Ahhoz, hogy megbocsáthassunk a keresztény Istennek amiért ki akart írtani minket, vajon nekünk is fel kellene áldoznunk a gyermekeinket? Ez lenne a követendő példa amit a keresztény Isten is mutatott?
Isten nem azért küldte a fiát, hogy megöljék, hanem azért, hogy közelebb hozza az embert Istenhez. Tudta, hogy meg fogják ölni, de ezt úgymond "bevállalta".
Magyarázat2: Itt nem az ember mutatott be áldozatot az Istennek, hanem Isten az embernek. Ezek után egálban vagyunk.
(Rendben, nekem sem világos minden. Az eredeti kérdésedre azonban egy határozott NEM a válasz: nem kell a gyerekeidet senkinek és semminek feláldozni.)
"Magyarázat2: Itt nem az ember mutatott be áldozatot az Istennek, hanem Isten az embernek. Ezek után egálban vagyunk. "
Könnyű olyan áldozatot bemutatni, amelyik meg sem tud halni igazából. Vagyis valójában nem is áldozat, csak eljátssza, hogy meghal, aztán meg hazamegy apuhoz.
31-nek:
"Isten nem azért küldte a fiát, hogy megöljék, hanem azért, hogy közelebb hozza az embert Istenhez. Tudta, hogy meg fogják ölni, de ezt úgymond "bevállalta". "
- Én úgy tudom, hogy a halálával váltotta meg az embereket, szóval meg kellett halnia --> ha meg kell halnia az feláldozás. Szerintem.
"Itt nem az em
31-nek:
"Isten nem azért küldte a fiát, hogy megöljék, hanem azért, hogy közelebb hozza az embert Istenhez. Tudta, hogy meg fogják ölni, de ezt úgymond "bevállalta". "
- Én úgy tudom, hogy a halálával váltotta meg az embereket, szóval meg kellett halnia --> ha meg kell halnia az feláldozás. Szerintem.
"Itt nem az ember mutatott be áldozatot az Istennek, hanem Isten az embernek"
- Ez szép és jó, csak épp miért? Mert máskülönben képtelen lett volna megbocsájtani? Naa, ugye kezded már kapisgálni? Nem lett volna szükség emberáldozatra, de a bibliai isten szerint igen, mert ez okozott számára kielégülést a rengeteg elkövetett bűntett helyett.
"Az eredeti kérdésedre azonban egy határozott NEM a válasz: nem kell a gyerekeidet senkinek és semminek feláldozni.)"
- Én is erre a következetésre jutottam :)
32-nek:
"Könnyű olyan áldozatot bemutatni, amelyik meg sem tud halni igazából. Vagyis valójában nem is áldozat, csak eljátssza, hogy meghal, aztán meg hazamegy apuhoz."
- Van is benne igazság, meg nincs isn :) Abban igazad, van, hogy egy olyan áldozat nem is áldozat, mely végül megnemtörténté válik(azaz feléled a feláldozott).
Viszont azt el kell ismerned, hogy ha halhatatlan is lennél, akkor sem viselnéd el azt a megaláztatást amin Jézusnak kellett keresztülmennie mindenféle panasz és meghátrálás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!