Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért borzalmasak a Jehova...

Ozmium42 kérdése:

Miért borzalmasak a Jehova tanúi által készített filmek?

Figyelt kérdés
2014. dec. 14. 13:10
1 2 3
 11/22 openyoureye ***** válasza:
100%

Nos, végignéztem és ez lehetne akár egy sima oktató film is. Ezek után bizton merem állítani, hogy a tanuk többet foglalkoznak a teremtőjükkel, mint bármely más keresztény felekezet. A legtöbb ki sem emeli a fejét a bibliából(ha egyáltalán olvassa), itt pedig rengeteg érdekességgel találkozhat az ember, mely az ő szemszögükből bizonyíték lehet az intelligens teremtésre. Sőt, a 49:05- kor kezdődő utolsó rövidfilm valóban elképesztő dolgokat mond el, mely más felekezetek, mint mondjuk a kreacionisták is nemhogy elfogadhatónak tartanak, de fel is használnak. Aki pedig gondolkodónak tartja magát, annak ugyancsak beindíthatja az agytekervényeit az utolsó kisfilm, hisz ezek tények és nem a tanuk találták ki, ezzel a tudomány is tisztában van.

Kérdező, komolyan nem értem, mi kivetnivaló van számodra ebben a filmben!

2014. dec. 14. 20:22
 12/22 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem értek egyet a mondanivalóval, de ettől eltekintek, mert attól még lehetne színvonalas, vagy legalább nem borzalmas a megvalósítás. Ami engem roppant mód zavar, az a stílus, az előadásmód. Olyan, mintha egy 0-5 éves kislánynak mondana dajkamesét. Esetleg tévedek, és tényleg direkt ennek a korcsoportnak szánták, akkor elnézést kérek, mert erre a célra még éppen meg is felelne. A gond az, hogy ezt én kaptam Jehova tanúitól DVD-n, a szokásos kiadványaik mellé, pedig nem nézek ki 0-5 éves kislánynak. Kérték, hogy nézzem meg, mert nagyon jó és hit erősítő. Számítottam rá, hogy a tartalommal nem fogok egyetérteni, kicsit arra is (megszokásból), hogy dedós és szájbarágós lesz, de ez utóbbit jócskán alábecsültem ez alkalommal.
2014. dec. 14. 20:30
 13/22 anonim ***** válasza:
Nekem jobban tetszenek a földön fetrengős, őrjöngős hitgyülis filmek....
2014. dec. 15. 08:54
 14/22 anonim ***** válasza:

Szia

A kérdést többes számban tetted fel:filmek - melyik film borzalmas még neked?

És számodra mit is jelent pontosan a "borzalmas" megfogalmazás?

Mert a filmet nézve én sem értem, hogy mi a bajod.

Amúgy ha nekem nem tetszik valami max kikapcsolom - de eddig ne kezdtem el az interneten szapulni, mert biztosan van sok olyan ember akinek tetszik.

Mindenkinek más a tolerancia küszöbe.

2014. dec. 15. 18:02
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem ez volt az első film, amit láttam, és nem tetszett, ezért indokolt a többes szám.
2014. dec. 15. 23:14
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha figyelmes voltál, láthattad, hogy a Teremtés filmben egy apa beszél a fiával, tehát jogos, hogy a filmnek a gyerekek számára is érthetőnek kell lennie. Amiért neked is hasznos lehet, az a sok-sok érdekesség a világegyetemről, természetről, annak törvényeiről. Ne mondd, hogy mindent ismertél azokból, amiket láttál. Nem volt borzalmas, sőt! Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem!
2014. dec. 16. 18:18
 17/22 A kérdező kommentje:
Nem csak, hogy mindent ismerek, ami a filmben elhangzott, de annál még jóval többet is tudok, ÉS nem érzem úgy, hogy ez meglepő és kiemelkedő teljesítmény lenne a részemről. Miért ne érthetnék a természettudományokhoz? A film csak néhány dolgot ragad ki, ezeken már rég túl vagyok. Emiatt van az is, hogy más szemszögből látom ezeket a jelenségeket, és nem értek egyet a film érvelésével.
2014. dec. 16. 19:49
 18/22 anonim ***** válasza:
Szuper, készíts egy jobbat és mutasd meg nekünk mit tudsz :)
2014. dec. 29. 17:18
 19/22 A kérdező kommentje:
Nem értem mit vársz tőlem. Én nem versengek Jehova tanúival, nem térítek, és nem értek a filmezéshez, ezt nem is mondtam. Csak azt véleményeztem, hogy a film, bár természettudományos mozzanataiban helyes, de a levont nyakatekert következtetések teljesen rosszak, és a film minőségileg élvezhetetlen. Ehhez nem kell nekem jobbat alkotnom, mint ahogy tojást tojnom sem kell tudnom, hogy megmondhassam, ha záp.
2014. dec. 29. 18:26
 20/22 anonim ***** válasza:

Ha nem tetszik nem kell nézni, főleg nem kell egy filmjük alapján ítélkezni. A mostaniak már elég élvezhetőek.

Nézz meg egyet közölük. Például a "legyenek ezek a szavak a szívedben"

2014. dec. 29. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!