Mi értelme van több millió forintból templomokat építeni, hogyha Isten nem is létezik?
Figyelt kérdés
Nem akarok vitát kelteni, de annyira nem biztos ez az Isten dolog, hogy felesleges annyi pénzt beleölni egy kvanagy épületbe, ahol lehessen imádkozni... Nem?!2014. okt. 18. 23:34
31/35 anonim válasza:
Isten lehet, hogy nem létezik, de agymosás az biztosan létezik... ezért van értelme templomokat építeni.
32/35 A kérdező kommentje:
Az tényleg igaz, hogy nem nevel rosszra..
2014. okt. 21. 13:32
33/35 anonim válasza:
Önmagában nem nevel rosszra... Be kellene látni, hogy vannak emberek, akik bármit elhisznek, még a legképtelenebb dolgokat is, befolyásolhatók (a hit, míg nem árt másnak, nincs vele gond, az emberekkel van a baj, nem a templomokkal). Ha én pl. CD-re, művészeti alkotásra költök (ami nekem örömet okoz stb.), se szóljon bele más... Ha hívő az egyháznak adakozik, sem szólhatunk bele. Az állam így is, úgy is sok mindent támogathat, ha nem ezt, akkor majd mást, amibe szintén bele lehetne kötni... Ennyi erővel nagyon sok mindenre nincs szükség, viszont nélkülük borzalmas lenne. Teszem azt: "Mi értelme van betartani a törvényeket, ha úgysem jutok a pokolra?" Persze van, aki így is bűnt követ el, de a hit, és a (jól működő!) egyházközösségek sokat segítenek egyes embereknek.
34/35 anonim válasza:
Tételezzük fel, hogy létezik. Én akkor sem értem ,miért kellenek a templomok. Imádkozni más épületekben ,helyeken is lehet. Mindig irritált, amikor vagyonokat költenek harangöntésre ,meg hasonlókra. Meg ,hogy hinni csak közösségekkel együttműködve lehet , legalábbis istennek tetszően. Ha van, akkor a kisszobából is hallja az imáinkat, akkor is ,ha egyedül tesszük. Ha nincs, akkor meg szövegelhetünk a legszebb templomból is ,egyszerre 500.000en is.
35/35 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek az utóbbi válasszal.
2017. máj. 6. 23:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!