Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ahhoz, hogy megbocsáthassunk...

Openyoureye kérdése:

Ahhoz, hogy megbocsáthassunk a keresztény Istennek amiért ki akart írtani minket, vajon nekünk is fel kellene áldoznunk a gyermekeinket? Ez lenne a követendő példa amit a keresztény Isten is mutatott?

Figyelt kérdés
A mai napig nem értem, hogy lehet kielégítő valaki számára(Isten) az, ha egy csorda bűnöző kivégzi a saját faimat. Ahhoz hogy megbocsássak, ahhoz gyilkosság szükségeltetik? Az erőszak csak erőszakot szül, ezt a keresztény Isten nem tudta?

2014. nov. 11. 01:13
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
üdv, nos a biblia nem kér ilyet. ezt írja: A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, 23 szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény. 24 Ezenfelül, akik Krisztus Jézushoz tartoznak, azok a testet szenvedélyeivel és kívánságaival együtt oszlopra feszítették. mit gondolsz, melyik a nehezebb? azt megtenni, amit te kérdeztél, vagy ezt, amit a biblia kér? béke
2014. nov. 11. 09:31
 12/38 anonim ***** válasza:

Kérdésed azt feltételezi, hogy Isten és az ember egyenrangú felek. Ez nem így van, nekünk van szükségünk az Ő megbocsátására. Az a baj, hogy a bűneink eltörléséért magunktól semmit nem tehetünk, egy foltot le nem törölhetünk.

Egyedüli megoldás, ha elfogadjuk Isten kegyelmét, Jézus áldozatát.

2014. nov. 11. 11:06
 13/38 Ling-ce ***** válasza:
A keresztyén Isten nem akart minket kiirtani, sőt ellenkezőleg az örök életre hívott meg bennünket. Nem Ő szorul rá a bocsánatunkra, hanem mi az Övére. Isten azért áldozta fel a Fiát, hogy nekünk ne kelljen a se önmagunkat, se a fiainkat feláldozni az elégtétel oltárán. Nem a gyilkosság volt szükséges a megbocsátáshoz, hanem a kereszthalálig való engedelmesség, mellyel kompenzálódott a mi engedetlenségünk. Az erőszak legtöbbször erőszakot szűl, de van, hogy az erőszakot szenvedő a megbocsátás bajnoka lesz. Szeretetre szeretettel válaszolni nem nagy kunszt, de a gyűlöletre szeretettel az már igen. Ebben mutatott nekünk példát a Fiát odaadó Atya, és a szenvedést értünk vállaló Fiú.
2014. nov. 11. 15:57
 14/38 A kérdező kommentje:

5-nek:

"A második volt az enyém. :) "

- Rendben a válaszom ott olvashatod, mivel nem tartozik ehhez a kérdéshez a leírásodra adott válaszom.

6-nak:

"Open, bár nem akartam a témához szólni"

- Amit jól is tettél volna.. Sosem hallottad még, hogy mindig az első megérzés a jó? Legközelebb hallgass az ösztöneidre és tartsd meg a butaságaid.

"azzal kellene inkább foglalkoznod,"

- Ne akard megmondani nekem, hogy mivel foglakozzak, jó? ;)

"hogy NEKED megbocsásson az Isten"

- Nekem nem kell megbocsájtania, főleg nem jehovának. Amit teszek, az mind úgy jó ahogy van.

"nem TE az Istennek."

- Ebben igazat kell adnom: Semmit sem kell megbocsájtanom Istennek, mert semmi olyasmit nem követett el ami a bibliában olvasható. Attól sokkalta intelligensebbnek tartom.

"Az Isten törvénye sohasem szült és nem szül eröszakot az igazságos törvénytisztelö emberek között"

- Ez így igaz. Viszont a jehovisták istene az rengeteg ártatlan embert ölt meg a történelem során: Özönvíz, tíz csapás...

"Oka van a nézetednek, elkeseredettségednek."

- Egyetlen oka van az elkeseredettségemnek: A jehovisták kiforgatnak egy vallást amihez az égvilágon semmi közük!

"Isten egy idöre engedte csak meg a gonoszt."

- Miért, hogy az ártatlanok szenvedhessenek? Bocs, ez költői kérdés volt, NE VÁLASZOLJ RÁ!

"Tudod, hogy a Teremtö Isten nem tett le a szándékáról, hogy az egész Föld Édenné váljon? Hogy egészséges, boldog emberi társadalom birtokolja a Földet már a közeljövöben? Te is közöttük lehetsz, ha akarsz a gyermekeiddel együtt. "

- Mese habbal a jehovistáktól. Mond, mi volt az utolsó igaz szavatok ami be is teljesült?

"Tudod, még ha megvesznek is kínjukban a "gonoszok" Isten ki fogja öket írtani, ezt jövendöli a Biblia."

