Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egy szívátültetés mennyire...

Egy szívátültetés mennyire változtatja meg magát az embert?

Figyelt kérdés

Gyakran hallani a vallásosaktól az emberi egóról, a halhatatlan lélekről, a szellemről és ezekkel kapcsolatban számos kérdés merül fel.

Hol laknak az emberben, hol helyezkednek el?

A kisujjam körmében biztosan nem, mert azt gyakran levágja az ember, de a vesében sem, ami a folyadékkiválasztást végzi és ezt is szokták átültetni más emberbe, elég gyakori műtét.

A szív az, ami évszázadok óta kiemelt jelentőséggel bír a vallásosak körében, a Jehovisták még a hozzá kapcsolódó vért is szentnek tartják.

Egy szívátültetés mennyire kavarja meg az ember lelkét szerinted, már ugye, ha hiszel a lélekben egyáltalán?

A szívátültetés nem éppen annak a bizonyítéka, hogy ilyesmi nem létezik?

2014. okt. 3. 13:23
1 2 3 4
 21/33 Napfonat ***** válasza:
64%

Nohát! Valaki nagyon kapaszkodik egy torz világnézethez, úgy veszem észre.

Tehát az érzelem az agyban lakik? :)

Nem értem akkor, hogy állandó stressz hatására miért kapnak az emberek szívinfarktust?

Miért van gyomorgörcsünk, miért "fáj" a szívünk, és az érzelmek miért koncentrálódnak a solar plexus, magyarul napfonat köré?

Nem ragaszkodom semmihez, csakis a testem-lelkem üzeneteit hallgatom meg. Elmebeteg nem vagyok, kikérem magamnak. "Józan paraszti ésszel" rendelkezem.

Elmebeteg itt valaki más! Az, aki az elméhez társítja az érzelmet.

2014. okt. 6. 00:15
 22/33 Ozmium42 ***** válasza:
56%

Napfonat: minden kérdésedre a válasz az agy. Az agy a forrás, a többi a végrehajtó. Ingerek érkeznek a külvilágból, és a belső szervekből, némelyik tudatosul, némelyik nem, de az érzet az agyban van.

Példa: ha bokán rúgnak, és fáj, az azt jelenti, hogy a bokádban van érzelmeid központja? Nem, az is az agyban jön létre. Úgy mint a többi, amit felsoroltál.

2014. okt. 6. 00:26
 23/33 anonim ***** válasza:

"Józan paraszti ésszel" rendelkezem.

...sajnos nem. Ha tényleg rendelkeznél vele, akkor képes lennél gondolkodni.

Természetesen az agy hat minden szervünkre - és ki is alakít valamilyen képet a testünkről. Ha fáj valamid, akkor a fájdalom az agyban jelentkezik, és az agy kapcsolja (saját magában) az illető testrészhez a fájdalmat.

De közben rájöttem, hogy csak húzol, mert ennyire hülye egyszerűn nem lehetsz. Az írásaidból ítélve iskolákat végeztél...

Gondolom, közben jól is mulatsz magadban.

De ezt inkább azért ne csináld, mert a végén még valaki hisz neked.

2014. okt. 6. 01:36
 24/33 anonim ***** válasza:

Kedves Napfonat!

Egyszer már megírtam a véleményemet a gondolataidról, de ezekkel a gondolatokkal abszolút megerősítesz.

2014. okt. 6. 09:29
 25/33 Napfonat ***** válasza:

Kedves 23-as! Köszönöm a bizalmat! :D

Csak egyetlen kis korrekció. Ozmiummal együtt a fájdalommal példázódtok. Ugye tudjátok ti is, hogy a fájdalom nem érzelem?

Ha valaki bokán rúg, az inger valóban az agyban képződik, és jelzi, hogy baj van. Ekkor érezzük a bokánkban a fájdalmat. A fájdalom azonban fizikai érzés, nem pedig lelki jellegű érzelem. :)

Egyébként tényleg igaz az, hogy a szív sínyli meg a tartós stresszt. De előtte jelez a gyomorban, pl. egy gyomorfekéllyel.

