Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ahhoz, hogy megbocsáthassunk...

Openyoureye kérdése:

Ahhoz, hogy megbocsáthassunk a keresztény Istennek amiért ki akart írtani minket, vajon nekünk is fel kellene áldoznunk a gyermekeinket? Ez lenne a követendő példa amit a keresztény Isten is mutatott?

Figyelt kérdés
A mai napig nem értem, hogy lehet kielégítő valaki számára(Isten) az, ha egy csorda bűnöző kivégzi a saját faimat. Ahhoz hogy megbocsássak, ahhoz gyilkosság szükségeltetik? Az erőszak csak erőszakot szül, ezt a keresztény Isten nem tudta?

2014. nov. 11. 01:13
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Isten nem azért küldte a fiát, hogy megöljék, hanem azért, hogy közelebb hozza az embert Istenhez. Tudta, hogy meg fogják ölni, de ezt úgymond "bevállalta".

Magyarázat2: Itt nem az ember mutatott be áldozatot az Istennek, hanem Isten az embernek. Ezek után egálban vagyunk.

(Rendben, nekem sem világos minden. Az eredeti kérdésedre azonban egy határozott NEM a válasz: nem kell a gyerekeidet senkinek és semminek feláldozni.)

2014. nov. 14. 11:12
 32/38 anonim ***** válasza:

"Magyarázat2: Itt nem az ember mutatott be áldozatot az Istennek, hanem Isten az embernek. Ezek után egálban vagyunk. "

Könnyű olyan áldozatot bemutatni, amelyik meg sem tud halni igazából. Vagyis valójában nem is áldozat, csak eljátssza, hogy meghal, aztán meg hazamegy apuhoz.

2014. nov. 14. 11:45
 33/38 anonim ***** válasza:
Na ez jó, kedves előző... NEM csak eljátszotta, hogy meghal. Szerinted el lehet azt játszani?
2014. nov. 14. 11:52
 34/38 anonim ***** válasza:
Egy istenszerűségnek? Isten fiának? Miért ne? Vagy nem ezt tette volna? Lejött, kicsit meghalt, aztán feltámadt és visszament apuhoz, azóta is ott ücsörög a jobbján a fáma szerint. Még az emberek is szeretik az extrém sportokat, hát akkor még egy istenség, amelynek örök élete van.
2014. nov. 14. 22:27
 35/38 anonim ***** válasza:
Teljesen félreérted az egészet, a történet nem erről szól. Ez nem valami tudományos-fantasztikus szuperhősös sztori. Hagyjuk ezt a vitát, nincs értelme :-)
2014. nov. 14. 22:35
 36/38 A kérdező kommentje:

31-nek:

"Isten nem azért küldte a fiát, hogy megöljék, hanem azért, hogy közelebb hozza az embert Istenhez. Tudta, hogy meg fogják ölni, de ezt úgymond "bevállalta". "

- Én úgy tudom, hogy a halálával váltotta meg az embereket, szóval meg kellett halnia --> ha meg kell halnia az feláldozás. Szerintem.

"Itt nem az em

2014. nov. 14. 22:40
 37/38 A kérdező kommentje:

31-nek:

"Isten nem azért küldte a fiát, hogy megöljék, hanem azért, hogy közelebb hozza az embert Istenhez. Tudta, hogy meg fogják ölni, de ezt úgymond "bevállalta". "

- Én úgy tudom, hogy a halálával váltotta meg az embereket, szóval meg kellett halnia --> ha meg kell halnia az feláldozás. Szerintem.

"Itt nem az ember mutatott be áldozatot az Istennek, hanem Isten az embernek"

- Ez szép és jó, csak épp miért? Mert máskülönben képtelen lett volna megbocsájtani? Naa, ugye kezded már kapisgálni? Nem lett volna szükség emberáldozatra, de a bibliai isten szerint igen, mert ez okozott számára kielégülést a rengeteg elkövetett bűntett helyett.

"Az eredeti kérdésedre azonban egy határozott NEM a válasz: nem kell a gyerekeidet senkinek és semminek feláldozni.)"

- Én is erre a következetésre jutottam :)

32-nek:

"Könnyű olyan áldozatot bemutatni, amelyik meg sem tud halni igazából. Vagyis valójában nem is áldozat, csak eljátssza, hogy meghal, aztán meg hazamegy apuhoz."

- Van is benne igazság, meg nincs isn :) Abban igazad, van, hogy egy olyan áldozat nem is áldozat, mely végül megnemtörténté válik(azaz feléled a feláldozott).

Viszont azt el kell ismerned, hogy ha halhatatlan is lennél, akkor sem viselnéd el azt a megaláztatást amin Jézusnak kellett keresztülmennie mindenféle panasz és meghátrálás nélkül.

2014. nov. 14. 22:41
 38/38 anonim ***** válasza:
Miért ne? Ha örök életed lenne, halhatatlan lennél? Már csak úgy passzióból, unalomból, kalandvágyból vagy kivagyiságból is :)
2014. nov. 14. 22:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!