- És íme, jehova kinyilatkozatása! Hulljon a férgese... "Teremtsünk embert a mi hasonlatosságunkra, majd írtsuk ki azokat akik nem szimpatikusak..."

7-nek:

"A Pál által alkotott torzszülött Isten-keveréket vallja magáénak a mai kereszténység, ami igazából csak a nevében hasonlít a Jézus által hirdetett istenképre.

A mai értelemben vett keresztény Isten nem bocsájt meg, ő gyakorlatilag egy Jahve 2.0 verzió, a Jézus által hirdetett Isten viszont megbocsájtana. Mellesleg az özönvíz történetét érdemes kizárólag Jahve szempontjából értelmezni, úgy máris érthető a dolog, hisz csak egy megalomán szadista állat élte ki a vágyait akkor az embereken.

"

- Köszönjük a infókat, én személy szerint ezt hihetőbbnak is tartom, mint bármely más eddigi elképzelést. A vérszomjas jehovát pedig pont az előtted hozzászóló mutatta be: "Tudod, még ha megvesznek is kínjukban a "gonoszok" Isten ki fogja öket írtani, ezt jövendöli a Biblia."

8-nak:

"Kérlek hol szedted össze ezt a nézetedet? Valamilyen filozófiai iskolában tanítják?

A Biblia nem így írja :)"

- Ezt kérdezhetnénk tőled is, de mindenki tudja, hogy a jehovista gyülekezetekben informálnak titeket félre. Holott a Biblia nem így írja.

De lehet én értettem félre és te úgy akartad írni, hogy a jehovista félrefordított bibliában nem úgy van. Ebben az esetben igazad lehet...

11-nek:

" mit gondolsz, melyik a nehezebb? azt megtenni, amit te kérdeztél, vagy ezt, amit a biblia kér?"

- Természetesen amit én írtam: a saját gyermeked feládozni, ez nem kérdés!

12- nek:

"Ez nem így van, nekünk van szükségünk az Ő megbocsátására."

- Miért lenne szükségünk rá? Először is mindenki külön álló személyiség, nem vehet minket egy kalap alá, másodszor igesis elvárható, hogy egyenrangú félként tekintsen ránk. Talán te a felnőtt fiadra úgy tekintesz mint aki alád tartozik és kevesebb nálad? Ha igen, az elég szomorú.

Mivel nekem semmi közöm ahhoz amit mások tettek, így nem is róhat ki rám semmiféle büntetést ezügyben. Én a saját tetteimért vállalom a felelőséget, se többért sem pedig kevesebbért.

"Egyedüli megoldás, ha elfogadjuk Isten kegyelmét, Jézus áldozatát."

- Ezt honnan szedted? Csak nem a 100x átírt bibliából, netán a legújabb félrefordításban a jehoviták által kiadottban már ez ven?

13-nak:

"Nem Ő szorul rá a bocsánatunkra, hanem mi az Övére. "

- Talán te igen, én biztos nem.

"Isten azért áldozta fel a Fiát, hogy nekünk ne kelljen a se önmagunkat, se a fiainkat feláldozni az elégtétel oltárán. "

- Miért, mi van ha csak simán megbocsájt véráldozat nélkül? Akkor mi lesz? Az a baj, hogy nem láttok tovább az orrotoknál. Ugyan azt ismételgetitek, amit a másiktól hallottatok, de hogy elgondolkodjatok rajta, hogy logikus e, vagy sem, az már luxus. Szomorú, hogy vannak olyan emberek akiknek a gondolkodás már extra és a világ minden kincséért sem erőltetnék meg magukat.

"Nem a gyilkosság volt szükséges a megbocsátáshoz, hanem a kereszthalálig való engedelmesség, mellyel kompenzálódott a mi engedetlenségünk."

- Engedelmességet máshogy is lehet tanusítani, nem csak a gyilkosság elfogadásával és beteljesítésével.

"Az erőszak legtöbbször erőszakot szűl, de van, hogy az erőszakot szenvedő a megbocsátás bajnoka lesz."

- A történelemben erre egyetlen példa voltm, az is Jézus. Szóval a kijelentésed elég gyenge lábakon áll.

" Ebben mutatott nekünk példát a Fiát odaadó Atya, és a szenvedést értünk vállaló Fiú."

- Ostobaság. Ha neked tartozik valaki akkor te elküldöd a fiad, hogy dolgozza le a tartozást neked? Ilyet ép eszű ember nem csinál.

2014. nov. 12. 04:19
 15/38 A kérdező kommentje:

Úgy látom nyilvánvalóbbá kell tennem a kérdésem alapját, mert sokan nem értik:

- Tegyük fel, hogy én(emberiség) elkövetek ellened(Isten) egy csomó bűnt, beleértve az élettársad megölését. Erre te(keresztény Istenhez hasonlóan) elküldöd a fiad, hogy megöljem és ezzel elérhessem azt, hogy megbocsáss saját magadnak. Milyen nyakatekert magyarázat akar ez lenni?

