Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan érezhettek a test...

Ozmium42 kérdése:

Hogyan érezhettek a test nélküli angyalok szexuális vágyat az anyagi emberek iránt, és miért csak nők iránt? A lázadó angyalok mind férfiak?

Figyelt kérdés
A szexuális vágynak biológiai, azaz idegrendszeri és hormonális okai vannak. A célja az utódnemzés (bár nem feltétlenül tudatosul). Az angyaloknak nincs testük, tehát hormonjai és idegrendszerük sem. Mivel örök életűek, feltehetőleg nem szaporodnak úgy, mint az emberek. És ha mégis, akkor úgy logikus, hogy egymás közt tegyék. Nem lehet motivációjuk arra, hogy egy teljesen más természetű lénnyel közösüljenek. Testet kellett ölteniük, vagyis gyökeresen meg kellett változtatniuk a saját természetüket, hogy erre képesek legyenek. Nem értelmes dolog ez így.
2014. nov. 29. 16:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

A Biblia a legnagyobb bestseller. Abból vettem.

"Nefilek voltak a földön azokban a napokban — és azután is —, amikor az igaz Isten fiai együtt háltak az emberek lányaival, és azok fiakat szültek nekik; ezek voltak az ősidőktől fogva híres hatalmasok."

Fentebb írták, hogy nem mindenki szerint angyalok voltak "Isten fiai". Ez végül is érthető, de nekem első olvasásra ez jött le a Károli fordításból, azóta meg mások is így magyarázták. Itt a fórumon is felbukkan néha a téma.

2014. nov. 29. 21:30
 12/15 szp72 ***** válasza:

Az Isten fiai nyilvánvalóan az angyalok, méghozzá a bukott angyalok, vagyis az ördögök (2Pét 2,4; Júd 1,6).

A Biblia nem kevesebbet állít, mint az ördögök és az emberek házasságát, vagyis legmélyebb szövetségét. A bukott emberek a bukott angyalokkal keveredve próbálnak halhatatlanságra szert tenni, de csak azt érték el vele, hogy még rövidebb lett az életük.

Természetesen ilyen nincs, ez nem valódi történhet, mint ahogy a beszélő kígyó se. A szellemi lényeknek nincs testük, nincs vérük, nem házasodnak, nem nemzhetnek gyereket. A történet képletes, a bűn elhatalmasodását, a vízőzön okát akarta szemléltetni.

2014. nov. 29. 22:47
 13/15 anonim ***** válasza:
0%
A beszélő kígyó szerintem valódi, ha azt nézzük, hogy vannak gyíkemberek is, azok is beszélnek. Amúgy meg Nagy Sándor anyját egy kígyó ejtette teherbe. A Biblia szerint nem nemi vágy volt, hanem a szépségük tetszett meg. Bizonyos angyalok meg tudnak jelenni, és el tudnak tünni, mert az asztrálsíkon vannak, más testük van, és lehet, hogy ezzel tudnak szexelni is. Én láttam angyalokat éjjeli látásban, de azok egyformák voltak, gépies volt a mozgásuk, valahogy egyszerre mozogtak.Nem hallottam, hogy beszéltek hozzám, inkább mutattak dolgokat, és később megértettem. Az ember kozmikus lény, 4% anyagi része van, és 96% metafizikai. Paksi Zoltánt nézzél, és Tóth Bálintot.
2014. dec. 2. 11:13
 14/15 szp72 ***** válasza:

Karlowy-nak

Aggódom érted. Nem igazán hiszem, hogy látomásaid Istentől valók.

Az angyalok akár jók, akár bukottak Isten engedélyével meg tudnak jelenni, de az nem az igazi testük, olyan nekik nincs, hanem csak egy látszólagos test, amely bármilyen lehet, amelyet az adott esetben a legcélszerűbbnek találnak.

Jézus amikor feltámadt, egy valóságos étkezéssel bizonyította, hogy ő nem kísértet, nem egy gonosz lélek, akiknek nincs lehetőségük ennyire valóságosnak tűnő megjelenésre. Nyilván akkor gyereknemzésre sem. Ha nem így volna, akkor úton útfélen találkozhatnánk ördögökkel, vagy ördög ivadékokkal anélkül, hogy tudnánk, hogy azok.

2014. dec. 3. 07:27
 15/15 anonim ***** válasza:

A Tóth Bálint videó ez: https://www.youtube.com/watch?v=Hmf2gvpMDIc Más elképzelések is vannak a teremtésről. A látomások mindig válaszok voltak kérdésekre.

De párszor láttam a jövőt. Ezek éjjeli látások voltak, álom, de tudod, hogy valóság. Álomban ki tud menni a lélek a testből. Nappal is szólt hozzám Isten hallhatóan. Miattam nem kell adódni.

2014. dec. 3. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!