Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek milyen hatással...

Szerintetek milyen hatással van Isten a fiatalokra?

Figyelt kérdés
Pl. Isten maga ölte meg a saját fiát.
2010. jan. 25. 23:24
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Butaságokat beszélsz. isten nélkül nincs szerelem és barátság? Ugye ezt te sem gondolod komolyan... Én nálam kevés magabiztosabb ember van, pedig 100%-osan tudom hogy nincs isten.
2010. jan. 26. 19:42
 12/26 anonim ***** válasza:
70%

Akkor légy boldog b*zdmeg a 100%-os tudásoddal, aztán menjél b*sszál egy jót, remélem elkapsz valamit.

Hány ismerősöm van aki tiszta depressziós, szánalmasak már ilyen fiatalon gyógyszerezik őket. Ezért voltak régen a lelki pásztorok, mert beszéltek velük segítettek nekik, még akkor is ha Isten nincs, nem az volt a lényege. Mégis te mit választanál a drága kezeléseket és a 6 kiló gyógyszert amit a psichiátrián kapsz vagy vasárnaponként egy misét? Jah, hogy te már felnőtt vagy, és nem hiszel semmiben. Bocsánat, én kérek elnézést! Sajnálom, hogy egyáltalán hozzád mertem szólni.

Üdv, egy 8.-os (aki már most értelmesebb nálad)

2010. jan. 26. 22:36
 13/26 anonim ***** válasza:
45%

"...hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit."

Már kétszer leírtam neked, hogy az evolúciót nem hinni kell, hanem vagy elfogadni, vagy nem, ugyanis az evolúció egy tudományos elmélet, így nem lehet hinni benne. Egyébként az evolúció is ad valamit, méghozzá tudást, és a világ folyamatainak megértését(persze nyilván csak azon folyamatokét, amikről szól), szerintem ez elég sok.

2010. jan. 26. 23:01
 14/26 anonim ***** válasza:
79%

Igen vannak hívő fiatalok ma is, akiknek fontos az Istennel való kapcsolatuk, akik kérdéseikre keresik Isten válaszát, akiknek többet ér egy keresztyén ifjúsági közösségben tölteni a péntek estét beszélgetéssel, közösségi játékokkal, mint hogy részegre igyák magukat fülsüketítő zenét hallgatva "haverok" társaságában.

100%, hogy nincs Isten? Akkor minek beszélsz Róla? Minek pazarlod Rá az idődet? Eljöhet még a te életedben is, amikor Isten megállít valamilyen eseményen keresztül, és elgondolkozol majd egy kicsit Rajta. Akkor még fordulhatsz Hozzá. De ha odaát jösz rá, hogy mégis van Isten, az már késő lesz. Az szívás!

2010. jan. 26. 23:35
 15/26 anonim ***** válasza:
69%

A többségre semmilyen hatással nincs.

Én a Biblia nagy részét marhaságnak tartom, de vannak benne nagyon jó dolgok is.

Az egészséges (testileg és lelkileg), tisztességes, becsületes emberhez meg nem kell Isten, anélkül is léteznek.

Az egyetlen jó dolog a vallásban az az, hogy egyes embereknek erőt és reményt ad. Ők Istenen keresztül tudnak erőt meríteni MAGUKBÓL. Megbékélni saját magukkal Jézus, vagy akármilyen isteni entitás segítségével.

A többi vak csőlátás kérdése számomra. (Több elvakult hívővel találkoztam, mint széles látókörű, vallásos emberrel.)

Mivel az én lelki folyamataimhoz nincs szükségem valami másra, amin keresztül meg tudnám oldani a problémákat, így nincs szükségem Istenre sem. Még nincs. Az életmód sem vonzó. Így maradok Isten nélkül, más meg legyen boldog vele, ha neki az kell. 23/L

2010. jan. 27. 01:43
 16/26 anonim ***** válasza:
42%

A tököm tele van ezzel a "Jézus feláldozta az életét az emberiségért" szöveggel!!!!

