Megint hívők! Jogtalanul jutunk pokolra?!
ha egy ember poklolra jut annak azért oka van, nem?
márpedig az oka valószínűleg a múltban következett be.
És ugye valami oka mindennek van...
Tehát a pokolra jutás okának (okainak) is !!!
és annak is volt egy oka nemde? És annak is, és annak is...
mivel mindent törvények irányítanak!!!
de ha mindennek a múltban van az oka... akkor az "ős ok"
még akkor volt, mikor még ember nem!!!
és az okokon ugyebár szépen végig lehet menni...
az ős-okból már ki lehetett volna találni (istennek), hogy mi pokolra jutunk (méghozzá ezen TÉNYEK ismeretében jogtalanul)!!!
(kérem, csak normális, okos válaszokat írjatok!)
Kedves Ozmium42! #2
Szerintem a Te kis "szükséges kitérőd" csak arra volt jó, hogy megint kifejthesd, mennyire butának és együgyűnek tartod azokat, akik hisznek Istenben.
De hogy a kérdésre is válaszoljak: Nem "csak" a bűneik miatt kerülünk a pokolra. Akkor jutunk a pokolra, ha nem bánjuk meg bűneinket, makacsul kitartunk amellett, hogy mi mindent tökéletesen, hibátlanul tettünk egész életünkben. Nem az a "baj", hogy bűnbe esünk, hanem az, hogy nem bánjuk meg, nem látjuk be, hogy valamit igenis rosszul csináltunk.
Ezért van gyónás, ezért kapják meg a haldoklók az utolsó kenetet.
Nem a pokolba, hanem 2 méterrel a föld alá kerülünk.
Egyébként ez az ok-okozat dolognak nem sok értelme van, mivel sok olyannal találkozhatunk, aminek nincs emberi szemmel nézve oka. Például a szél sem azért fúj, mert talált rá okot. Egyszerűen így működik. Ezért is szükségtelen a világ működéséhez egy isten.
"Szerintem a Te kis "szükséges kitérőd" csak arra volt jó, hogy megint kifejthesd, mennyire butának és együgyűnek tartod azokat, akik hisznek Istenben."
Az istenhit egy külön dolog, én a pokolhitről írtam. Fenntartom, hogy ez nem biblikus eredetű, pogány eredetű belemagyarázás, amivel csak ijesztgették egymást a jó népek. Aki kitalálta, az valószínűleg számított rá, hogy az együgyűek be fogják venni, és be is jött a számítás, na ez nem az én hibám. A vallás már csak ilyen: van egy szűk, "felkent" kaszt, aki előadja, egyszersmind meg is határozza, hogy mit kell hinni. A hívők tömege pedig erre nem hat, csak elhiszi, vagy nem, de ha a lelki terror nem jön be náluk, akkor még mindig bevethető eszköz a fizikai terror.
"Jézus erre tanította azt, hogy "Ha megütik egyik orcád, tartsd oda a másikat is", vagy "Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel". "
Jézus nem tanított olyat, hogy "ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel". A Bibliában nincs ilyen mondat, ez csak az elterjedt legendák egyike.
Véleményem szerint azon is meglepődnél, hogyha azt mondanám, hogy a Jézusi tanok sem újkeletűek, már évezredekkel Jézus előtt megfogalmazódnak. Nem az ószövetségben.
Ezen kívül a fenti idézet valóban nincs a bibliában, de apokrif iratban megvan.
De tegyük fel, hogy nincs még ott sem. Akkor ez a mondás értékéből veszít? Jézus tanításainak ellentmond? Szerintem van annyira bölcs és nagy igazság ez a mondás, hogy simán mondhatta Jézus is.
Ezen kívül azt hiszed, hogy az a probléma, hogy Jézusnak olyan mondásokat és tetteket tulajdonítanak, amelyeket a biblia szerint, sosem tett?
A probléma az, hogy még azt sem érti az emberek 98% -a, ami oda le van írva.
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!