Remélem így már világosabb a kérdés és sikerül elgondolkodni is rajta.

2014. nov. 12. 05:53
 16/38 anonim ***** válasza:

Isten példát adott az emberiségnek szeretetből. Ugyanis az igazi szeretet nem csak egy érzés, hanem áldozattal jár. Valamint tartja magát az Ő általa hozott törvényhez, miszerint csak a bárány vére által lehet a bűnt eltörölni. Jézus volt az áldozati bárány.

Azért tartod ezt illogikusnak, mert az ember számára ekkora áldozathozatal elképzelhetetlen.

Esélyt adott ezzel a bűnben elmerült emberiségnek.

Bár az Ő kegyelme ingyen van, és mindenki megkaphatja, de akinek nem kell, annak nincs.

Ezzel tiszteletben tartja a szabad akaratunkat.

2014. nov. 12. 12:53
 17/38 anonim ***** válasza:
:-) üdv, kedves kérdező ádám tökéletes genetikai kóddal, tökéletesen követtett el bűnt, fontos még, hogy sátán félrevezetése miatt. Isten valójában az angyalok előtt teszi egyértelművé, kinek van igaza. az emberiség jelenleg szenvedő alanya egy angyal lázadásának, az összes körülmény annak "köszönhető", akiről ezt írja a biblia: Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja. jób példáján jól látszik, hogy Isten sátán kezébe adja Jóbot, azzal, hogy bármit megtehet vele, csak az életét nem veheti el. mit tesz sátán? ne felejtsük, bármit megtehet vele, jót is tehetne! nem, kiütközik a hatalomvágya. ezt szemvedjük el mi most sátánnak köszönhetően, ezért kell ez a jogi folyamat, ami szerintem is azt jelenti, hogy Isten minden körülmények között ragaszkodik az igazságossághoz, hiszen rengeteg tanú, az angyalok figyelik az eseményeket, ami a végéhez közelít sátán szemszögéből. ezek után Isten visszafordít minden rosszat, mert Ő vissza tud mindent fordítani. a halottakat is fel tudja támasztani. Az Isten Fia azért vált nyilvánvalóvá, hogy lerontsa az Ördög munkáit, írja a biblia. soha nem lett volna tökéletes genetikájú ember a földön, miután a genetikailag tökéletlenné vált első emberpár evett a fáról, amiről nem lett volna szabad. ki tudja, mi volt abban a gyümölcsben? tehetett egy olyan anyag is benne, ami "elrontotta" a tökéletességet. ha Jézus nem jön le, és nem válalja a jogi kiskaput (a szeretet ellen nincs törvény) akkor soha nem lehetnénk újra tökéletes genetikai állományúak. és nem támadna fel minden ember, aki eddig meghalt, és nem kaphatnának egy második esélyt. szerintem a cél szentesíti az eszközt ebben az esetben, mert végtelen ídeg tartójó feledtetni fogja az akár évtizedekig is tartó szenvedést.béke :-)
2014. nov. 12. 15:20
 18/38 anonim ***** válasza:
Grkaty, talán inkább Istennek kellett volna előbb megbocsátania az embernek egyetlen tékozlásáért, ahelyett hogy olyan átkokkal sújtotta, amiket még sokezer év után is nyög az emberiség, nem gondolod?
2014. nov. 12. 22:40
 19/38 anonim ***** válasza:
Hűha, nem olvastam el minden választ, lehet már írták, de Jézus önként vállalta - ez az egyik dolog -, és nem, nem nyírta Őt ki senki, az csak úgymond látszat. Lehet nem a legjobb kifejezés, de Jézus ÉL. Ha neked kényelmesebb elhinned azt, hogy dehogy élt, hisz kinyírták az a te bajod, de attól még nincs úgy, és csak rajtad múlik, hogy ezt megakarod-e látni, vagy se.
2014. nov. 12. 23:04
 20/38 anonim ***** válasza:

És kérdező nem akart minket kinyírni Isten. Ott volt Noé esete, ott is csak a bűnöket pusztította el. De ez se volt jó megoldás hosszú távon...így jött Jézus Krisztus. Ha Őt elfogadná minden ember nem lenne bűn a földön, nem lenne az a sok rossz, és ennyi boldogtalanság és nem lennének ilyen "hülye" kérdések. De mivel úgy szeretett minket Isten, hogy nem csak az Ő Fiát adta nekünk, megváltásul, hanem szabad akaratot is kaptunk Tőle, innét kezdve sajnos nem dönt Jézus Krisztus mellett mindenki.

Végül nem kötelező megbocsátanod Istennek, nem szorul rá a megbocsátásodra..., ergo nem is kell feláldoznod a gyermekedet, hogy így tehess. Megtette ezt is helyetted Jézus Krisztus által. Ha Őt kéred, hogy megbírj bocsátani Istennek, és őszintén megfogod kapni Tőle.

2014. nov. 12. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!