Ha az Úr az én pásztorom, akkor én az Ő birkája vagyok?
"Suliban kimaradtál az összes irodalom óráról, mi? Olyan, hogy hasonlat, teljesen ismeretlen fogalom számodra, pedig minden költő és író használja."
Remek, akkor hasonlatból vagytok birkák.
Így már sokkal jobb, igaz?
:D hogy birka vagy-e, azt te tudod :D
99,99% százalékban gondolom, hogy tréfálkozol. Ha ismernéd az Írásokat, tudnád, hogy Jézus Krisztus a juhokról és a kecskékröl beszél, nem a birkákról, sem nem a ....no inkább nem folytatom, nehogy valamelyik mérges embertársam feldühödjön :D
31.
Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe.
32.
És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől.
33.
És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.
34.
Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, a mely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta.
35.
Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem;
36.
Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám.
37.
Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna?
38.
És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?
39.
Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?
40.
És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.
41.
Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
42.
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
43.
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
44.
Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
45.
Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
46.
És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.
Azannya, tényleg van prófécia a Bibliában, ezt ateistaként is el kell ismernem. Baromira ismerős ez a szelektálás, úgy látszik valóban megvalósult és még a láger neve is passzol: Birkenau, tisztára birkás hangzású.
Akkor most a Mengele doki valójában a Jézuska?
Jobbra kecske, balra a birka, akiről még lehet gyapjút nyírni, vagyis még dolgoztatni lehet, aztán el is bánnak a kecskékkel a szentencia értelmében.
Nahát, sosem hittem volna, benne van a holokauszt a Bibliában!
Király!
Izraelben a pásztor megy elől a birkák mennek utána. A pásztor hangját bármikor felismerik és ösztönösen mennek utána.
Szóval ez tényleg csak egy metafora. Isten és ember kapcsolatára próbál utalni.
"Izraelben a pásztor megy elől "
Ez rendkívül tanulságos dolog, mert átvitt értelemben is teljesen másképpen hangzik az, hogy 'utánam', mint hogy 'előre', de megjegyzem, így már jobban értem az elkóborolt bárány történetét, mert mégiscsak hatékonyabb terelési módozat, ha van egy vezérürü és a pásztor szép kényelmesen ballag a nyáj után, egy két füttyjellel kommandírozva a Bodrit, a kuvasz meg ugye célszerű volt a farkasok ellen, de hát ez már egészen magyar sajátosság, így megállapítom, hogy van fejlődés a módszerben, nem hiába mi is pásztornépnek tartjuk magunkat. Ott a régmúlt Izraeljében pancser módra ment a terelés és ha a vallás terjesztésében is ezt alkalmazták, akkor nem csoda, hogy állandóan lázongott a nép, mindig csak elfordultak, meg megtagadták az Istent, mert nem figyelhettek rendesen rájuk a pásztorok, ha csak szimplán hagyták, hogy kövesse őket a nép, meghagyva nekik egy csomó szabad akaratot, akárcsak a rendes birkáknak, mert az individualistábbak, vagy amelyiknek jobb szeme volt, persze, hogy arra ment inkább legelni, amerre dúsabb volt a fű, így aztán elkóborolt, eltévelyedett a jószág, az ember.
Ezek szerint a terelés nekünk a vérünkben van, amit egyik - másik politikus, vagy esetenként itt, a fórumon sarokba szorított vallásos hevenyészett válaszaiból is nyomon lehet követni.
Ha már lúd, legyen kövér, a metafora bizony így is bírálható, bár az is lehet, hogy az új módszerhez csupán fel kellett találni a kolompot, amit szintén lehet képletesen is értelmezni, ugyanis a propaganda módszere is tökéletesedett az idők folyamán és bizony tanúi voltunk, hogy a pásztorok is bunkós bottal agyabugyálták el a bárányaikat, ha azok inkább más pásztor nyájába kívánkoztak, sőt, esetenként akár báránybőr kucsma is vált belőlük, meg rotyogó gulyás a bográcsban, mert iziben felaprították a derék pásztorok a renitens birkákat.
Ma már elképzelhetetlen ez az egyszerű módszer, sehol sem alkalmazzák, még véletlenül sem akarják hagyni, hogy elkóborolhassanak a bárányok, pedig némi nosztalgiát érzek, mert mégiscsak szebb dolog lenne jó példával elől járni, számítva az önkéntes követésre, mint birkaként terelni a népet, de hát belátom, az mégiscsak hatékonyabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!