Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik a keresztények,...

Openyoureye kérdése:

Miért hiszik a keresztények, hogy körülöttük forog a világ?

Figyelt kérdés

Az Isten és a Sátán is rajtuk keresztül szeretné bebizonyítani igazát. Egy nagyhatalmú úr miért foglalkozna ilyen jelentéktelen lényekkel ha ettől sokkal nagyobb horderjű dolgokkal is foglalkozhatna? Ez olyan mintha emberként egy hangyaboly, de inkább néhány amőba életén keresztül szeretnénk eldönteni egy vitát. Kit érdekel egy jelentéktelen amőba cselekedete az emberi tudás és hatalom szintjén? Senkit. Akkor hogy hiheti bárki is, hogy Isten vagy Sátán komolyan foglalkozna azzal, hogy mi zajlik itt a földön, SŐT, Sátán feláldozná a létét(életét) is azért, hogy ebben a parányi vitában igaza legyen. Nem tudom elképzelni, hogy egy lény aki megtudta alkotni a világegyetemet a törvényeivel, fizikájával, biológiájával stb, nincs más dolga minthogy azzal foglalatoskodjon, hogy azt nézze mi hogy szenvedünk.

A feltételezés is nevetséges, hogy az Isten és Sátén közti ellentét pont egy ilyen jelentéktelen senkin, mint az ember élesedik ki és mindketten mindent feltettek egy lapra annak reményében, hogy egy milliárdszor unintelligensebb lény, azaz az ember cselekedetei döntsenek el egy ilyen vitát.

Ennyi erővel mi is követhetnénk a példájukat és az amőbák viselkedését vizsgálva mondanánk ki, hogy kitör e a 3. világháború avagy sem. Vagy megsemmisül e egy faj vagy sem.

Remélem példáimmal világossá vált előttetek, hogy nem vagyunk egy súlycsoportba sem Istennel, sem pedig Sátánnal, szóval a szóbeszéd, hogy a mi tetteink bármit is befolyásolnak a kettejük közti ellentétben/vitában a világ legnagyobb nagyképűségére utal. Mármint a kereszténység részéről, hisz ők állítják ezt.

2014. nov. 30. 23:16
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Jaa, hogy Hovind-féle kreacionista agymenés, mint tudományos bizonyíték? Értem. Nincs több kérdésem.
2014. dec. 1. 17:59
 22/31 A kérdező kommentje:

16-nak:

"Első sorban Krisztus nem csak értem halt meg hanem érted is"

- Ezt honnan lehet tudni? Egyedül a biblia állítja amit,

1, emberek írtak

2, majd ismét átírtak és kiválogatták mi az ami szerintük belevaló és mi az ami nem

Ez olyan, hogy a star wars is igaz, hisz megírta valaki a könyvet, sokan imádják is szóval ez biztos így is történt. És mi erre a bizonyíték: Hát a könyv amit George Lucas írt. Ez egy körkörös érvelés ami nem mérvadó, mivel semmi mással nem tudod alátámasztani az állításod.

Véleményem szerint mindenki magáért felel. Értem nem kellett meghalnia senkinek, hisz mikor meghalt még nem is éltem, ergo nem követtem el bűnt. Az eredendő bűnről szóló mende-monda pedig az előző mondatommal áll szemben: Mindenki a saját tetteiért felel. Semmi közöm ahhoz, mitt tett Ádám és Éva. Ha meghalok is (álítólag)az alapján leszek megítélve ami életem során tettem, sajnálom, de az eredendő bűnről szóló dolgot sem hiszem el.

Úgy vélem az eredendő bűn egy kitaláció az emberek megfélemlítésére, hogy bűnösnek érezzék magukat. A kereszthalál pedig azért történt, mert az akkori vezetők nem nézték jó szemmel, hogy Jézus felébreszti a népet az elnyomásból, oktatja őket és ez veszélyeztette a helyzetüket. Ha úgy nézzük értünk halt meg, a szabadságunkért, de nem a bűneink miatt. Szerintem. És ez az oka annak, hogy nem tudok veled egyetérteni. Ha lenne bármi más a biblián kívül, hidd el átgondolnám, de egy emberek által írt könyv engem nem tud meggyőzni.

18-nak:

"Ha a kereszténység nem Istentöl való lenne akkor elfelejtették,vagy valahogy megszünt volna.Ahogy az idők során sok más vallás eltünt.Mivel Istentöl való ezért több ezer éve létezik. "

- Ha így nézzük a zsidó vallás még régebbi szóval akkor az igazabb mint a keresztény vallás. A buddhizmus meg i. e. 6. században jött létre, szóval az viszi a pálmát :)

"Isten létezése tudományosan bebizonyítható,ez tény.nézz utánna ha gondolod"

- Ha az lenne, nem kellene hinni benne, nem gondolod? Jobb ha ilyen butaságoat nem állítasz, mert csak kellemetlen helyzetbe hozod magad.

2014. dec. 2. 02:47
 23/31 anonim ***** válasza:

16-os vagyok.

Válaszolj nekem egy kérdésre kérdező.

Miért változik meg egy olyan ember egyik napról a másikra aki gyűlölte a kereszténységet,sőt a keresztény istent is?

Ma éjszaka be mentem a pap irodájába összetéptem a papi palástot a bibliákat a könyveket mindent tönkretettem amihez hozzáértem,és holnap amikor mégébredtem leroskadtam és már nem voltam az mint pár órával azelőtt.

Elmentem és mindent bevallottam,és mindez 24 órában történt húsz évvel ezelőtt.

Ilyen szép bizonyságtételem van nekem,látod?

Te tudod,hogy miben hiszel de lehet,hogy egy nap majd te is leroskadsz a büszkeségeddel együtt.

2014. dec. 2. 07:50
 24/31 anonim ***** válasza:

"Miért változik meg egy olyan ember egyik napról a másikra"

Sok és sokféle oka lehet ennek - ezek közül egy isten a legkevésbé valószínű.

Pl.: miért nem változik meg minden ember így?

Te KÉRTED tőle ezt a változást?

2014. dec. 2. 09:27
 25/31 A kérdező kommentje:

23-nak:

- Az ember sosem változik meg egyik napról a másikra, ez mindig egy hosszú folyamat, csak éppen ezzel az alany nincs tisztában. Hosszú idő, különféle tapasztalatok, majd azokból levont következtetések végeredménye az, amit te hirtelen egyik napról a másikra való változásnak gondolsz. Hát így.

"Te tudod,hogy miben hiszel de lehet,hogy egy nap majd te is leroskadsz a büszkeségeddel együtt."

- Lehetséges, de a közeljövőben erre nem látok lehetőséget és nem a büszkeségem akadályoz meg ebben. Az viszont biztos, hogy a keresztény hit sosem fog az oldalára állítani, mert rengeteg ellentmondás van benne és én a logika és racionális gondolkodás híve vagyok. Ámbár elképzelhető, hogy a kereszténység elindul egy olyan fejlődési vonalon, mely kiszűri magából az ellentmondásokat és akkor már elfogadhatóbbnak fogom találni, de az már nem lesz egyenlő azzal amit ma kereszténységnek hívunk. Így helyesbítenék a korábbi kijelentésemen: A kereszténység jelenlegi formájában számomra elfogadhatatlan de amint a megfelelő változások lezajlanak benne, hajlandó leszek újragondolni ezt a dolgot. Remélem így könyebben megérted a gondolkodásmódom.

Egyébként örülök, hogy nyugalomra leltél a hitben, már csak azt kell szemelőtt tartanod, hogy el ne vessz a sok tévtanítás közepette. Mert aki hagyja magát az árral sodorni, az egy örvényen keresztül hamar a folyam alján találja magát ahonnan még nehezebb felkászálódni, mint amikor korábban felismerted, hogy tévedtél(és ateistából hívővé lettél). Mert gondolom a szemléletváltás sem egy gyalog galopp, bár erről te többet tudnál mesélni.

2014. dec. 2. 10:18
 26/31 Kései Sirató ***** válasza:
Nem hiszik. Tudják.
2014. dec. 2. 13:42
 27/31 A kérdező kommentje:
Mit tudnak?
2014. dec. 3. 02:56
 28/31 Kései Sirató ***** válasza:
Elfelejtetted, Kérdező, hogy mi a kérdésed? :) Arra válaszoltam.
2014. dec. 3. 09:49
 29/31 anonim ***** válasza:

"Nem hiszik. Tudják."

Akkor rosszul :) Egy forgó világnak egyszerre csak egy forgásközéppontja lehet, több nem. Elképzelni is szellemi fájdalmat okoz az ember agyában egyazon világnak két forgásközéppontot feltételezni. De Einstain óta tudjuk, hogy minden mozgás relatív, így a forgás is. Tehát ha én (mint hívő) úgy látom, hogy körülöttem forog a világ, és egy másik hívő is ugyanezt látja, akkor onnantól ésszerűbb és logikusabb az az álláspont, hogy a világ áll, és mi ketten forgunk benne.

Talán ettől az állandó forgástól olyan szédültek azok a hívők, akik azt hiszik, hogy körülöttük forog a világ.

2014. dec. 3. 10:17
 30/31 anonim ***** válasza:

"Egy forgó világnak egyszerre csak egy forgásközéppontja lehet, több nem."

Ez csak a Síkföldre vonatkozik.

Térbeli világban már egy tengely van, és ugye ez átmehet mindkét hívőn. Így aztán mindkettő lehet a középpont.

Na de mi van a harmadik hívővel?

Nos, mit gondolsz: vajon miért kötelező a hívőknek szigorúan sorba állni - úgy, hogy egy kicsit se lógjon ki senki közülük?

2014. dec. 3. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!