Az igazságszolgáltatás sátán műve?
Nem elég csak megbánni és megbocsátani a bűnöket?
Akit börtönbe zárunk, annak nem bocsátottunk meg.
Csak a világ rendszerét tartják fent ezek a szervezetek, ami ugye a gonosztól van.
" Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és amely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek."
Már csak hozzáteszem, hogy akkor a kommunista, vagy a fasiszta felsőbbség is Istentől ered? Annak is engedelmeskedni kell?
Közben meg karlendítéssel énekelni, hogy ' éljen a Szálasi, meg a Hitler, üssük a zsidót a bikacsökkel', amint azt a magyar leventék harsogták a masírozáskor, mert ez volt nekik tanítva, ezt tanította a hatalom, ezek szerint Isten akaratából.
A kérdés remek, gyökerétől tárja elő a problémát, ha a világon a sátán uralkodik, akkor a rend az ő rendje, a hatalom az ő hatalma, az igazságszolgáltatás nemkülönben. Ja, hogy végül is Istentől ered, hoppá, ezt nem gondoltam volna...
"Tehát, hol az általad említett gonosz???"
Maga a hordozója az a tulajdonságaival, ő a felelős minden szörnyűségért.
Egyébként meg egy szóval sem írtam, hogy az állítást én igaznak vélem.
Ezért vagyok kíváncsi véleményekre. Hogy lehet megoldani ezt a helyzetet vagy meg kell-e, ha igen akkor miért, ha nem akkor miért nem?
Cerinek meg igaza van teljesen.
Persze sajnálom és megértem egy bizonyos szinten az őrülten szegény helyzetben lévő embereket, hogy a családjukat védeni szeretnék. De egy másik ember családjának a kárára nehogy már erény legyen.
A rasszizmust meg fejezzük be.
Ozmium42, köszi a linket.
@15:54-es válaszoló
Körülbelül 18 éves korom óta van internetem, azelőtt még számítógépem sem volt. Egy szobás garzonban laktunk, annyira nem volt pénzünk, hogy volt olyan alkalom, amikor lekapcsolták a villanyt és gyartyafény mellett kellett tanulnom a földrajz félévi dolgozatra. Éppen felvételi előtt álltam. De nem akarom magam sajnáltatni, és kisregényt írni az életemről, csak azt szeretném érzékeltetni, hogy jól tudom, milyen a szegénység, nemiáhba voltam a normál testsúlyom alatt kb 49-50 kg.
A vadállati viselkedést pedig, amik azoknál az embereknél fordultak elő, akikből minden emberi érzés kihalt, NE értelmezd általánosan. A középkorból fennmaradtak dokumentumok arról, hogy az üldözött keresztények milyen embertelen körülmények közt éltek - pláne ha a magyar gályarab protestáns prédikátorok szenvedéseit nézzük, akkor igencsak elképedhetünk. De tudod ezek az emberek sosem sülyedtek le a vadállatok szintjére. Inkább belehaltak a szenvedésekbe, de utolsó cselekedeteikkel is Krisztusról tettek bizonyságot. Mert meg van írva: "hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem az Istennek minden ígéjével."(Mát 4,4). Krisztus követői sosem a testi, hanem a lelki szükségletet helyezték előtérbe. Inkább éheztek, de nem loptak. Ezért, ha végigköveted a bibliai kereszténység életútját, ott sosem találsz megbotránkoztató dolgokat. Ott azonban, ahol eltértek a Bibliától, százával akadnak. De ezt írod:
"Ringasd csak magad abban, hogy sose lopnál, vagy sose ölnél, de annyit elárulok, hogy csak egy hajszál választ el attól, hogy lecsapd egy ember fejét."
Nagyon tévedsz. Ha az ember keresztény nincsenek benne ilyen indulatok. Jó példa erre István példamutatása, aki - miközben megkövezték - nem panaszkodott, és nem átkozódott, hanem inkább imádkozott az ellenségeiért. Ezt kellene neked is megtanulni, hogy lehet így is élni.
"igen 1 állat így viselkedik -ahogy írod- egy ember meg nem. Jól rátapintottál."
Egy állat sem viselkedik így, őket az ösztöneik vezetik, nem kegyetlenek, csak a túlélésért harcolnak. Az ember tényleg kegyetlen. Tud gondolkozni, képes helyes döntéseket hozni, de nem mindig teszi meg. Minden ember képes szörnyűségekre.
De reméljük, hogy senki sem kerül olyan helyzetbe, hogy ez megmutatkozzon.
19:37-es válaszoló!
"I. István is mekkora keresztény arc volt. Isten nevében kiirtani a régi rend híveit, aztán feldarabolni a rokonodat és kitűzni mindenféle helyekre? Oké, ez teljesen normális, minden jó keresztény osztja véleményét. A Medici pápák is mekkora krisztusi formák voltak, tényleg nagyon keresztény dolog elvágatni a politikai ellenfelek torkát, aztán még haláluk után kitagadni a családjukat. Igazad van."
-->Én nem ezekről az emberekről beszéltem, mert a Biblia mérlegén ezek nem minősülnek kereszténynek. A valódi keresztények azok voltak, akiket eretneknek bélyegeztek (pl a valldensek), és követték Krisztust. Aki ugyanis nem követi, az nem keresztény, még akkor sem, ha magát annak tartja. Fennmaradt egyébkénként egy dokumentum a valldensekről a középkorból, ahol egy inkvizítor éppen arról számol be, hogy magasan a kor erkölcsi romlottsága felett álltak, rosszat nem lehetett rájuk mondani. Tehát még az ellenségeik is elismerték róluk, hogy tisztességesek. Nem is volt csoda, hogy az ellenük elkövetett tömeggyilkosság miatt egész Európa felháborodott.
"Attól még, hogy valaki sokáig olvasgat egy mesekönyvet, amit 10 ember 10 féle módon értelmez, attól nem fog megistenülni, bár te ezt nyilván jobban tudod."
-->A Biblia nem mesekönyv, és egyszerűen lehet értelmezni. Nem arról van szó, hogy az ember "megistenülne" az olvasása által, hanem arról van szó, hogy általa maga Isten szól emberhez, ami gyógyítóan hat az emberi szívre, ha befogadja az igét. Ennek eredményeképp az indulatosból szerény, a paráznából tisztességes, a csalóból becsületes ember lesz. Ez pedig csoda. Ezért míg mások azt a célt vallják, hogy a cél szentesíti az eszközt, addig egy valódi keresztény megmarad tisztességesnek a nyomorult körülmények között is. És nem megy el lopni, különböző kifogásokra hivatkozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!