Miért hisz annyi ember az evolúcióban?
Ha megtalálod ebben a cikkben az "ősrobbanás" szót, akkor kapsz egy sütit.
Ajánlom figyelmedbe az evolúció sebességéről szóló részt.
Van az evolúció, ahogy a tudomány érti, és van az evolúció, ahogy a hívők félreértik. Úgy tűnik, a kérdező még kb. ennél a szintnél van leragadva:
Én is egyre inkább úgy gondolom, hogy az evolúció csak látszat, hiszen manapság is egy csomó visszamaradt majompofa létezik, akik butábbak még a közös ősnél is, de azért annyi eszük már van, hogy komputert használjanak és ilyen kérdésekkel trollkodjanak.
Meg sem kísérelem megmagyarázni a csökevényes agyadnak az evolúciót, hiszen még az előemberek is járnak iskolába manapság és ha ott nem tudták megértetni veled, akkor senki sem fogja tudni.
Különben is, ilyen ősemberi szinten tökéletesen elegendő, hogy a mindenható Isten teremtette a világot, legyen világosság, mondta és lőn, sárból gyúrta az embert és passz, de hogy kefélni is tudjon, megműtötte, mert már Évával nem akarta a kezét bepiszkolni.
Aztán kiokosodtak a csibészek, tartja a fáma, mert hát a tudás az fán terem, amit kajoltak is, de haj, lőn erre égiháború, perpatvar, hogy ihaj, csuhaj, meg kerub a lézerkarddal és Csubakka, akit meg nem is Isten teremtett, mert olyan, mint a kutyám kölke.
Tiszta sor, hogy neked ez tűnik bizonyítottnak, mert hát neked annyira bonyolult a világ, hogy meg sem próbálsz belőle valamit is megérteni, mert elég ha Isten tudja és ő meg biztosan keni, vágja.
Mit neked a fizika, mit a biológia, a csillagászat, meg a többi okoskodás, mikor a Biblia szépen elmagyaráz mindent három, négy oldalon és elég annyit tudni az életben, a többi nem fontos.
(Azért remélem, valamelyik Mekiben kapsz legalább mosogatói állást...)
Mégis mi köze az evolúciónak az ősrobbanáshoz?
Aztán az evolúció nem vakhit kérése, mint a vallás; de még csak már nem is tudományos elmélet, hanem már sokszorosan bizonyított tény!
"A szent könyvek igazsága axióma, nem pedig valamilyen gondolatmenet végeredménye. Ezzel szemben amiben én mint tudós hiszek (például az evolúcióban), abban nem azért hiszek, mert olvastam a szent könyvben, hanem mert tanulmányoztam a bizonyítékokat."
"Az evolúció igazsága, sok más tudományos igazsággal egyetemben annyira magával ragadó, elbűvölő és gyönyörű, igazán (...) tragédia, ha valaki úgy hal meg, hogy mindezt kihagyja."
"Olyan korban élek, amikor az ember a megértés korlátait feszegeti. Mi több, később még ráébredhetünk, hogy nincsenek is ilyen korlátok."
(Richard Dawkins) - akinek a könyveit csak ajánlani tudom, sokat tanulhatsz tőle.
Az ősrobbanást viszonyt senki bizonyította be, az csak egy elmélet, ami azon alapul, hogy a tudósok mérései szerint a világ egyetem tágul.
De van egy olyan elméket is - melynek semmivel sem kisebb a létjogosultsága - mely szerint a világegyetem ciklikusan kitágul, majd össze húzódik.
Csak valamiért az ősrobbanás elméletét mindig előre tolják.
Ozmium42: ez meg miféle süket duma?
Még hogy nincs a tény és az elmélet között különbség..
Azt hiszem kiérdemeltél ezzel a Nobel díjat, de miből is?
A Teremtésben hívőkhöz:
1.: Isten az ember javára és használatára teremtette a Földet. Ez esetben miért teremtett az embernek nem szükséges, sőt egyenesen káros lényeket is? )Nem a "mikrókra", hanem a szemmel láthatókra gondolok: bolha, szúnyog, kullancs stb.)
2.: Ha mindenható is, miért vesződött olyan csontok fölbe/kőzetekbe teremtésével, amik akkor éltek, amikor az ember még nem?
3.: "Nem voltak ott az ősrobbanáskor..."
Állításod igaz, de a teremtésre ki emlékszik?
4.: A "hit" valami tézisek feltétel nélküli elfogadása, ebből adódóan hinni könnyebb, mint gondolkodni és tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!