Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez csak szerintem szánalmas...

Ez csak szerintem szánalmas (angyalok. )?

Figyelt kérdés

Tehát sok ember bele van bolondulva a kis angyalkákba. És hogy jaj ne aggódj, nem fogja a bank elárverezni a házatokat az angyalok majd segítenek rajtatok stb-stb. Már az idegeimre megy.

Most komolyan az emberek valóban ilyennek képzelik el az angyalokat, mint a kis porcelándíszeken, hogy kis csengettyű meg szárnyak és jaj de kis kedvesek?????

Én úgy tudtam, hogy az angyalok nem feltétlenül jó lények. Ők isten harcosai, a mennyei hadsereg. Ha kell katonák és közbeavatkoznak. Szóval nem a tiszta jóság megtestesítői. Amolyan a cél szentesíti az eszközt... Persze engem ez nem is zavar. De az, hogy a legtöbb ember valami kedves kis gyermeki angyalkának képzeli el őket hát... attól már a fejem fogom.

Ti hogy vagytok ezzel?

2010. jan. 29. 00:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%

Isten az embert felelősségtudattal teremtette. A Biblia sehol nem tanít olyat, ember tehetsz bármit, Isten majd ki húz a csávából. Olyan eszementséget csak Varnusz Xavér ad a könyve címének: Isten úgy is megbocsájt, mert ez a foglalkozása. Ez lehet, hogy növeli az eladási példányszámot, de köszönő viszonyban sincs a Biblia tanításával.

Ha valaki hitelt vett fel, az fizesse vissza. Azt, hogy a bankok milyen szemetek, a hitelkérelemre senki se írja rá. De a felelőtlenül fel vett hitelért senki sem magát hibáztatja, mindig a bank a hibás.

Láttam már néhány embert, akit Isten megsegített, és egészen mélyről hozott vissza, de a múlt bűneinek a következményeit nem törli el egy kézmozdulattal. Ne értsd félre, megtehetné, a hatalma meg van hozzá, de nem ez a jellemző. És aki egyszer átélte, hogy Isten a kezébe veszi a sorsát, az tudja miről beszélek. A többiek meg reménykedjenek az angyalokban, és hibáztassanak mindenki mást a saját bűneik következményeiért.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem as semmit.

2010. jan. 30. 08:30
 12/17 anonim ***** válasza:

"A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem as semmit."

Tudod.

2010. jan. 30. 20:44
 13/17 anonim ***** válasza:

Most már ezt írom alá:

A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatod az evolúciót is, de az nekem nem ad semmit.

2010. jan. 31. 08:49
 14/17 anonim ***** válasza:
Tudom, ez már előrelépés, de a mondatodból még így is süt az arrogancia, a lenézés, az "én mindenkinél jobban tudom" érzés.
2010. jan. 31. 10:19
 15/17 anonim ***** válasza:
A szánalom nem itt kezdődik.És szerintem nem is bántanak ezzel senkit,hogy így képzelik el őket.Vagy rosszul tudom?!
2010. jan. 31. 14:25
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ezzel semmi gond. Meg attól, hogy a gyárakban kisgyermekeket formálnak és angyalnak nevezik őket,attól még nem biztos h mindenki úgy is képzeli el őket.

Szerintem egyébként ez a gyermeki ártatlanságra vezethető vissza.

2010. febr. 20. 19:08
 17/17 anonim válasza:

hű. nekem van őrangyalom. és ha baromira nem tudok semmit töriből nem is szoktam felelni:P szerezz be egyet te is méég ma! emellett most éltem túl egy buszbalesetet, elötte 3 autóbalesetet, és elestem piros lámpánál a zebra közepén, és pont meg tudott állni az autó!! jippííííí! 5000.-ért kapsz egy alap őrangyalt, az csak jófej, 7 rugóba fáj egy kisebb problémáktól megmentő, nekem 12000res életmentőm van. :P:P írj ha kell elérhetőség xD

(az a vicces, hogy nem is hazudtam az árajánlatokon kívül:P)

2010. márc. 25. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!