És akkor mi van? Hány ember áldozta fel az életét a tudományért, eszmékért vagy más emberekért vagy halt meg ártatlanul a történelem során, akit le se szartak? Könyörgöm hagyjátok már Jézust a fenébe. Nem is biztos, h létezett. Csak volt egy nagyon jó reklámja.

2010. jan. 27. 17:32
 17/26 anonim ***** válasza:

1, Figyelj az emberek nagy része azt hiszi az evolúció és a bibliában leírt teremtéstörténet kizárja egymást...Egyáltalán nem igaz:) Darwin is hívő volt és be akarta bizonyítani a bibliában leírtakat, csak sokan félre értelmezték.

A biblia köznyelvben íródott, hogy mindenki számára érthető legyen( a paraszt bácsinak is a mezőn, ugyan úgy mint a hatalmas nagy agyaknak), ezért van az hogy Isten 7 nap alatt teremti a világot...Ha jól megnézed az evolúciót és a bibliában leírt sorrendet megegyeznek...csak az idő van leegyszerűsítve, hogy ne évmilliókat kelljen elképzelni...

És a biblia választ ad arra amit az evolúcióval nem lehet megmagyarázni...

Gondold végig...Ahhoz, hogy valami legyen ahhoz valami kell. Semmiből nem lesz semmi... A bibliában az a valami Isten. Az evolúció ezt hívja "hiányzó láncszemnek".

Vagy gondold meg, ha a Földünk csak egy kicsit is eltérne a mostani keringési pályájáról akkor szinte lehetetlenné válna az élet...Véletlen lenne?

Einstein is megállapította: kell lennie Valakinek, aki kezében tartja a mindenséget,képtelenség, hogy véletlenszerűen így létre tudott jönni, és ma is fennáll a kozmosz!

Szóval szerintem a tudomány nem zárja ki azt, hogy Isten létezik. Persze biztos nem lehet benne senki, hiszen semmi sem biztos csak a halál...És ha majd az eljön, majd meg látjuk volt e értelme a hitünknek...Avagy lelkünk elveszik az örökkévalóság sötétjében...

2, A mai gyerekek közül nagyon kevesen hisznek és nem azért, mert végre rájöttek h ennek a Bibliában leírt dolgoknak semmi értelme nincsen...Pont ellenkezőleg, a sok hülyeség miatt már nem képesek hinni a Bibliában irt dolgoknak.

Akik azt állítják, hogy nincs benne semmi értelmes dolog, lefogadom, hogy nem olvasták...Mielőtt ítélkezünk, előbb részletesen járjunk utána annak, amit el szeretnénk ítélni.

3, "Ne paráználkodj!"

Ez arra vonatkozik h ne álljanak ki az emberek (főképp a nők) az utca sarkára...

Nem tilt el a szextől, csak arra sarkall, hogy ne feküdjünk le akárkivel.

Amúgy meg Jézus megszabadított minket a Mózesi Törvények alól (persze az alapok azok maradtak). És új dolgokat adott ezzel kapcsolatban, h házasság előtt ne szexeljünk.

És ezt persze az emberek, még a keresztények 85% nem tartja meg...hiszen ez tényleg jó dolog és élvezetes, nehéz megállni...

2010. jan. 28. 08:19
 18/26 anonim ***** válasza:
89%
Akármilyen választ kapsz,ami Isten pozitívumát sugallja,az nem fog tetszeni.Itt lehet vitatkozni,de veled képtelenség.A saját begyepesedett szűklátókörű igazadat fújod.
2010. jan. 29. 00:32
 19/26 anonim ***** válasza:
Mindenki megkapja a válaszát,ha odaát lesztek, csak egy kis türelem.
2010. jan. 29. 18:16
 20/26 anonim ***** válasza:
19.20 teged ezert a mondatert fizetnek??? A Jézusba vetett hit renényt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.
2010. jan. 29. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!