Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi az lakja a sátán izmusnak...

Mi az lakja a sátán izmusnak és milyen?

Figyelt kérdés
Leginkább olyan emberek választ várom akik ezt a vallást vallják.szeretnék át térni rá de érdekelne milyen egy olyan szertartás mi a hitük alapja és hogy vannak-e szenteknek vagy papoknak meg felelő embereik (bocsi meg fogalmazásért)

2014. okt. 9. 14:35
1 2 3
 11/22 Napfonat ***** válasza:

Az igazi sátánizmusban nincsen semmiféle tolerancia. Uralkodásra tör, és elsöpör mindent és mindenkit, aki az útjába áll. A mai világban pontosan ez a magatartás a menő!

Spirituális sátánizmus, meg az ehhez hasonló kultursznob megnyilvánulásoknak semmi köze sincs az igazi sátánizmushoz. A sátánizmusnak nincsen emberi oldala! Ezt kell végre felfogni!

2014. okt. 11. 14:56
 12/22 anonim ***** válasza:

Érteni kell, hogy két féle erő működik a világban a sötétebbik térfélen. Az egyik a gonosz a másik pedig a sátán. A sátán nem más, mint az Isten elleni lázadás, és épp így emberi alkotás. Ezt hívták régen "Sátánizmusnak", ami nem mást takar mint az "Isten elleni lázadás"-t. Ma ezt már átnevezték és "Humanizmus" néven ismerjük. Ez az irányzat elfogadja az Istent mint teremtőt, de fellázad ellene azzal, hogy "Jó jó, köszi, hogy megteremtettél minket, de mi okosabbak lettünk mint te, és majd mi eldöntjük, mit kezdünk az életünkkel". Ennyire egyszerű a teológiája. Szóval helyezd magad Isten fölé, te vagy a tudás forrása, amit te kitalálsz magadtól az az igazság, és mindenki tőled csak egy alacsonyabb életforma lehet.

Nem bonyolult azt hiszem. A megnyilvánulását pedig nagyon sok emberben felfedezni vélhetjük.

A másik erő maga a gonosz. Ehhez igazából nem tudni, hogy milyen élet kell, hogy valaki gonosszá váljon, de tény, hogy létezik. Ezek azok az emberek, akiktől még a pszichológusok is félnek, és csak egyetlen szóval tudják leírni: "Lelketlen". Annak ellenére, hogy nem hisznek a lélekben. Másik szó, amit használnak rá, az a "Pszichopata". Ilyen az a gyilkos is, aki 39 kislányt erőszakolt meg, vágta le a fejüket és a fejükkel "díszített" hálószobában aludt, a testüket pedig megette.

Jó szórakozást a sátánizmushoz...

2014. okt. 12. 00:15
 13/22 Salx Narval ***** válasza:
Alapvetően két fő irányzata van, az egyik amiről már előttem is írtak az ateista sátánizmus, itt nincs személyhez, személyekhez kötve a hit tárgya,az-az nem Bibliai indíttatású.Fő mondanivalója, lázadás a mindenkori korlátok és gátlások ellen, önmegvalósítás, ember és egyén centrikus gondolkodás. A másik viszont a Bibliai Sátán és követői imádata Istennel és követőivel szemben, itt már a Bibliából jól ismert gonosz és annak megszemélyesített alakjai az imádat tárgya. Fő mondanivalója a Biblia olyan bemutatása ahol Isten képviseli a gonosz erőket. Ezeken belül számos irányzat létezik. Az ős sátánizmusról keveset lehet tudni talán annyit érdemes, hogy a mai képviselői azt állítják, hogy ez a legelső vallás. Egy idegen civilizáció képviselőit és az ember megteremtőjét tiszteli a Sátánban és "angyalaiban" célja, hogy felszabadítsa az emberben az ősi energiákat és örök életűvé "Istené" tegye általa, fő szimbóluma a kígyó, ami az ember gerincét és a csakrákat jelképezi. Isten is ennek a civilizációnak a képviselője, viszont ő ellenzi az ember felemelkedését.
2014. okt. 12. 07:02
 14/22 anonim ***** válasza:

Salx Narval... Iszonyatosan összekevertél dolgokat. Az amit te leírsz kb. 15 különböző nézetű, hitű, szertartás rendű vallási irányzat vagy szekta. Az amit te leírtál az nem is létezik, ez nem sátánizmus, csupán csak az "Eretnekség" megfogalmazása.

