Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért mondják azt a hit...

Miért mondják azt a hit gyülisek, hogy nem szabad temetőbe menni halottak napján?

Figyelt kérdés
Főleg hit gyülekezetéhez értők válaszát várom!

2014. okt. 31. 23:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Jehova nem egyenlő a Hit gyülivel.

Igen sajnos a jehovák ilyenek,ők így látják jónak.Gáz,de ez van.

A hitesek nem mennek be senkihez.

2014. nov. 7. 08:07
 12/21 anonim ***** válasza:
89%

Én kb. 10 éven át jártam Hit-gyülekezetében, de soha nem hallottam ilyen kijelentést, tiltást tőlük.

Viszont Jézusnak van olyan tanítása, hogy engedd, hogy a halottak eltemessék a halottaikat, te pedig kövess engem...ezt esetleg taníthatták, ahogy mindenhol más felekezetekben is tanítják. Nekem már nem él senkim se, én nem járok temetőbe ki, halottak napján se, és eszembe sincs menni se akkor, se olyankor, amikor esetlegesen vmely halott rokonomnak évfordulója lenne. Kb. nem lenne akkor olyan hónap, hogy ne a temetőkben "lógjak". Inkább nézek az élőkre, és Jézusra. :)

2014. nov. 12. 22:43
 13/21 anonim ***** válasza:
78%
Akkor ezek szerint ha valakinek van elhunyt hozzátartozója, akkor a sírját ne is gondozza, hanem hagyja, hogy egye el a gaz? Érdekes ez a hitgyüli.. vannak dolgok, amelyeket kétezer év óta minden felekezet elfogad a kereszténységen belül, csak pontosan a hitgyüli nem. ....
2014. nov. 14. 21:26
 14/21 anonim ***** válasza:
48%

utolsó!

dehogy,ezt a gyülekezet is mondja,hogy igen is menj ki és tedd rendbe a sírt,mert bakker ez a te felelősséged,de attól függetlenül nem foglalkozunk többet a halottakkal,csak elvégezzük a kötelességünket.és erre bíztatnak is minket a vezetők.

2014. nov. 14. 21:42
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem egy halottak napja nem egészen vallási töltetű ünnep, inkább augusztus 20-hoz, vagy az újévhez tudnám hasonlítani. Tiszteletet teszünk az elhunytak sírjánál, és kicsit átgondolhatjuk a múltat, az életünkkel kapcsolatos dolgokat.

Másrészt pedig ez az évi egy nap is segít, hogy az ember (mert emberek vagyunk) elfolytás helyett inkább gondolkozzon a szerettei elvesztésén, próbálja azt feldolgozni. Emellett még a halált, mint tabu témát is visszaráncigálja a köztudatba.

Harmadrészt meg a hagyomány és a kultúra része, amit jó lenne ápolni.

Hogy a HGY hogyan viszonyul ehhez? Nyilván csak ostoba külsőségként és stresszforrásként tekint erre, és nem próbálja felfogni ennek a szokásnak az alapvető funkcióit.

Még hozzátennék két dolgot:

-Ehhez nem feltétlen kell temetőbe járnunk (mint ahogy a templom sem szükséges a hitgyakorláshoz), csupán könnyebben gyakorol hatást a legtöbb emberre, mintha otthon ülne.

-Nyilván ha ez nem ébreszt bennünk gondolatokat és érzelmeket, akkor a gesztuson kívül nincs értelme a dolognak.

2014. dec. 14. 14:22
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek semmi köze hozzá, de sem a HGy-nek, sem más vallási közösségnek nem vagyok tagja.

.

Azért nem árt néha egy kicsit elgondolkodni!

Halottak napja - hagyomány.

Szekérderéknyi vágott virággal (a természet védelme!) menni a temetőbe, hogy MÁSOK lássák: íme mennyire szeretettem az elhúnyt. Aztán az év többi részében kényszernek érezni, ha néha eszébe jut az illetőnek, hogy a sírról el kéne tüntetni az embermagasságú gazt. Az már teher, mert mások nem látják, nincs felvágás.

Nem az elhúnytnak viszik a virágot, hanem másoknak: "lám, én gondoskodom halottamról"!

Az emlékezés a mindennapokban van, ennek hiányát leplezik nagyon sokan a halottak napján a temető-járással.

Sokaknak teher, de megteszik, hogy ne szólják meg mások.

Azok is lehetőségükhöz képest sokat költenek, akiknek az erre fordított pénz fontosabbra is elkölthető lenne, de úgye, a mások előtti felvágás...

.

Aki egész évben ápolja elhúnyt szerette sírját, néha-néha a kertjéből visz egy-egy szál virágot, jobban tiszteli őt holtában, mint aki virágkazlat rak az év egy napján a sírra!

.

Nem kell HitGyülisnek lenni a fonákságok meglátásához!

2014. dec. 14. 15:03
 17/21 anonim válasza:
hülyeség! beteg elmélyűek amúgy :D
2015. jan. 22. 10:55
 18/21 Járfás János válasza:
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a halottak napja, az halál kultusz. Jobb lenne élőknek napját tartani. a másik meg az, hogy ne azon a napon jusson az eszedbe az, aki a temetőbe van. Ha éjjel kettőkor felkeltenek napra pontosan megmondom mióta, és kik nyugszanak azok közül ott, akiket szerettem. A HIT gyüli azt hiszem hasonlóan gondolkodik, ellentétben a sok téves szószaporítástól.
2015. júl. 22. 15:14
 19/21 anonim ***** válasza:

Miért is lenne másoknál különb és jobb ember, aki évente egy alkalommal tett temetői látogatásával letudja az elhúnyt ősök tiszteletét?

'A halottak temessék el halottaikat!"

2015. júl. 22. 18:21
 20/21 Hunter 13 ***** válasza:
16-os Te mekkora egy tuskó gyökér tudatlan paraszt vagy??? Semmi belelátásod nincsen a dolgokba...Gondolj bele hogy te is meghalsz egyszer...neked jól esne ha a gyerekeid vihorásznának és leszarnák hogy elhunytál és méteres gaz lepné el a sírod??? Jól esne neked az, ha azon a napon amikor a gyerekednek majd meg kellene emlékeznie rólad...hogy miket csináltatok együtt és mennyire szeretett és szeretted...pl inkább egy night club-ban ülne és a farkát verné??? Most gondolj ebbe a helyzetbe bele!!! Hogy esik ez neked?? Csak az hogy belegondolsz??? Ha jól akkor valami beteg perverzség van benned...ha így van gyors gyógyulást kívánok!!!
2015. nov. 9. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!