Csak szerintem undorító a keresztényektől hogy aki más vallásban hisz vagy egyáltalán nem hívő azt lepogányozzák?
Figyelt kérdés
Csak szerintem lenéző és becsmérlő ez a szó?vagy egyáltalán milyen jogon mondanak ilyet a másikra?A pogányt egyben mondják több Isten hívőkre és hitetlenekre is,és azokra is akik nem keresztények,de milyen alapon hitetlenezik le azokat akik nem keresztények?Számomra ez egy nagyon undorító szó...2014. szept. 2. 21:02
11/18 Napfonat válasza:
Még sohasem hallottam senkitől, hogy lepogányozták volna őket! És nekem se mondta senki még. Pedig erősen hajazok a pogányságra.
12/18 ceri válasza:
Ilyen alapon azt is sérelmezhetnéd, hogy az asztal miért asztal. Ezekre -az általad felsorolt fogalmakra- ezt a szót használják. Mi ebben az undorító?
13/18 anonim válasza:
Amint látod, csak szerinted. Szépen néznénk ki, ha sértene az, ha engem leszemüvegeseznének, csak mert az vagyok. Ha pogány vagy, akkor pogány vagy. Nem keresztény, nem zsidó, nem muzulmán. Engem inkább az háborít fel, aki önmagát kereszténynek tartja, pedig nem az és fogalma sincs az egészről.
14/18 anonim válasza:
Kedves kérdezö, csillapítsd kérlek az adrenalin szintedet :D
A Bibliai idökben a nem zsidókra használták a "pogány" kifejezést. Ez nem megalázó célból volt. Ha ma írnánk ezeket a történeteket, akkor a pogány kifejezés helyett a "nemzetek" szót használnánk.
A magyarok ösei /ki tudja van-e közöttünk "tiszta" magyar, eredeti ágon, ki tudja az ük-ükmamáink mit csináltak idönként :D/
szóval ök is pogányok voltak, és nem érezzük megalázónak ezt a kifejezést, hogy pogány öseink vannak.
A pogány kifejezés azt jelenti, hogy más isteneket imádtak, mint az utódjaik.
15/18 anonim válasza:
Ne is foglalkozz velük, mi tudjuk, hogy jó nem kereszténynek lenni. Erre a vallásra is igaz, mint az összesre, hogy minden hívője megsérti valamilyen módon a saját szent könyvét.
16/18 anonim válasza:
Hát, engem sátánistáztak már le utcai térítők, mert a sehova tanúi helyett maradok inkább zsidó. Ez után már a pogány kedves bók :) Ne vedd fel, le vannak ejtve. Ha valaki az alapján ítél meg, miben hiszel, meg is érdemli. A baj az, hogy a vallások többsége nem képes elfogadni, ha valaki valami egész más értékrend szerint él. És ez sajnos különösen igaz a kereszténység bizonyos képviselőire. És sajnos ezek miatt ítéli el a fiatalság majdnem az összes világvallást.
17/18 megfelelő válasza:
Nem nagyon hallottam még, hogy általában lepogányozzák az embert, annál is inkább, mert a világiak kifejezést használjuk.
18/18 anonim válasza:
Nem azt mondanám,hogy undorító,ez egyszerűen butaságból ered.A vallás beszűkíti az embereket,és ez az,amit nem látnak át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!