Kedves filoszmen. Nem tudom, hogy mely gondolataidra gondolsz, de nem nagyon érdekel. Ilyen erővel én is leírhatnám, hogy mit gondolok rólad. A személyeskedés személyeskedést szül.

2014. okt. 6. 18:24
 26/33 anonim ***** válasza:
Komolyan.. Megköszönném a véleményedet. Felismerése pontoznám. De csak az igazat...
2014. okt. 6. 20:50
 27/33 anonim ***** válasza:
Újratöltve... Fel is pontoznám...
2014. okt. 6. 20:55
 28/33 ceri ***** válasza:
60%

Kedves materialisták! ti qurva sokat tudtok az érzelmekről -a lélekről nem is beszélve. Többet mint amit a tudomány bizonyított. Mi ez a kettős mérce? Hisztek ti is? -csak mert a materialista tudósok feltételezik, hogy az anyag az elsődleges- ergo ott kell keresni a lelki dolgokat is. HA-ha-ha. Jól van higgyetek kizárólag az agyagba. Vagy a mocsárba. Jól bele is ragadtatok, mint sokan az ecsedi lápba. Nagyon sok minden nincs tisztázva az a biológiában, fiziológiában, ennél sokkal egyszerűbb dolgok sem - a madarak tájékozódó képessége sem pl. De ti mindent tudtok, mint ahogy Jehova tanúja is tévedhetetlenül... Kevertek kavartok itt érzeteket érzelmekkel. Még az sem eldöntött a tudományban, hogy az anyag vagy információ-e az elsődleges. Mitől jött volna létre az anyagi világ az ősrobbanásban a semmiből, ha nincs információ! Szóval legalábbis ingoványos területen jártok. A tudatlanság elfogultsága beszél belőletek. Ott tartotok, mint Kolumbusz előtt a világ Amerikát illetően. De csak esküdözzetek, és nézzétek hülyének azt, aki esetleg hallott valamit az eszkimóktól, normannok utódaitól, pápuáktól.

Sem Newton, sem Einstein, de Hawking sem mondta ki a végső szót -legfeljebb ők és az aktuális korszak embere gondolta, hogy igen. Szerintem nem is fogjuk tudni kimondani soha sem, mert a lehetőségeink, anyagi korlátaink ezt mindig is lehetetlenné fogják tenni.

Jó és hasznos dolog a tudomány, élni is kell az eredményeivel. Viszont a materializmust -mint világnézetet- sem szabad dogmaként kezelni. És itt az alapokról beszélek, nem konkrét tudományos felismerésekről, mert abban többé-kevésbé a tudomány elég rugalmas. Amikor nem az, abban az emberek a hibásak, és idővel a dolgok a helyükre kerülnek. Bár itt egyesek fejében elég lassan történik meg ez.

2014. okt. 7. 07:37
 29/33 anonim ***** válasza:

"a szív sínyli meg a tartós stresszt. De előtte jelez a gyomorban, pl. egy gyomorfekéllyel."

Így igaz.

És mindkettőt az agy utasítja erre (mármint túlműködésre). Merthogy maguktól mégis honnan tudnának az érzelmekről?

2014. okt. 7. 08:19
 30/33 anonim ***** válasza:

"a madarak tájékozódó képessége sem"

De, az már tisztázott. Láttam róla filmet... te is művelődhetnél, nem ártana.

"Még az sem eldöntött a tudományban, hogy az anyag vagy információ-e az elsődleges. Mitől jött volna létre az anyagi világ az ősrobbanásban a semmiből, ha nincs információ!"

De ez is eldöntött. Mivel anyagi hordozó nélkül nem létezik információ... kicsit tényleg művelődhetnél.

Rád férne.

2014. okt. 7. 08:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!