Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy hogy Isten nem tudta...

Hogy hogy Isten nem tudta előre, hogy a világosság jó?

Figyelt kérdés

A Bibliában az van - nem szó szerint idézem - ,hogy Isten megteremtette a világosságot, aztán látta, hogy ez jó.

Ha Isten mindenható, mindentudó, + a legtökéletesebb lény, akkor miért nem tudta előre, hogy a világosság, amit teremteni fog, jó lesz?

2010. jan. 26. 03:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
94%
Hasonlokeppen gondolkodom, ime meg egy bizonysag hogy az egesz Bilia egy emberi kitalacio tobbek kozott a gyerekemnek hasonlo kategoriaban fogom tanitani, mint az Ezeregyejszaka legszebb meseit. Azt is regen irtak, bolcsek irtak, csak nem akartak szentkent beallitani. Ebbol is latszik, hogy ok valoban bolcsek volltak.
2010. jan. 26. 09:58
 12/27 anonim ***** válasza:
25%

Hogy hogy ez téged érdekel?

Egyébbként nem ez érdekel téged, az én szememet szeretnéd felnyitni, hogy lehuljon róla végre a hályog, és meglássam, mennyire nincs értelme hinni a Bibliában, de ezt a célt nem fogod elérni.

Az autógyár főmérnöke azt mondta, legyen a motorban főtengely, megalkotta a főtengelyt, és látta, milyen jó a főtengely, pedig mikor még csak tervezte, azt hitte a főtengely szar lesz.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 26. 19:06
 13/27 anonim ***** válasza:
88%

"hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit"

- Mármint neked.

2010. jan. 26. 19:09
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

"...hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit."

Már egyszer leírtam neked, hogy az evolúciót nem hinni kell, hanem vagy elfogadni, vagy nem, ugyanis az evolúció egy tudományos elmélet, így nem lehet hinni benne. Egyébként az evolúció is ad valamit, méghozzá tudást, és a világ folyamatainak megértését(persze nyilván csak azon folyamatokét, amikről szól), szerintem ez elég sok.

2010. jan. 26. 19:36
 15/27 anonim ***** válasza:
64%

"Az autógyár főmérnöke azt mondta, legyen a motorban főtengely, megalkotta a főtengelyt, és látta, milyen jó a főtengely, pedig mikor még csak tervezte, azt hitte a főtengely szar lesz."

Te most Isten tudását egy autószerelőéhez hasonlítottad.

Istenkáromló!

2010. jan. 26. 21:53
 16/27 anonim ***** válasza:
33%
No azért az evolúció sem létezhet anélkül az apró de nem elhanyagolható részlettől amit úgy hívunk, hogy Isten...
2010. jan. 26. 22:33
 17/27 anonim ***** válasza:
75%

Miért ne létezhetne evolúció istentől függetlenül?

Persze nem zárja ki egymást a kettő, de még nem fejlődött az ember az alatt a 6000 év alatt, amióta létezik, szóval ezt senki se tudná megmondani.

Olyan nehéz elképzelni hogy élettelenből élő lesz? Isten akkor hogy lett, hisz ő is élő nem, ergó valahogy létre kellett jönnie.

2010. jan. 26. 22:56
 18/27 anonim ***** válasza:
31%

Amit komolyan kéne vegyetek, elviccelitek. Amit humornak szánok, komolyan veszitek.

A hitvallás azt jelenti, én ezt hiszem, és ezt vallom. Mondtam már, nem kell vele egyetértened.

Én nem hiszem, hogy van Isten, hanem tudom, hogy van Isten. De mert erre azt fogod válaszolni nem tudhatom, hogy van, ezért a békesség kedvéért azt mondom: hiszem hogy van Isten.

Az ateisták minden áron azt szeretnék, hogy a hívő felett állónak látszódjanak, mint ha ők okosabbak stb. volnának. Pedig csak mást tartanak elképzelhetőnek a világ keletkezéséről. Mert sem a teremtést sem az evolúciót nem tudjuk pontosan hogyan történt, csak hisszük. Ki-ki szabadon dönt melyiket választja.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 27. 12:07
 19/27 anonim ***** válasza:
54%

"Én nem hiszem, hogy van Isten, hanem tudom, hogy van Isten."

- Szóval nem hiszel Istenben?

"Az ateisták minden áron azt szeretnék, hogy a hívő felett állónak látszódjanak, mint ha ők okosabbak stb. volnának."

- Pedig Te tudod jól, hogy Te vagy az okosabb, és Te állsz az ateisták felett. Ezt többek a közt az evolúcióval kapcsolatos megjegyzéseddel is kifejezted.

"Mert sem a teremtést sem az evolúciót nem tudjuk pontosan hogyan történt, csak hisszük. Ki-ki szabadon dönt melyiket választja."

- Na, most már teljesen zavaros, hogy mit hiszel, és mit tudsz...

"A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit."

- Megint elfelejtette hozzátenni, hogy csak neked nem ad. Egy ateistának az evolúció adhat reményt, mert tudja, valahová tart a világ, méghozzá a folyamatos fejlődés felé.

2010. jan. 27. 12:30
 20/27 anonim ***** válasza:

Bocs hogy személyessé tesszük a témát, de:

ha tudom, hogy van Isten, akkor hogy-hogy nem hiszek benne?

A világ egyre jobb lesz? Te milyen történelmet tanulsz? Régen egy ember ha embert akart ölni, szemtől szembe kellet tegye, egyesével. Ma elég megnyomnia egy gombot, és több ezer kilométerre akár emberek millióit tudja megölni. Ez nagy lépés egy jobb világ felé. De a hétköznapi ember számára is elérhetőek olyan fegyverek, amivel nagy távolságból gyilkolhat igen jó hatásfokkal.

Igen, ebben igazad van, senki se szeret hülyének látszani.

Én nem hiszem az evolúciót. Volt idő amikor még hittem, de ma már egyértelműen teremtés párti vagyok. Tudom, hogy teremtés volt. De hogy pontosan hogy csinálta Isten nem tudom. Ahogy az evolúciót vallók sem tudják pontosan, hogy is zajlott az igazából, de ez nem zavarja őket abban, hogy tényként elfogadják el a megtörténtét.

Könyvek sokasága tanítja, hogyan kell vitatkozni, hogyan lehet a másikat zavarba hozni, elbizonytalanítani az álláspontjában, és ezzel a vitát megnyerni. Látom, te is olvastál néhányat. Nem megnyerni akarom ezt a vitát, én csak elmondom, mit gondolok a körülöttem lévő világról.

például:

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is de az nem ad semmit.

Én ezt gondolom, és ragaszkodom hozzá!

2010. jan. 27. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!