Ha a szimbóluma a kígyó a sátánizmusnak, akkor kérdem én a kereszténység micsoda? Ugyanis János apostol egyik képjele a kígyó. Egy kelyhet tart, amin tekereg a kígyó. Most akkor János apostol, Jézus legkedvesebb apostola az sátánista? Nyilván nem, hanem ennek teljesen más jelentése van.

Az amit leírtál nem lehet "sátánizmus" vagy épp a gonosz imádatának jele, mert a gonosz nem tudsz szerveződni. Olyan nincsen, hogy sátánista vallás, mert a gonosz nem képes a szervezettségre hosszú távon. Ideig óráig képes valamiféle egységesség és kiteljesedés felé elindulni, de az első adandó alkalommal önmagán halálos sebet ejt és elpusztítja önmagát.

Az amit te leírtál nem más, mint az inkvizíció által definiált és meghatározott "eretnek" és "sátánista" szimbólumok és gondolatok összessége, amelyet ki kell írtani. Csakhogy nagyon sok olyan keleti kereszténység volt, amely ezeknek megfelelt. IGEN, kereszténység volt az is. Ilyen például a manicheizmus, amely a saját teremtéstörténetét jóval előbbről kezdi mint a biblia, és abban a teremtéstörténetben bizony a Földet a gonosz teremti, az embert pedig a gonosz formálja saját képére. E testbe lenne bezárva az ember szelleme és lelke, ha a paradicsomban, Jézus kígyó képében el nem jő és oda nem adja a JÓ és ROSSZ tudásának hatalmát. Ekkor pedig a gonosz Isten pont azért haragszik meg Ádámra és Évára, mert azok immáron felismerik azt, hogy ő a gonosz.

Na ugye ez viszont azt jelenti, hogy a judeaizmus ellent mond Jézus hitének. Ezzel együtt a keleti kereszténység Jézus követők voltak, soha nem emeltek volna fegyvert még ellenségeikre sem, akárcsak Jézus. Ennek következménye lett, hogy kiirtották az egészet. És ma csak úgy emlegetik, hogy "A csúnya gonosz sátánisták", és hogy nehogy újra éledjen Jézus igaz hite, inkább pogányságnak, bálványimádásnak, meg sátánizmusnak állítják be. Azok a szimbólumok, amiket felsoroltál meg be lettek állítva ilyen "kulcs" szimbólumoknak, "ha ilyet látsz menekülj". A birka emberek meg el sem gondolkodnak azon, hogy miért kellene félnie a gonosztól, ha a szívében a jó lakozik, nincs hatalma felette a gonosznak. Viszont a gonosz... na az retteg mindentől ami jó, mert nincs hatalma a jó felett, ezért tilt mindent, amihez köze van a jónak, és általában szereti rossznak beállítani! A sátán mindig is ezt csinálta, majmolta a jót és magát a jó Istennek szerette mutogatni.

Ezen érdemes ám elgondolkodni mielőtt butaságokat írunk.

Anonymus

2014. okt. 12. 13:53
 15/22 anonim ***** válasza:

a 14 -es szép és jó válasz

A rivalizálás. Ha megnézed, a rossz emberi tettek mélyén ott lapul!

Weöres Sándor

A részeg ördög

"Szól az ördög: - A világot

én egymagam teremtettem,

az Isten mit henceg vele?

nem is segített az Isten.

Hét nap tartott a teremtés,

ezt jól mondja a biblia,

csakhogy engem átragasztott,

itt van benne az ősi hiba.

[...]

Bárhogy is: se én, se Isten

nem örvendünk tiszteletnek,

ő szeretné, nekem nem kell,

úgyis csak engem követnek."

[link]

2014. okt. 12. 14:22
 16/22 anonim ***** válasza:

"Az amit te leírtál nem más, mint az inkvizíció által definiált és meghatározott "eretnek" és "sátánista" szimbólumok és gondolatok összessége, amelyet ki kell írtani."

"Szerintem meg az ilyen zsidókat, mint te kell kiirtani. Na, ehhez mit szólsz, te sza*$#zi?

A boszorkányüldözésnek vége, ha nem tudnád, ahogy az inkvizíciónak is. Pár száz évvel lemaradtál, ébresztő!" L.CS.

Köszönöm a kedves levelet. Nagyon aranyos vagy, hogy lezsidózól, de köszönöm én ezt visszautasítanám. Nem vagyok zsidó. Egyébként ezen primitív megnyilvánuláson kívül van egyéb értelmes érved is?

De tényleg emberek, egyre jobban előjön belőlem az a kérdés, hogy ti ennyire nem normálisak vagytok? De komolyan... olvasd már el azt amit írtam úgy egységességében. Egész véletlenül mindenki értette, hogy nem én akarok kiirtani senkit sem, hanem ez az inkvizíció megfogalmazása volt annak idején.

GONDOLKODNI... így nagy betűkkel...

Anonymus

2014. okt. 12. 22:42
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Honnan jött ez a sok nagyképű vadember épp erre az oldalra.

Na jó, kicsit elhűltem az imént olvasottakon, mert itt senki nem tud semmit, mégis úgy akarják beállítani, mintha mindentudó istenek lennének.

Sátán a nem-zsidó emberek Teremtő Istene, míg Jehova a zsidóké. Ennyi. Ha csak ennyit tudsz már tudod hova tartozol és ki az Isten számodra.

Aztán, hogy a bibliába milyen hazugságokat írtak, hogy megtévesszék a nem-zsidókat, remélve, hogy azt a csökött Jehovát imádják ők is, majd mindezt halálbüntetés terhe mellett kötelezővé is tették egész Európában, de főleg Magyarországon.

Na, ezért ilyen meghasonlott a magyar nép. Nincs igazi hite, nincs igazi istene. És nem is lesz, míg a zsidók és a keresztény pedofil papok gyakorolják a hatalmat ebben az országban.

Egyébként a spirituális sátánizmusban nincsenek papok, Sátán közvetlenül szól hozzánk, nincs szükség "tolmácsra"!

Éljen Sátán!

2014. okt. 12. 22:44
 18/22 anonim ***** válasza:
2014. okt. 12. 23:12
 19/22 Salx Narval ***** válasza:
Amiket leírtam azok nem az én kitalációim, ezeket "Sátánista" emberek mondták a saját hitükről,ill valláskutatók állították róluk. Én csak leírtam tömören. Nem tehetek róla ha ők így látják. Véletlenül sem akartam megmondani a tutit, hiszen csak másoktól idéztem. Hogy miért pont ezeket? Azért mert érdekesnek véltem, hogy merőben más nézőpontokat képviselnek és mindegyik Sátánistának mondja magát. Vitatkozni nem tudok és nem is akarok senkivel a (Sátánista) témáról, mivel én alapvetően materialista beállítottságú ember vagyok és a teremtést is, csak mint ki nem zárható tényezőt fogadom el. Így nem is akarok kiállni az igazam mellett, mert ismételten csak másokat tudnék idézni, saját elképzelésem, meggyőződésem nincs a Sátánizmusról, bár találkoztam sok számomra elfogadható gondolattal is. Nem akartam beleszólni a témába csak a Sátánizmuson belüli különbözőségekre szerettem volna felhívni a figyelmet.
2014. okt. 13. 05:38
 20/22 anonim ***** válasza:

#17: "Honnan jött ez a sok nagyképű vadember épp erre az oldalra.

...

Sátán a nem-zsidó emberek Teremtő Istene, míg Jehova a zsidóké. Ennyi. Ha csak ennyit tudsz már tudod hova tartozol és ki az Isten számodra."

:D :D

Óriási kerekek a kocsi alatt!

Majd pont egy OPNI szökevény mondja meg nekünk, hol lakik az Isten.

2014. okt. 13. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!