Remélem nem létezik Isten, mert ha létezne csalódnék benne. Ezzel csak én vagyok így?
*Isten (ha létezik) egyszerűen igazságtalan. Nézz körül a világban.
Létezik. Isten a világ legigazságosabb teremtője. Amit a világba látsz, az nem Isten műve, hanem sátáné, akinek a föld feletti hatalmat az ember adta át.
Mint tudod, a föld feletti hatalmat, Isten az embernek adta. Az meg átjátszotta.
Igazságtalannak tartom, hogy másnak többet ad (nem anyagiakra gondolok), míg másnak meg kevesebbet.
Ez törvény amit mindig az előző generációk cselekedetei és az adott ember cselekedetei alapján jelenik meg.
Ki áldást örököl, ki átkot a szüleitől.
Kedves 21:13!
Ha ez valóban így van, akkor Isten még nagyobbat esett az én szememben. Miért én szenvedjek az őseim hibáiért? Tehetek én arról, ha valami rosszat követtek el? NEM!
12 Minden cselekedetnek következménye van. A tiednek is.
Péld 18,7
A bolondnak szája az ő romlása, és az ő beszédei az ő életének tőre.
Péld 6,2
Szádnak beszédei által estél tőrbe, megfogattattál a te szádnak beszédivel.
Péld 26,11
Mint az eb megtér a maga okádására, úgy a bolond megkettőzteti az ő bolondságát.
Kedves Kérdező!
Ezt írod: "Miért én szenvedjek az őseim hibáiért? Tehetek én arról, ha valami rosszat követtek el? NEM!"
"A pörbölyi autóbusz-baleset (a köznyelvben pörbölyi tragédia) egy 1993. február 12-én történt súlyos baleset volt, amikor a pörbölyi általános iskolásokat Bátaszékre szállító iskolabusz a nyékipusztai vasúti átjárónál a nem működő fénysorompó mellett ráhajtott a vasúti sínekre. A járműbe nagy sebességgel belerohant az épp késésben lévő, gyorsan haladó vonat. A szerencsétlenség során az autóbuszban 12 ember vesztette életét, köztük 11 gyermek, valamint az autóbusz vezetője, további 18-an megsérültek....
... Az alsónyéki vasúti átjáróban az AS 926-os számú fénysorompó immáron két hete nem működött, mivel ismeretlen tettesek január 29-én kilopták belőle az akkumulátorokat. Tartalékakkumulátorok híján a szakemberek a szabályzat szerint kikapcsolták a berendezést." (Wikipédia)
Kérdésem: miért a tizenegy gyermek és a buszvezető halt meg, amikor nem is ők lopták ki az akkumlátorokat? Feltehetőleg nem is jártak a környéken, amikor a tolvajok ott voltak. Tehettek ők arról, hogy némelyeknek a felelősségérzete a nullához konvergál? Mégis, lehetséges, hogy a tolvajok a mai napig életben vannak, azok a gyerekek pedig soha nem nőttek fel, mert huszonhárom éve meghaltak, plusz a felnőtt buszvezető, akinek sanszos, hogy családja volt.
De kérdezhetném újra azt is, hogy miért kellett mintegy 1500 embernek meghalnia a jeges vízben, hiszen tulajdonképpen a Titanic kapitánya követett el szabálytalanságot, amikor a jégveszélynek fittyet hányva, nagy sebességgel haladt a veszte felé? Te3hetett az az 1500 ember erről? Nem. Mégis mások itták meg a levét, bár a kapitány is meghalt, de miért nem csupán ő?
Erre azt mondja az ember, hogy ez egészen más, hiszen ezek a balesetek nem az adott emberek büntetése volt, hanem mások bűnének a következménye. Ez így van. De így van az általad nehezményezett esetben is: a bűn következményei automatikusan, az isteni akarattól függetlenül rombolják az elkövető és leszármazottai életét. Ezt nem Isten rendelte így, hanem a Gonosz ötlötte ki, mivel romlott. A Gonoszt sem Isten szabadította a világra, hanem az ember engedte be. Nem kellett volna. De a dolog megtörtént, és sajnos az ember a rabszolgája lett, ezért nem lehet innen a Sátánt kilakoltatni, mert az a rabszolgájára is vonatkozna, hiszen jog szerint van fogságban. Van erre megoldás Istentől, de sokan úgy csinálnak, mint az elkényeztetett gyerek, amikor turkál az ételben, pedig mások ezzel egy időben éhen halnak. Látod az éhenhalásnak sem az az oka, hogy nincs kaja, hanem az, hogy ott nincs, ahol az éhes szájak vannak. Ott azonban bőséggel van, ahol jó dolgukban azt sem tudják némelyek,hogy a hedonizmusnak melyik bugyrába merüljenek el. Dióhéjban.
Amikor a 30-as táblánál, ahol bármikor kiszaladhat egy gyerek az útra elrohan százzal egy autó, akkor mindig elszomorodok, hogy az ember mennyire nem foglalkozik a veszéllyel.
Minap néztem a youtube-on egy csomó olyan videót, ahol röhögni kellett volna azon, hogy az emberek hülyeséget csinálnak, majd jól beütik magukat, rosszabb esetben tragédia a vége.
Az ember egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy másnak, sőt sokszor magának is kárt okoz. Lenne annyi élelmünk, hogy az éhezőknek is adjunk, mert mi itthon abba a 20%-ba tartozunk amit jóléti társadalomnak hívunk. De szükitsük a kört: egy iskolai osztályban van gazdag és szegény gyerek is. Ha a szegény éhen halna, akkor a gazdag csak felsóhajtana, hogy nincs Isten, vagy ha van, akkor de szemét, miközben ő is adhatna az éhezőnek, mert van miből!
Manapság divat nyavalyogni, hogy de rosszul megy. 100 évvel ezelőtt ennyi sem volt, mégis életben maradtak az emberek és a boldogságot is ismerték. Ez a korszak arról híres, hogy nem elég neki semmi. Hitelt vesznek fel, hogy legyen Ipad-juk, hogy még jobb tévéjük legyen és még sorolhatnám, majd mikor elnyeli őket a hitel, akkor jajgatnak.
Akiknek tele a hasuk, azok átlépik azt, aki tegnap óta nem evett. Ezért nem Isten a hibás.
Ha igaz a Biblia, akkor azok, akiket a más emberek kizsigereltek, ellehetetlenítettek, vagy csak hagyták őket nyomorban meghalni, nekik már jó és igazságot nyernek, ellenben azokkal, akik most dőzsölnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!