részemről. Miért ne érthetnék a természettudományokhoz? A film csak néhány dolgot ragad ki, ezeken már rég túl vagyok. Emiatt van az is, hogy más szemszögből látom ezeket a jelenségeket, és nem értek egyet a film érvelésével.
Szuper, készíts egy jobbat és mutasd meg nekünk mit tudsz :)
2014. dec. 29. 17:18
19/22 A kérdező kommentje:
Nem értem mit vársz tőlem. Én nem versengek Jehova tanúival, nem térítek, és nem értek a filmezéshez, ezt nem is mondtam. Csak azt véleményeztem, hogy a film, bár természettudományos mozzanataiban helyes, de a levont nyakatekert következtetések teljesen rosszak, és a film minőségileg élvezhetetlen. Ehhez nem kell nekem jobbat alkotnom, mint ahogy tojást tojnom sem kell tudnom, hogy megmondhassam, ha záp.
Ha nem tetszik nem kell nézni, főleg nem kell egy filmjük alapján ítélkezni. A mostaniak már elég élvezhetőek.
Nézz meg egyet közölük. Például a "legyenek ezek a szavak a szívedben"
2014. dec. 29. 19:20
Kapcsolódó kérdések: