Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik a keresztények,...

Openyoureye kérdése:

Miért hiszik a keresztények, hogy körülöttük forog a világ?

Figyelt kérdés

Az Isten és a Sátán is rajtuk keresztül szeretné bebizonyítani igazát. Egy nagyhatalmú úr miért foglalkozna ilyen jelentéktelen lényekkel ha ettől sokkal nagyobb horderjű dolgokkal is foglalkozhatna? Ez olyan mintha emberként egy hangyaboly, de inkább néhány amőba életén keresztül szeretnénk eldönteni egy vitát. Kit érdekel egy jelentéktelen amőba cselekedete az emberi tudás és hatalom szintjén? Senkit. Akkor hogy hiheti bárki is, hogy Isten vagy Sátán komolyan foglalkozna azzal, hogy mi zajlik itt a földön, SŐT, Sátán feláldozná a létét(életét) is azért, hogy ebben a parányi vitában igaza legyen. Nem tudom elképzelni, hogy egy lény aki megtudta alkotni a világegyetemet a törvényeivel, fizikájával, biológiájával stb, nincs más dolga minthogy azzal foglalatoskodjon, hogy azt nézze mi hogy szenvedünk.

A feltételezés is nevetséges, hogy az Isten és Sátén közti ellentét pont egy ilyen jelentéktelen senkin, mint az ember élesedik ki és mindketten mindent feltettek egy lapra annak reményében, hogy egy milliárdszor unintelligensebb lény, azaz az ember cselekedetei döntsenek el egy ilyen vitát.

Ennyi erővel mi is követhetnénk a példájukat és az amőbák viselkedését vizsgálva mondanánk ki, hogy kitör e a 3. világháború avagy sem. Vagy megsemmisül e egy faj vagy sem.

Remélem példáimmal világossá vált előttetek, hogy nem vagyunk egy súlycsoportba sem Istennel, sem pedig Sátánnal, szóval a szóbeszéd, hogy a mi tetteink bármit is befolyásolnak a kettejük közti ellentétben/vitában a világ legnagyobb nagyképűségére utal. Mármint a kereszténység részéről, hisz ők állítják ezt.

2014. nov. 30. 23:16
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Én például nem érzem azt magamról,hogy a világ közepe lennék. Viszont azt tudom,hogy ha Isten meghalt értem akkor nem lehetek közömbös a számára,még akkor sem ha én csak egy pórszem vagyok előtte. Ez a lényege az egésznek nem az a fontos,hogy mit gondolunk mi hanem az,hogy Isten mit gondol.

Ő szeret még akkor is ha néhányunk valamifé ronda amőbának gondolja önmagát.

Én azt tanácsolom,hogy ne próbálj meg isten helyett gondolkodni mert egy nap bele fogsz zavarodni.

2014. dec. 1. 08:33
 12/31 anonim ***** válasza:
kedves kérdező. mi a helyzet akkor, ha te alkottad volna azt az amőbát? bizony, fontos lenne neked, mert szeretnéd. a szeretet ellen nincs törvény, és nincs méretkorlátozás az embereknél. az ember igenis fontos az Isten és sátán közötti konfliktusban, hisz sátán igazi jelleme az emberek megalkotása után jelentkezett. ő vezette félre az embereket, habár jót is tehetett volna velülk. ha úgy tetszik, sátán az emberek miatt lesz elpusztítva, mert az ember nem jelentéktelen Isten szerint, hanem Isten a gyermekeiként tekint az emberekre. vajon az influenzavírus egy súlycsoportban van veled? nem. és mégis, sokszor erősebb lehet, mint te.
2014. dec. 1. 10:01
 13/31 A kérdező kommentje:

9-nek:

- Elfogadom az álláspontod.

10-nek:

- Mindenki rabja az elképzelésének, viszont veled szemben én nem állítom azt, hogy csakis az enyém lehet igaz és mindenki más téved. Te viszont ezt mondod, most... Majd 10 év múlva meg lehet megint máshogy vélekedsz ugyan úgy ahogy 10 évvel ezelőtt tetted. Az emberek elképzelései folyamatosan változnak, ne hidd hogy te már tudod a tutit, mert az nagy beképzeltségre vall.

"Nekem van bizonyosságom, neked meg csak teóriád és nem is akarsz továbblépni belőle."

- Mondtam már, hogy ne találgass, mert mindig mellé lősz. Honnan veszed, hogy teóriáim lennének?? Mondtam én olyat, hogy ateista lennék, netán teista? Halvány lila gőzöd sincs mit beszélsz. Inkább maradj csedben, úgy legalább nem égeted magad.

11-nek:

- Tudod én pont a másik oldalról közelítettem meg az egészet. Az, hogy azt gondolod bárki is meghalt érted, azt a látszatot kelti, mintha olyan jelentős valaki lennél akiért még egy isten is meghalna. Na ez a nagyképűség amiről fentebb írtam. Mert ha egy isten meghal valakiért/valakikért azok akkor valószínűleg nagyon fontosak lehetnek a számára(vagyis a keresztények így hiszik), pedig a köztünk lévő szakadék még az ember-amőba pélával sem prezentálható rendesen. Érted mit szeretnék mondani?

"Ő szeret még akkor is ha néhányunk valamifé ronda amőbának gondolja önmagát. "

- Úgy látszik mégsem sikerült felfogni, hogy az amőba csak egy PÉLDA. És azt szeretné szemléltetni, hogy az ember sem foglalkozik az amőbákkal, mert a fejlettségi szintje annyira alacsony hozzáképest, hogy nem mérvadó bármit is tesz. Ugyan ez a helyzet az Isten és ember közt.

"Én azt tanácsolom,hogy ne próbálj meg isten helyett gondolkodni mert egy nap bele fogsz zavarodni."

- Helyetted és azok helyett teszem akik képtelenek, vagy lusták a gondolkodásra. Szívesen.

12- nek:

- Na, egy értelmesebb beszélgető partner. Látom kezded kapisgálni a példa értelmét. Pont erről beszélek, hogy ha én is alkottam volna az amőbát, vagy teszem azt veszek egy aranyhalat, természetesen gondoskodnék róla egy bizonyos szintig! DE! Nem aszerint döntenék bizonyos dolgokról, hogy hogyan vislkedik a hal. A fiamat pedig végképp nem áldoznám fel, hogy megbocsássak azért amit ellenem elkkövetett a hal. Ugyan mit tud tenni velem egy ha az akváriumban, ha én vagyok a mindenható? Biztos érdekel, hogy mit gondol rólam. Na érted már az ember és isten közti óriási szakadékot? Nevetséges, hogy egyesek azt hiszik, hogy az istent, aki megteremtett egy óriási világot és nem egy lényt mindemellett, bánkódna azon, hogy az emberek ölik egymást, vagy bármi mást csinálnak.

"ő vezette félre az embereket, habár jót is tehetett volna velülk. "

- Ugyan miért tenne egy másik ember(hogy a példánál maradjuk) bármit a halammal, hogy engem megutááljon. Sőt, ha meg is utál engem a hal, sok vizet nem zavar.

"vajon az influenzavírus egy súlycsoportban van veled? nem. és mégis, sokszor erősebb lehet, mint te. "

- Ezt nem értem hogyan kapcsolódik az eddig elmondottakhoz...

2014. dec. 1. 10:44
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

"Én szabad vagyok, míg te az elképzeléseid rabja."

Ha tényleg így hiszed, akkor buta vagy.

Az ateista a szabad. Ő tényleg szabad.

A hívő pedig a hitének a "rabja" - bár ezt ő ugye általában nem érzi rabságnak. De a hite elég komolyan korlátozza és meghatározza az életét.

Mindezen az sem változtat, hogy melyiküknek van igaza. Az ateista akkor is szabad, ha netán létezik egy, sok vagy milliárdnyi isten.

A hivő pedig akkor is korlátozott, ha az ő istene létezik, vagy akkor is, ha másik isten létezik, és az övé nem - mivel ezen kívül még a szándékaikat sem ismeri.

Lehetséges pl., hogy az isten csak az ateistákat viszi a mennyekbe: azért, mert ilyen emberekre van szüksége.

2014. dec. 1. 11:11
 15/31 anonim ***** válasza:

Nem gondolom, hogy körülöttem, vagy a keresztények körül forogna a világ. Annál is inkább, mert Ő végtelen, és Örökkévaló, én pedig véges vagyok.

Isten azonban a Szeretet, és bármilyen hihetetlen, szereti az embert, Jézus is emberré lett.

Dávid nem volt keresztény, de gondolataival teljesen egyetértek.

8. Zsoltár 4 Mikor látom egeidet, a te ujjaidnak munkáját; a holdat és a csillagokat, amelyeket teremtettél:

5 Micsoda az ember - [mondom] - hogy megemlékezel róla? és az embernek fia, hogy gondod van reá?

6 Hiszen kevéssel tetted őt kisebbé az Istennél, és dicsőséggel és tisztességgel megkoronáztad őt!

2014. dec. 1. 12:45
 16/31 anonim ***** válasza:

11-es lennék :-)

És úgy látom,hogy te nem értesz tisztelt kérdező.

Első sorban Krisztus nem csak értem halt meg hanem érted is,tehát nem lehetsz közömbös a számára még akkor sem ha te ezt máskép fogod fel. És én erről beszélek!

Mi folytathatjuk ezt a vitát holnap reggelig mert semmi nem fog változni.

A Teremtöd meghalt érted.

Hogy ha annyira semmik lennénk a számára mint ahogy te azt előadod akkor minek? :) minek az a nagy hű-hó azokért a semmi emberekért?

Igen! Én büszke vagyok azért mert kereszténynek mondhatom magam,mert van hitem,mert nem szégyelem az Urat, de ez nem jelenti azt,hogy én ezért többnek érezzem magam bárkinél.

2014. dec. 1. 13:25
 17/31 anonim ***** válasza:

#4:

"Tudod mit? Nekem jó, hogy számítok, hogy fontos vagyok és a sátán is tart annyira fontosnak, hogy támad. Ha neked az felel meg, hogy egy senkinek hidd magad, akkor csak sajnálni tudlak. Mert rab vagy."

Te is, méghozzá a saját egód rabja, ha ilyen fontosnak hiszed magad :)

#10:

" Én szabad vagyok, míg te az elképzeléseid rabja. Nekem van bizonyosságom, neked meg csak teóriád és nem is akarsz továbblépni belőle."

Az a baj a világgal, hogy az okosak tele vannak kételyekkel, míg az ostobák mindenben holtbiztosak."

2014. dec. 1. 13:37
 18/31 anonim ***** válasza:
0%

Ha a kereszténység nem Istentöl való lenne akkor elfelejtették,vagy valahogy megszünt volna.Ahogy az idők során sok más vallás eltünt.Mivel Istentöl való ezért több ezer éve létezik.

Isten létezése tudományosan bebizonyítható,ez tény.nézz utánna ha gondolod.

2014. dec. 1. 16:40
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a kereszténység nem Istentöl való lenne akkor elfelejtették,vagy valahogy megszünt volna.Ahogy az idők során sok más vallás eltünt.Mivel Istentöl való ezért több ezer éve létezik."

Akkor Marduk isten a logikád szerint még igazabb isten, mint a keresztény Isten, mert még régebb óta létezik az a vallás, amelynek központi alakja.

"Isten létezése tudományosan bebizonyítható,ez tény.nézz utánna ha gondolod."

Hol is? Lehetőleg tudományos forrást linkelj, ha már tudományosan bizonyítható a léte.

2014. dec. 1. 16:59
 20/31 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Ha van időd halgass meg 1,2 prédikációt.

2014. dec. 1. 17:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!