Az igazságszolgáltatás sátán műve?
Nem elég csak megbánni és megbocsátani a bűnöket?
Akit börtönbe zárunk, annak nem bocsátottunk meg.
Csak a világ rendszerét tartják fent ezek a szervezetek, ami ugye a gonosztól van.
Szerintem a válasz: igen.
Kedves 15-ös!
Ezt írtad: "A középkorból fennmaradtak dokumentumok arról, hogy az üldözött keresztények milyen embertelen körülmények közt éltek - pláne ha a magyar gályarab protestáns prédikátorok szenvedéseit nézzük, akkor igencsak elképedhetünk. De tudod ezek az emberek sosem sülyedtek le a vadállatok szintjére. Inkább belehaltak a szenvedésekbe, de utolsó cselekedeteikkel is Krisztusról tettek bizonyságot. Mert meg van írva: "hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem az Istennek minden ígéjével."(Mát 4,4). Krisztus követői sosem a testi, hanem a lelki szükségletet helyezték előtérbe."
Nem tűnt fel neked, hogy az általad annyira dicsőített isten egyáltalán nem törődött még a szentjeivel sem?
Hisz' te írtad le: halálra éheztette őket!!!
Az egy embergyűlölő parazita csupán és nem isten!
Te komolyan így gondolod? Vagy csak provokálod a jónépet? Unatkozol? Akkor olvass:
Nem, és nem is lenne logikus.
Szerinted a bűnösökre egyformán tekinthetünk? Vannak emberek, akik bűnt követnek el, vannak, akik rossz körülmények között sem. Vannak (bár itt leginkább a gyerekekre értem), akiknél a neveltetés (hiánya), bántalmazás stb. okozza, hogy nem szocializálódtak megfelelően, vannak, akik nem megfelelően működő aggyal születnek, és ha nem megfelelő családba kerülnek, akkor akár szociopatákká is válhatnak, és szerintem vannak, akik egyszerűen csak érdekből képesek rossz dolgokra, mert így döntenek.
Szerinted minden bűnös megbánja a bűnét? (Ha elengednék őket, biztos mind ezt vallaná.) Szerintem kevés bánja meg csak igazán, de mivel nem vagyunk istenek, és nem látjuk a gondolataikat, így nem hiszem, hogy bárkinek is joga lenne szabadon engedni őket, mert jó néhányuk újra bűnt fog elkövetni.
Egyébként hogyan hozod össze a megbánást, és a szabadon engedést? Ha megbocsátunk, akkor adjunk új esélyt a bűnre? Ha megbánja, akkor nem kell felelősséget vállalnia, vagy bűnhődnie?
Ha hiszünk valamiben, akkor abban is, hogy nem véletlenül vagyunk a Földön. Szabad akaratunk van (persze egyesek hihetnek mást, akkor létjogosultsága is lenne a kérdésnek, viszont ha nincs szabad akaratunk, akkor felesleges az egész élet, és az itt létünk...).
Ha van, akkor nem hiszem, hogy jogunk lenne akadályozni olyan ártatlanok életét, akik csak a saját életútjukat akarják végigjárni. Tegyük fel megölnek egy ártatlan gyermeket, aki azt sem tudta még, mi is igazán a jó és a rossz, talán felnőve fontos dolgot vitt volna véghez, akár egyszerű módon is, vagy pl. egy bölcs, vallásos ember leendő élete nem számít...? Aki a mennyben hisz, az mondhatná, hogy úgyis oda jutott, de ennyi erővel mind megszülethetnénk és rögtön meghalhatnánk... és akkor minek ide szabad akarat?
Szerintem itt minden az ember műve, ha a világ rendszerét fenntartó dolgok rosszak, akkor akár minden és a hited is az, az is egy rendszert tart fenn, ami a világhoz kötődik, akár széles körben, akár csak a te személyed esetében, ahogyan te látod, az igazságszolgáltatás nem rossz dolog, nem rosszabb, mint hagyni, hogy egy rossz ember másokat megöljön.
Szerintem a sátán, mint legfőbb gonosz nem létezik, hinni tudok abban, hogy lehet valalmi, ami megkísért minket, és emellett a rossz emberek is a másikat, de én a gonoszt az emberiségen kívül álló erőként tudnám csak értelmezni, a tetteket ember hajtja végre.
Egy olyan rajtunk kívül álló térben, ahol nincs halál, betegség, vagy akár fizikai test, hogyan mondhatnánk valamire, hogy gonosz?
És Isten sem lehet gonosz (ha létezik), a dolgok változnak, az emberek tesznek ezt-azt, és árthatnak másoknak, ha Isten mindig megvédene mindenkit, szép is lenne, de akkor megint felesleges az élet. Az embereknek kellene jobbnak lenniük.
Az igazságszolgáltatás nem sátán műve!
Az igazságszolgáltatás a természet -nevezhetjük ha vallásosan gondolkodunk istennek is- válasza az emberi hazugság, a világ törvényszerűségeinek figyelmen kívül hagyására vagy téves értelmezésére.
A bűnös embereket külön kell választani a nem bűnösöktől, vagy a még elfogadható magatartásúaktól, ahogy a rohadt almát az egészségestől, ugyanilyen okból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!